Shrek the Third


Geffen Records (602517326231)
Geffen Records (602517342958)
Geffen Records (602517344860)
Filme | Ano: 2007 | Formato: CD, Download
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear Artista/Compositor Duração
1.Royal PainEels2:28
2.Do You Remember Rock 'N' Roll Radio?The Ramones3:50
3.Immigrant SongLed Zeppelin2:25
4.BarracudaFergie4:39
5.Live And Let DieWings3:13
6.Best DaysMatt White3:01
7.Joker & The ThiefWolfmother4:41
8.Other WaysTrevor Hall3:25
9.Cat's In The CradleHarry Chapin3:46
10.Losing StreakEels2:50
11.What I Gotta DoMacy Gray3:09
12.Thank You (Falletin Me Be Mice Elf Again)Antonio Banderas & Eddie Murphy4:39
13.Final ShowdownMaya Rudolph & Rupert Everett1:55
14.Charming's PlanHarry Gregson-Williams2:49
 46:49
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Shrek the Third - 05/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De Amerikaanse animatiefilm Shrek the Third is de derde film uit de serie over de groene Ogre met de naam Shrek. De film uit 2007 is geregisseerd door Chris Miller, die dit samen deed met Raman Hui, waarbij Miller ook een paar stemmen voor z'n rekening nam. De film is in de pers duidelijk minder goed ontvangen dan de beide voorgangers, maar was evengoed een groot succes in de bioscopen. Er zou in 2010 nog een vierde, ook succesvolle film volgen met de titel Shrek Forever After.
Het verhaal van The Third draait om de vraag wie koning Harald na z'n dood mag opvolgen. Officieel is dat zijn dochter Fiona en haar man Shrek, maar als Shrek tijdens de ziekte van koning Harald de regering leidt, komt hij erachter dat dit niets is voor een Ogre en geeft dit aan bij de zieke Harald, die hem dan zegt dat in dat geval het koningschap naar neef Artie Pendragon moet gaan. Maar de arrogante prins Charming, die zichzelf als opvolger van koning Harald ziet, om de grote leider te worden, en daarvoor (in de tweede film) prinses Fiona wilde trouwen, neemt boze maatregelen om zijn droom waar te maken. Ondertussen gaan Shrek, Donkey en Puss'n Boots op pad om Artie te vinden, maar hij blijkt een slappe zestienjarige puber te zijn...

De muziek bij deze animatiefilm is gecomponeerd door Harry Gregson-Williams. Hij schreef er een prachtige score voor. Maar Geffen Music vond het nodig om een soundtrackalbum uit te brengen, waarop maar een track van zijn score te vinden is, naast twee songs, eentje die voornamelijk door Prins Charming (Rupert Everett) en Rapunzel (Maya Rudolph) gezongen wordt en een die door Donkey (Eddie Murphy) en Puss'n Boots (Antonio Banderas) gezongen wordt. Deze laatste is een variatie op de funksong 'Thank You' van Sly & the Family Stone, die hier de aanvulling 'Fallettinme Be Mice Elf Agin' heeft meegekregen.

Naast deze drie tracks die het album afsluiten bevat het album nog elf songs, die alle gedeeltelijk in de film voorkomen. Deze songs passen voor geen meter bij de bijzonder fraaie score van Gregson-Williams en vallen vooral in het rock-achtige genre. Met name de songs van The Ramones, Led Zeppelin, Fergie en Wolfmother zijn nogal aan de ruige kant, met veel raggende gitaren en stevige percussie, en waarbij de zangers niet erg hun best doen om fraai te zingen.
Daarnaast zijn er nog een aantal wat rustiger songs, die meer in het pop-genre thuishoren en al een stuk prettiger klinken, zoals de James Bondsong 'Live and let Die' van Paul McCartney & Wings, de beide songs van Eels of de song van Macy Gray.
Maar de meest aansprekende songs zijn toch die van Matt White, Trevor Hall en Harry Chapin, die meer werken als luistersongs met een wat beperktere begeleiding, waarin vooral de getokkelde gitaar een rol speelt.

Zoals Sjoerd al in z'n recensie aangaf is de songkeuze van menige andere animatiefilm veel aansprekender gemaakt. Dat is bij deze film duidelijk niet het geval en dat heeft z'n weerslag op het soundtrackalbum, vooral in de samenhang met de score, of beter gezegd: het gebrek aan samenhang met de score van Harry Gregson-Williams, die bijzonder fraai, melodieus en symfonisch is. De enige scoretrack op dit album is wel fraai, maar zeker niet de fraaiste van de score, zoals Sjoerd terecht opgemerkt heeft.

Kortom, met dit soundtrackalbum van de animatiefilm Shrek the Third heb je een nogal wisselend album in handen. Een aantal songs zijn nogal aan de ruige kant, maar er staan ook best wel een paar heel aardige tracks op. De beide songs van de cast van de film zijn een aardige gimmick, maar spreken geen van beide echt aan. De enige echt fraaie track is de afsluitende scoretrack van Harry Gregson-Williams. Maar daarvoor kun je beter op zoek naar het album met alleen de scoremuziek. De waardering voor dit nogal rommelige album blijft dan ook hangen op 53 uit 100 punten.
Shrek the Third - 03/10 - Revisão de Sjoerd , apresentado em (Holandês)
Naast het feit dat Disney verpletterd was door de humor en animatie van Dreamworks, toen de film ‘Shrek’ uitkwam, was Disney ook verpletterd door de songs die in de film verwerkt waren. Waar Disney voor speelse en originele songs kiest, geschreven door een ingehuurde componist, kiest Dreamworks voor bekende popmuziek. Of het werkt? In de film doen de bekende popsongs het erg goed, maar voor op een cd houd ik meer van songs speciaal geschreven voor een film of muziek van tenminste dezelfde muzikant. The Lion King en Tarzan, Disney classics met beide een eigen componist die zorgde voor de songs(Elthon John en Phil Collins. Van beide films is ook al een Broadway Musical en we kunnen natuurlijk nog meer Disneyfilms noemen waar er een speciale componist is gekozen voor de songs. De muziek van die animatiefilms is altijd leuk om naar te luisteren. Toy Story (Randy Newman) is een voorbeeld van een score waar de songs net zo leuk zijn als de orkestrale muziek, omdat Newman dit speciaal voor de film componeerde.

‘The Road El Dorado’, een film van Dreamworks bevatte songs van Elthon John en Tim Rice en muziek van Hans Zimmer. Een trio dat we al eerder zagen voor ‘The Lion King’. Echter zorgde dit niet voor het succes van deze Dreamworks film en voor de Shrek films is het nu jammer genoeg standaard dat we bekende en onbekende popmuziek horen waarvan de meeste niet eens in de film voorkomt of van het niveau nul is. Het resultaat: Een redelijk goed beluisterbare soundtrack, maar dat we gewoon kunnen beschrijven als een zooitje. Even lekker makkelijk geld verdienen dacht Geffen Records, maar ik ben van mening dat geen luisteraar een vreugdedansje zal gaan doen na het beluisteren van deze score. De track van Harry Gregson-Williams is nog een hele kleine troost, want het is niet eens de leukste track die uitgekozen is!

Conclusie:
Soms een erg leuke track als je denk ‘hé, dit hoorde ik in de film’. Dit zal echter niet al te vaak gebeuren. Weinig écht leuke popmuziek en dan is de track die we horen van Harry Gregson-Williams nog niet eens zijn beste! Enkel kopen als je denk ‘Goh, laat ik eens een miskoop doen!’

Tiras sonoras da coleção: Kids

Anastasia (1997)
SpongeBob SquarePants Movie, The (2004)
Brother Bear 2 (2006)
Marley & Me (2008)
Brave Little Toaster, The (2005)
Lauras Stern (2004)
Ice Age: The Meltdown (2006)
Lion King 1½, The (2004)
Aliens in the Attic (2009)
American Tail, An (1986)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais