Ignacio


Filme | Ano: 1975 | Formato: Vinil
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.Ignacio part 121:34
2.Ignacio part 217:30
 39:04
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Ignacio - 06/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
Regisseur François Reichenbach maakt meestal documentaires, maar deze film is dat niet. ¿No oyes ladrar los perros? (Hoort u niet de honden blaffen?) is een fictief verhaal dat zich afspeelt in Mexico, waar een boer met zijn zieke kind Ignacio op zoek gaat naar een dokter, maar deze nergens kan vinden. Ondertussen toont de film flash-forwards naar aanleiding van de verhalen die de vader aan Ignacio vertelt over hoe zijn toekomst eruit zou kunnen zien...
Deze Mexicaanse film is bekend onder verschillende titels in verschillende talen. In het Engels is de titel 'Can You Hear The Dogs Barking?, maar de film is het meest bekend onder de algemenere en eenvoudiger titel 'Ignacio', de naam van het zieke kind.

De muziek voor deze dramatische Mexicaanse film is gecomponeerd en uitgevoerd door niemand minder dan de Griekse muzikant Vangelis Papathanasiou.

De volledig elektronische muziek die Vangelis gemaakt heeft is rustig en kabbelt vaak een beetje voort. De klanken zijn soms mooi harmonisch, soms atonaal en schel.
De muziek klinkt vooral zoals we dan kennen van de oudere Vangelis muziek. Met name het laatste deel van de eerste track is erg fraai. Hier klinkt de muziek vol door de koorachtige klanken en past Vangelis mooie harmonieën toe. Deze fraaie muziek komt vaker in track 1 voor, maar daarnaast bevat de track ook muziek die nogal tragisch of dreigend klinkt. Dit zijn minder fraaie passages, die echter meer aanwezig zijn. Vangelis past hierin ook vaker effecten en aparte klanken toe, die niet altijd even lekker in het gehoor liggen.
De tweede track begint met een up-tempo stuk, met heldere percussie en een melodie die niet zo aanspreekt. De syntheziser doet hier nogal aan een elektrische gitaar denken, wat de muziek een wat steviger klank geeft, al jankt de muziek een beetje. De sfeer van dit deel doet een beetje caraïbisch aan, waaraan vooral ook de percussie bijdraagt.
Hierna volgt een soort SFX-achtige muziek, waarin het lijkt of straatmuzikanten zingen en spelen, inclusief omgevings- en oerwoudgeluiden. De straatzang komt meer voor op deze track. Daarbij zijn fraaie harmonische klanken hier nauwelijks aanwezig. Dit alles maakt deze track niet erg genietbaar, want de track en daarmee de score, sluit af met een soort inheemse rustige percussie, zonder enige melodie, waardoor je toch iets van een kater overhoudt aan deze tweede track.

De algehele sfeer van de score voor Ignacio is enigszins vergelijkbaar met die voor Antarctica, waarin ook veel mooie muziek afgewisseld wordt met minder fraaie klanken. Dat geldt echter veel meer voor de eerste dan voor de tweede track. Want die laatste valt behoorlijk tegen, omdat deze veel passages bevat die je niet echt muziek kunt noemen.
De waardering voor deze score voor Ignacio of 'Can You Hear the Dogs Barking?' of hoe de titel ook mag luiden, is daarmee niet bijzonder hoog: 56 uit 100 punten.


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais