The Godfather: Part III
Music From The Original Motion Picture Soundtrack


Columbia Records 1990 CD (5099746781323)
Sony Music 1990 CD (5099746781323)
Filme Lançamento do filme: 1990
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear Artista/Compositor Duração
1.Main Title Carmine Coppola0:42
2.The Godfather Waltz Nino Rota1:10
3.Marcia Religioso Carmine Coppola2:51
4.Michael's Letter Nino Rota1:08
5.The Immigrant & Love Theme From The Godfather Part III Carmine Coppola & Nino Rota2:37
6.The Godfather Waltz Nino Rota1:24
7.To Each His OwnAl Martino3:22
8.Vincent's Theme Carmine Coppola & Nino Rota1:49
9.Altobello Carmine Coppola & Nino Rota2:09
10.The Godfather Intermezzo Carmine Coppola & Nino Rota3:23
11.Sicilian Medley Carmine Coppola2:11
12.Promise Me You'll Remember (Love Theme From The Godfather Part III)Harry Connick, Jr.5:12
13.Preludio And Siciliana (from 'Cavalleria Rusticana')Turiddu8:16
14.A Casa Amiche (from 'Cavalleria Rusticana')Turiddu & Chorus2:00
15.Preghiera (from 'Cavalleria Rusticana')Chorus5:30
16.Finale (from 'Cavalleria Rusticana')Alfio, Turiddu, Lola, Lucia, Santuzza, Chorus8:13
17.Coda: The Godfather Finale Nino Rota2:28
 54:25
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

The Godfather: Part III - 06/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De afsluitende film in de Godfather serie liet lang op zich wachten en Francis Ford Coppola was pas 16 jaar na deel 2 bereid om het derde deel te gaan filmen.
Het verhaal in de film moest ook een einde maken aan het verhaal van de Corleone familie en met name Michael Corleone. Hij had besloten om uit de criminele maffia-wereld te stappen en het vergaarde familievermogen te legitimizeren. Maar de jonge garde staat klaar om hier een stokje voor te steken en de dochter van Michael speelt daarbij een rol...

En dan de muziek voor deze film. Beide voorgaande delen waren van een pakkende score voorzien door Nino Rota, maar die was al in 1979 overleden. Bij deel 2 had Rota toen hulp gekregen van de vader van de regisseur, Carmine Coppola, die toen al een aantal arrangementen had gemaakt op Rota's muziek en ook had hij het orkest gedirigeerd. Hij leek daarmee de ideale man om The Godfather: Part III van een score te voorzien, met als taak om Rota's muziek daarin als leidraad te nemen, passend bij de thematiek van een seriefilm en daarin natuurlijk ook nieuwe thema's bij de personages in de film te introduceren.
De bekende thema's van Rota komen zeker wel voorbij en spreken ook steeds weer aan, maar de verpakking waarin die thema's nu gegoten zijn komen niet goed over. Daarbij ontbreken sommige van de mooiste thema's vrijwel geheel, terwijl Coppola de muziek aanvult met eigen thema's die juist niet beklijven. De muziek is rustig en goed beluisterbaar, maar pakt dan net niet. Dat is goed te horen in track 5, die begint met Rota's prachtige thema voor Vito Corleone in The Immigrant, maar na zo'n 30 seconden wordt vervangen door het eigen Love Theme van Coppola.
De score kent zeker een aantal fraaie tracks en de sfeer van de score is rustig, rustiger nog dan de beide voorgangers, soms op het minimalistische af. De fraaiste track van de score is The Godfather Intermezzo, die een fraaie melodie kent met de thematiek van Rota en Coppola samen in een erg fraai arrangement.
De song Promise Me You'll Remember van Coppola is een echte slepende jazz song, waar je van moet houden. De vier daarop volgende tracks komen uit een opera van Pietro Mascagni, wellicht bij gebrek aan meer goede score muziek. Die vier tracks beslaan wel bijna de helft van het album en het is operamuziek compleet met solo-aria's en grootse koormuziek, zoals dat in veel opera's te horen is. Het hoogtepunt van de film speelt zich af tijdens een uitvoering van deze opera, vandaar dat de muziek op dit album is gezet, maar dat had wel wat minder gekund. Op zich is het geen onaardige muziek en bij vlagen zelfs prachtig, maar hiervoor haal je geen filmmuziek in huis.

Kortom, een score album, of eigenlijk meer een soundtrack, met een aantal fraaie tracks, waaronder de afsluitende track (Coda), maar zeker ook een aantal mindere, zoals de Sicilian Medley. De song To Each His Own komt uit de gelijknamige film en is nogal gedateerd en ook de song Promise Me You'll Remember is als jazztrack niet zo passend. Nog minder passend zijn de operatracks. Al met al kom ik qua waardering niet verder dan een zesje.

Outros lançamentos de The Godfather: Part III (1990):

Godfather: Part III, The (1990)
Ennio Morricone, Nino Rota: The Mafia Movies (2010)
Godfather: Part III, The (1990)

Tiras sonoras da coleção: The Godfather

Godfather DVD Collection (2001)
Godfather Trilogy, The (2001)
Godfather, The (1991)
Godfather: Part III, The (1990)
Godfather: Part II, The (1991)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais