Swing Vote


Filme | Ano: 2008 | Formato: CD, Download
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.Welcome To Texico John Debney1:23
2.Can't You See The Marshall Tucker Band6:02
3.Flower Moby3:25
4.Ten Years Ahead The Soundtrack Of Our Lives2:52
5.Molly Votes John Debney2:07
6.Hey Man What About You? Modern West4:36
7.Take The Highway The Marshall Tucker Band6:13
8.Whole Lotta People The Thurston Revival3:38
9.Learning Montage John Debney2:35
10.Always On My Mind Willie Nelson3:32
11.Good One Coming On Blackberry Smoke3:40
12.Backyard Modern West4:39
13.Murder David Gilmore5:00
14.The Speech John Debney3:59
 53:40
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Swing Vote - 06/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De Amerikaanse film Swing Vote is een komische dramafilm, geregisseerd door Joshua Michael Stern (The Contractor, Jobs). De film is deels gefinancierd door hoofdrolspeler Kevin Costner zelf, anders was de film niet voor de presidentsverkiezingen van 2008 in de bioscopen verschenen. De film kreeg een gematigde ontvangst, hoewel Costner's rol positief beoordeeld werd. Het werd geen groot succes en kwam niet helemaal uit de kosten.
Het verhaal draait om Bud Johnson (Costner), die tamelijk flierefluitend door het leven gaat, tot ergernis van z'n achtjarige dochter. Zij is behoorlijk wereldwijs en runt eigenlijk zijn huishouding en probeert voortdurend om haar vader wat meer verantwoordelijkheid bij te brengen. De presidentsverkiezingen zijn aanstaande, maar ook dat interesseert Bud niet zo. Dan probeert dochterlief maar te stemmen uit naam van haar vader, maar op het moment dat ze dit doet schakelt de stemmachine uit. Er is wel geregistreerd dat de dochter, en dus Bud, gestemd heeft, maar niet op wie. Dan blijkt de verkiezing af te hangen van de kiesmannen van 1 enkele staat, die waar Bud woont. Sterker nog, het blijkt dat die verkiezing afhangt van 1 enkele stem: die van Bud, die wel gestemd heeft, maar nog niet gekozen. En nu moet hij wel...

De score voor de film is van John Debney, die wel weg weet met een dergelijk verhaal. Van zijn erg fraaie score zijn vier tracks op dit soundtrackalbum opgenomen. Drie daarvan horen bij de fraaiere van de score en zeker ook van dit album en zijn prettig symfonisch. De mooie melodieën zijn pakkend en de orkestraties hebben een optimistische kleuring over zich, waarbij vooral de strijkers zich laten gelden, maar ook harp, gitaar en piano ontbreken niet. In de afsluitende track komt zelfs het hele orkest aan bod, inclusief de koperblazers, die de muziek net even dat heroïsche kleurtje geven.
De enige track van Debney die wat achterblijft is 'Molly Votes', die wat aan de minimalistische kant is, met een harp en glockenspiel in de solo. Snelle violen zorgen voor de underscore, maar het probleem zit vooral in de mate van grilligheid van de melodie, die overal en nergens naartoe gaat.

Behalve deze tracks van scorecomponist Debney staan er op het album vooral country- en westernsongs. Dat zijn meestal songs die wat aan de steviger kant van het country-spectrum zitten. De Marshall Tucker Band zit een beetje aan de Crosby-Stills-Nash-Young of Creedence Clearwater kant van die stijl, ook qua melodieën, want ze spelen twee songs op dit album, die beide behoorlijk countryrock-achtig zijn. De gitaren en de zangharmonieën maken het tot countrymuziek, maar de melodieën en de stijl maken het tot rockmuziek.
De band Modern West zingt hun song 'Hey Man What about You' en ook de song 'Backyard' op een vergelijkbare manier als The Marshall Tucker Band, eveneens in een rocky country jasje.
Blackberry Smoke zingt ook op een stevige rocky manier, maar ligt toch redelijk dicht bij de country-kleuring, waar de melodie en vooral de zangstijl van de zanger voor zorgen.
De song van David Gilmore heeft de nogal agressieve titel 'Murder' en ook de muziek komt nogal agressief over, met ruige en raggende gitaren en stevige percussie. Het is daarmee een typische rocksong, waarbij het countrygehalte tot vrijwel nul is gedaald.

De akoestische gitaar en de mandoline spelen een grote rol in de heel aardige song 'Ten Years Ahead', die een prettige melodie heeft en duidelijk in de lichtere country sfeer valt.
Dat geldt zeker ook voor de ingetogen song 'Always on my Mind'. Deze overbekende, maar steeds erg fraaie song, wordt op een prettige manier gezongen door Willy Nelson met z'n typerende, wat nasale countrystem. Deze beide songs zijn zonder meer de fraaiste songs van dit album.

Een uitzondering op die countrysfeer is de song 'Flower' van Moby. Deze song is eerder een tot song gemaakte yell, want je hoort steeds bijna dezelfde tekst, die bijna opgezegd wordt in steeds dezelfde stijl, wat toch wel erg irritant wordt. De stevige rocky begeleiding van die tekst varieert ook nauwelijks, waardoor dit geen fraaie song is.
Ook de track 'Whole Lotta People' weet niet veel meer te melden dan de titel zegt. De nogal ruige song is behoorlijk aan de eentonige kant. Het begint met een à capella koortje, maar na een halve minuut slaan de elektrische gitaren volop toe. Niet fraai.

Kortom, met dit soundtrackalbum van Swing Vote heb je een album in handen met songs die eigenlijk helemaal niet bij de scoremuziek van John Debney passen. De prachtige lyrische composities van Debney stelen hier echt de show, in mooie volle orkestrale muziek met prachtige melodieën. De songs daarentegen zitten vooral aan de kant van de country-rock en dan meestal dichter bij de rock dan bij de country. Een paar songs hebben daarnaast een behoorlijk irritatiegehalte en slechts twee songs zijn met recht fraai te noemen. Die vele rocksongs op dit album halen de waardering wat mij betreft flink omlaag, ondanks de prachtige muziek van Debney. Die waardering komt zo op slechts 62 uit 100 punten.
Er is ook een promoalbum met alleen de score van Debney, met daarop zijn mooie symfonische muziek voor de film. Dat album krijgt een waardering van 79 punten.


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais