The Departed
Music from the Motion Picture


Warner Sunset (0093624325925)
Filme | Data de lançamento: 07/11/2006 | Lançamento do filme: 2006 | Formato: CD, Download
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear Artista/Compositor Duração
1.Comfortably NumbRoger Waters feat. Van Morrison & The Band7:59
2.Sail On SailorBeach Boys3:17
3.Let It LooseThe Rolling Stones5:17
4.Sweet DreamsRoy Buchanan3:32
5.One Way OutThe Allman Brothers Band4:57
6.Baby BlueBadfinger3:36
7.I'm Shipping Up To BostonDropkick Murphys2:33
8.Nobody But MeThe Human Beinz2:18
9.Tweedle DeeLaVern Baker3:06
10.Sweet Dreams (Of You)Patsy Kline2:34
11.The Departed TangoMarc Ribot and Larry Saltzman Howard Shore3:32
12.Beacon HillSharon Isbin Howard Shore2:32
 45:13
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

The Departed - 07/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De Amerikaanse misdaadthriller The Departed uit 2006 is geregisseerd door de gerenommeerde Martin Scorsese. William Monahan baseerde zijn scenario op de Chinese film Internal Affairs uit 2002, maar verwerkte ook elementen uit het leven van een gangster uit Boston. Dat was op verzoek van Jack Nicholson, die de rol van crimineel Costello op zich nam. De film is goed ontvangen in de pers en was ook in de bioscopen erg succesvol. De film won diverse prijzen, waaronder vier Oscars.
Het verhaal draait om Colin Sullivan (Matt Damon), die door gangster Costello al als jongere in de misdaad werd ingewijd. Daarnaast is er Billy Costigan (Leonardo DiCaprio), die uit een criminele familie komt, maar opgeleid is als politieman. Hij wordt vervolgens gevraagd om als undercover agent te infiltreren in het criminele milieu van Boston. Intussen is Sullivan door Costello opgeleid om binnen de politiewereld te infiltreren en hem zo van informatie te voorzien. Maar dan komen beide mannen er tijdens een actie achter dat ze beide infiltranten zijn...

De score voor de film kwam van Howard Shore, die met zijn drie Lord of the Rings films toen al geschiedenis had geschreven. Het verzoek van Scorsese was echter om een score te componeren die meer in de achtergrond zou werken en de aandacht niet teveel mocht trekken. Shore voldeed keurig aan dat verzoek en componeerde een ingetogen score, waarin vooral akoestische en elektrische gitaren op de voorgrond stonden, met vaak geen, maar even vaak een lichte underscore van strijkers of synthesizer. Ook mandoline en lichte percussie spelen een aangename rol in de scoremuziek.

Op dit soundtrackalbum staan twee tracks van Shore's score. Beide laatste tracks laten horen in welke stijl Shore de score gecomponeerd heeft. Van die score is ook een apart album uitgekomen met alleen muziek van Shore, als The Departed Original Score.
Shore's muziek is melodieus en ligt erg aangenaam in het gehoor, waarbij er op een erg prettige manier op de gitaren getokkeld wordt. De elektrische gitaar, die in de score voor een nogal dreigend en donker gekleurde stijl zorgt, komt in de tracks op deze soundtrack echter nauwelijks voor. Dat geeft deze beide afsluitende tracks een fraaie en hoopvolle kleuring, die het album daarmee op een prettige manier afsluiten.

De eerste tien tracks op het album zijn, op een na, echter songs, die op een paar na in het rockgenre thuishoren. De songs zijn deels van bekende bands of samenstelling, maar sommige zijn mij volledig onbekend, zoals Dropkick Murphys of The Human Beinz. Sommige tracks zijn duidelijk wat meer gedateerd en klinken tegenwoordig een beetje aftands. De track 'Sweet Dreams' is een instrumentale track, waarin de elektrische gitaar van Roy Buchanan de hoofdrol speelt in een erg zestiger jaren klinkende, maar heel aardige track.
De meeste songs hebben wat meer of wat minder een rock-invloed en komen dan ook nogal eens wat ruig over, terwijl de melodieën wat te wensen overlaten. Eigenlijk is er maar een song die er ver bovenuit steekt en dat is de openingstrack 'Comfortably Numb', van Pink Floyd. Op deze soundtrack staat de live-uitvoering zoals deze tijdens het grote concert in Berlijn werd uitgevoerd, om de val van de muur te herdenken. Roger Waters zong dit lied daar samen met Van Morrison en ex-leden van The Band.

Kortom, met de soundtrack van The Departed haal je een album in huis met een 10 of eigenlijk 9 rock-achtige songs, een instrumentale popsong en twee tracks van de score van Howard Shore. Die laatste twee tellen in totaal op tot net zes minuten. Die scoretracks horen duidelijk bij de fraaiste van het album, maar de winnaar is toch de openingstrack. De overige songs zijn ofwel behoorlijk gedateerd, ofwel van nauwelijks melodieus pop-rockgehalte, dat nogal tegenvalt. De waardering voor het geheel komt zo op 73 uit 100 punten, vooral dankzij de drie genoemde tracks.

Outros lançamentos de The Departed (2006):

Departed, The (2006)
Departed, The (2006)
Film Fest Gent and Brussels Philarmonic present Scoring for Scorsese (2013)
Departed, The (2016)
Departed, The (2019)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais