The Boys from Brazil


Filme | Ano: 2008 | Lançamento do filme: 1978 | Formato: CD
Edição limitada: 5000 cópias
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
CD 1: Complete Score
1.Main Title1:36
2.The Killers Arrive5:31
3.What Does He Want4:02
4.Find It / Don't Believe Me4:58
5.Kill Him1:37
6.Reuters News0:36
7.Broken Bottles2:01
8.We're Home Again [Film Mix]4:10
9.S291:46
10.Without Hope / Frau Doring4:49
11.Do Yours0:36
12.The Dam1:43
13.Over The Top / Frieda Maloney2:26
14.December 11th1:26
15.The Hospital [Revised]2:23
16.Jungle Holocaust3:40
17.Old Photos2:57
18.You!1:15
19.The Right One1:18
20.Print! / The Dark Room / End Title6:51
 55:40
# Rastrear   Duração
CD 2: Original 1978 Album
1.Suite From The Boys From Brazil19:53
2.We're Home Again [Album Mix]3:56
3.Frau Doring8:17
4.The Dogs & Finale7:05
 
Bonus Tracks
5.Siegfried Idyll [Excerpt]4:27
6.The Blue Danube [Excerpt]2:29
7.Ismael's Samba [Radio Source]2:02
8.The Hospital [Original]2:22
9.The Killers Arrive [Without Percussion Overlay]5:07
 55:37
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

The Boys from Brazil - 07/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De thriller The Boys from Brazil is gebaseerd op een boek van Ira Levin, van wie vele boeken verfilmd zijn. Franklin J. Schaffner regisseerde de film.
Het verhaal draait om een groep nazi's uit de tweede wereldoorlog, waarover Josef Mengele (Gregory Peck) de leiding heeft. Barry Koehler (Steve Guttenberg) is een amateur Nazi-jager en weet van hun bestaan. Daarom zoekt hij de ervaren Ezra Lieberman (Laurence Olivier) op om ze op te sporen. Koehler wordt echter vermoord, maar Lieberman bijt zich erin vast en komt erachter dat er in Europa typische moorden worden gepleegd op oudere mannen, die een jongere vrouw hebben en een zoon van ongeveer 13 jaar met blauwe ogen. Die jongens blijken klonen van Hitler te zijn en de groep Nazi's probeert de omstandigheden voor de jongens zo te vormen als Hitler ze vroeger heeft meegemaakt, om daarmee weer een ideale Führer te creëren. Lieberman wil daarom dat de groep en vooral Mengele gestopt worden...

De muziek voor deze redelijk succesvolle thriller is van Jerry Goldsmith, die er een Oscarnominatie aan overhield. Hij had al veel vaker samengewerkt met regisseur Schaffner, en al die films waren erg succesvol, zoals Planet of the Apes, Islands in the Stream en Papillon. Waar de andere films een meer dramatische impact hadden, was The Boys from Brazil meer een rechtlijnige thriller, die mij persoonlijk een beetje tegenviel toen ik jaren geleden de film in de bioscoop gezien heb.

De score van Goldsmith is eerder op LP uitgebracht. Die toenmalige score bestond uit drie door Goldsmith zelf samengestelde suites en een song. Die vier tracks vind je als de eerste vier tracks van de tweede cd, waarbij de track 'We're home again' gezongen wordt door Elaine Paige, die ook op de eerste cd staat.
Op de tweede cd staan verder nog twee klassieke stukken. De eerste is een gedeelte uit de opera 'Siegfried' van Richard Wagner en de tweede is een stuk uit 'An der schönen blauen Donau' van Johann Strauss. Beide heeft Goldsmith gebruikt als inspiratie voor zijn score, waarbij hij de begeleiding van de Nazi-jager inspireerde op de wals van Strauss, terwijl hij de muziek voor de Nazi's baseerde op het stuk van Wagner.

Zowel de eerste als de tweede cd beginnen met een wals in de sfeer van Strauss. Op de complete score, die op de eerste cd van het album is opgenomen, komt deze walsmuziek terug op meerdere tracks, terwijl in de suites die walsmuziek à la Strauss ook steeds terugkomt. Deze walsmuziek is erg herkenbaar en aansprekend en maakt de score tot een nogal aparte ervaring, temeer omdat je weet dat het een nogal donkere thriller is. Wel heeft Goldsmith zijn walsklanken van een spannend randje voorzien. De afwisseling van de Oostenrijkse kleur van Strauss met de Duitse kleur van Wagner komt soms wat bevreemdend over.

De meer donkere en sinistere scenes in de film worden begeleid door minder melodieuze en minder aansprekende muziek. Goldsmith gebruikt hierbij ook een minder herkenbaar thema dan voor de scenes met de Nazi-jager. De muziek voor de Nazi's wordt vooral gespeeld op lagere strijkers en lagere koperblazers. Vaak wordt die muziek vrij snel gespeeld, wat een gevoel van urgentie geeft.
De spannende muziek wordt veelal met stevige orkestrale staccatoklanken neergezet. Die klanken zijn meestal behoorlijk donker gekleurd. Ook past Goldsmith voor spannende scenes nogal eens chaotische muziek toe, terwijl ook dissonante en atonale muziek niet geschuwd wordt. Het draagt allemaal bij aan een wat minder gemakkelijke beluisterbaarheid. De arrangementen helpen hier ook niet mee, want de melodieën liggen bij die aan de Nazi's gekoppelde scenes nogal zwaar op de maag. De muziek is zeker goed gecomponeerd, maar spreekt simpelweg niet zo aan om los van de film te beluisteren.

De tweede CD bevat de 'Original score' die een aantal suites bevat met veel van de muziek die ook op de 'Complete score' van de eerste CD al te horen was. Wel komt het wals-thema in deze suites wat prominenter naar voren dan op de complete score. Daardoor spreekt de original score net iets meer aan dan de complete score.

De tweede CD bevat naast die original score ook nog een aantal bonus tracks. De eerste twee van die bonustracks zijn klassieke stukken van Wagner en Strauss die Goldsmith gebruikt heeft als bron voor zijn sfeerkleuring bij Nazi's en Nazi-jagers. Daarnaast staan er nog drie aardigheidjes op, waaronder een source track. Ook twee alternatieve opnames van in de complete score opgenomen tracks zijn hier als bonus meegenomen.

Kortom, met dit album van The Boys from Brazil heeft Intrada een complete versie afgeleverd van de score van Goldsmith, inclusief de oorspronkelijk op LP uitgekomen score en een aantal bonustracks. Maar het gaat natuurlijk om de muziek. En die is een aparte combinatie van dramamuziek en feestmuziek. De dramamuziek is vaak spannend en donker gekleurd, waarbij regelmatig dissonante klanken zijn toegevoegd en ook chaotisch muziek voorbij komt. De feestmuziek bestaat vooral uit walsmuziek met een licht onheilspellende ondertoon. De donkere spannende muziek heeft sterk de overhand, maar wordt toch regelmatig afgewisseld met de Straussachtige walsmuziek. Daarbij ligt die walsmuziek best prettig in het gehoor, terwijl de donkere spanningsmuziek dat veel minder doet. Toch is de muziek van deze score als geheel zeker niet onaangenaam en de waardering voor prettige beluisterbaarheid komt dan ook op 67 van de 100 punten.
Wow! 2-CD world premiere of complete Academy Award-nominated Jerry Goldsmith soundtrack for Franklin Schaffner thriller from Ira Levin novel, starring Gregory Peck, Laurence Olivier. Shaffner always inspired best in Goldsmith. Here he responded with global action, excitement! Original 1978 LP was a favorite of composer. He personally edited 35 minutes of highlights into unique 3-movement suite plus one song. Intrada now proudly presents entire 55-minute score, mixed from magnificent condition multi-track session masters. Ferocious action cues (missing from LP) are highlights! Lengthy 'The Killers Arrive' with dynamic tuba/bass trombone 'Nazi' motif another previously-unreleased gem! Intrada also offers all-important original LP, fully remixed & remastered for best audio ever! Still more bonus material: classical excerpts conducted by Goldsmith at sessions, original radio 'samba' (by Arthur Morton!) heard on boy's radio in Paraguay plus pair of score alternates! Thrill to every note of Goldsmith's masterpiece in powerhouse stereo! Detailed notes by Jon Burlingame complete dramatic package. Jerry Goldsmith conducts National Philharmonic Orchestra. By exclusive arrangement with Licensor, Intrada Special Collection limited to 5000 copies!

Outros lançamentos de The Boys from Brazil (1978):

Boys from Brazil, The (1978)
Boys from Brazil, The (2008)
Boys from Brazil, The (1992)

Tiras sonoras da coleção: Limited Editions

Hard Contract (2009)
Necessary Roughness (2014)
Appassionata (2011)
Last Flight Out (2005)
Book of Blood (2009)
In the Name of Sherlock Holmes (2013)
Belva / Se T'Incontro, T'Ammazzo, La (2006)
Illustrated Man, The (2001)
Almost Perfect Affair, An (2006)
Tootsie (2010)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais