Bridge to Terabithia
Music from and Inspired by


Hollywood Records US (0050087101206)
Filme | Data de lançamento: 13/02/2007 | Lançamento do filme: 2007 | Formato: CD, Download
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear Artista/Compositor Duração
1.I Learned From YouMiley Cyrus3:24
2.TryHayden Panettiere3:19
3.Keep Your Mind Wide OpenAnnasophia Robb3:36
4.A Place For UsLeigh Nash and Tyler James4:01
5.Another LayerJon McLaughlin3:30
6.ShineThe Skies of America3:52
7.Look Through My EyesEverlife3:11
8.Right HereJeremy Camp4:13
9.When You Love SomeoneBethany Dillon3:30
10.Seeing Terabithia Aaron Zigman1:07
11.Into The Forest Aaron Zigman5:59
12.The Battle Aaron Zigman6:12
13.Jesse's Bridge Aaron Zigman1:34
 47:28
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Bridge to Terabithia - 09/10 - Revisão de Tom H., apresentado em (Holandês)
Walt Disney en Walden Media werkten in het verleden reeds samen om Lewis’ “The Chronicles of Narnia” naar het witte scherm te brengen. In afwachting van het nieuwste deel uit de saga, sloegen beide bedrijven de handen in elkaar om dat ander erg bekend jeugdboek “Bridge to Terabithia” van auteur Katherine Paterson te verfilmen. Hoewel geschoeid op vreselijke Amerikaanse waarden kan het verhaal wel vertederen. Jess Aarons is het zwarte schaap van zijn familie en ook op school ligt de jongen niet echt in de groep, maar daar wil hij in korte tijd verandering in brengen. De hele zomervakantie lang heeft hij immers geoefend om uit te blinken in de “boys only race” die wordt gehouden onder de leerlingen van de middenschool. Helaas wordt hij overtroffen door een nieuwe leerlinge van de school die bij overmaat van ramp ook nog eens een meisje blijkt te zijn. Jesse and Leslie (want zo heet het meisje) worden ondanks alles toch goede maatjes. Hun kameraadschap vloeit voort uit hun talent om hun fantasie de vrije loop te laten; Jesse al tekenend en Leslie al vertellend. Samen creëren ze het magische land Terabithia die enkel bereikbaar is door middel van een oud touw dat in de bossen dichtbij hun huis aan een boom is geknoopt, alwaar ze het koninkrijk besturen, de Dark Master en zijn dienaren bevechten en plannen smeden om zich te ontdoen van de bullebakken op school. Alles lijkt te lukken tot een onverwachte tragedie roet in het eten komt gooien.

De Hongaarse regisseur Gabor Csupo mocht de wonderlijke wereld die Jesse en Leslie creëren in beeld brengen. De sprookjesachtige wereld vereiste een magische score die in handen werd gegeven van componist Aaron Zigman, één van de vaste waarde bij Disney. Als klassieke pianist werkte Zigman vooral mee aan het orkestreren van muziek voor “Pocahontas” en “Mulan” waarbij hij samenwerkte met Alan Menken en Jerry Goldsmith en schreef hij liedjes voor onder andere Christina Aguilera, Aretha Franklin, Phil Collins en Tina Turner. Daarnaast is de componist vooral bekend door zijn schitterende soundtrack voor het romantische “The Notebook” geregisseerd door Nick Cassavetes met Ryan Gossling en James Gardner en “Alpha Dog” geregisseerd door dezelfde regisseur met onder andere Sharon Stone en een zwakke Justin Timberlake. Zijn veelzijdigheid zou de soundtrack voor “The Bridge to Terabithia” enkel maar ten goede komen. Helaas kozen Hollywood Records en Disney voor een commercieel album dat maar een glimp van Zigman’s heerlijke score laat horen. Het album is volgepropt met rock-pop songs die eerder vermoeiend zijn dan aangenaam.

De verschillende vocalisten op dit album waaronder Miley Cyrus, Hayden Panettiere en Annasophia Robb hebben allemaal hetzelfde timbre van stem en zodoende wordt het album wat eentonig. Het povere duet tussen Leigh Nash en Tyler James is een ballade die klaagt en zaagt maar verder zonder een hoogtepunt te bereiken. Jon McLaughlin en The Skies of America brengen dan weer in “Shine” en “Another Layer” redelijk werk met iets meer pit, maar het blijft allemaal wat braafjes, ideaal voor het kleine grut dat nood heeft aan het aanbidden van tieneridolen met een suikerzoet rockgehalte dat de ouders niet afschrikt. De herneming van “Looking Through Your Eyes” uit de film “Brother Bear” is de meest merkwaardige track van dit hele album. Enige coherentie blijkt ver te zoeken en de vreselijke meidengroep Everlife maakt er de sfeer niet beter op; laten we hopen dat de groepsnaam een utopie blijkt te zijn! Jeremy Camp en Bethany Dillon proberen het album nog te redden, maar uiteindelijk vraagt men zich af waarom deze songs in de eerste plaats op deze cd zijn verschenen. Een mens wordt er haast depressief van. Gelukkig is er Zigman die met zijn muziek de ware magie van de film bloot legt.

Na zoveel miskleunen kan je enkel maar verbaasd zijn over de pracht van de componist zijn nummers. “Seeing Terabithia” opent op magische wijze en poneert het schitterende thema met zachte strijkers, flarden piano, een akoestische gitaar en kopers. Al vlug wordt het duidelijk dat Zigman voor een orkestrale score heeft gekozen met toevoeging van een imposant koor. Het thema is catchy, slaat onmiddellijk aan en blijft hangen voor dagen in je hoofd. Wanneer Terabithia voor de eerste keer wordt geëxploreerd weet Zigman de mystieke sfeer te vangen met rustige piano en opzwepende strijkers en lichte, zeemzoeterige orkestraties die op sommige moment haast tragisch overkomen om dan ineens in een sprookjesachtige melodie uit te monden die een mens doet verlangen naar zijn eigen kindertijd vol Disney magie. Het is lang geleden dat ik nog zulke mooie en betoverende muziek heb gehoord. De componist blijft boeien in zijn progressies en zachte noten. Hier en daar voegt hij wat duistere knipogen toe die het geheel een boeiender en interessantere kijk meegeven. De spaarzame percussiemomenten en ijzingwekkende blazers dragen hiertoe bij. “The Battle” introduceert het koor in al zijn grootsheid en weet te boeien door zijn typische orkestraties en bijhorende harde slagen van het orkest. Geheel volgens het boekje geschreven vol heroïsche jeugdigheid! Verwacht hier dus geen imposant gevechtsthema uit een epische film maar combineer de Disney-traditie met een spannende en frisse kijk op het heldendom. De score sluit af met “Jess’ Bridge”, een uiterst rustig en tragisch nummer dat je doet smelten door zijn eenvoud en verdriet. Een waar hoogtepunt dat door de strijkers en de lome kopers de muziek tot nieuwe hoogtes doet aanzwellen. Prachtig gewoon!

Natuurlijk is het een schande dat Zigman’s muziek zo’n minieme tijdsduur meekrijgt. Wie Zigman’s promo beluistert weet dat heel wat prachtige score werd weggelaten. De “Main Titles” bijvoorbeeld met hun knap gitaarwerk dat doet denken aan Elfman’s “Big Fish” of het chorale “Crossing The Bridge” zijn uitbreidingen van de muziek die gewoon ooit op een commerciële release moeten worden uitgebracht! Ook de donkere kant van de muziek wordt erg weinig belicht. Zo is er het schizofrene maar boeiende “The Dark Master” met zijn donkere thrillerachtige thematiek en uithaal van koor. Ook het beklijvende “Jess Grieves” met zijn prachtige strijkers en innemende arrangement van het hoofdthema mag er zeker zijn. Er tussen zit natuurlijk veel komische underscore die echter nooit het karakter van slapstick meekrijgt en voortkabbelt op een haast patriottistische manier. De vele heerlijke gitaarsolo’s doen denken aan de muziek van Christopher Young voor zijn rejected score van “An Unfinished Life” of “The Shipping News”. Het is duidelijk dat Zigman zijn hart en ziel in deze muziek heeft gestoken en dat vertaalt zich in pareltjes van nummers vol magie en jeugdig sentiment.

Een conclusie over deze soundtrack is moeilijk te vellen. Aaron Zigman weet te verrassen, te imponeren en te overtuigen met zijn heerlijke thematische uitwerkingen en zijn sterke melodieën. De minimale bijdrage van de score op dit album is reden genoeg om het te gaan aanschaffen, maar anderzijds is het een regelrechte schande dat Disney zulke kleine toegeving doet. De score verkoopt dit album wel en het zijn de liedjes die de winst wel eens kunnen doen inzakken, wat natuurlijk een negatief effect zal hebben op de beslissing of de score ooit in een officiële release zal worden uitgebracht. Hoe dan ook, Zigman is de man van deze cd, en overweldigt en charmeert. Zijn muziek is to the point en weet de sfeer accuraat weer te geven. De songs zijn zwakke afkooksels en verbleken bij zulke zielvolle muziek! De score voor “The Bridge of Terabithia” is de revelatie van 2007! Magnifiek!

Score van Aaron Zigman: 10/10
Liedjes van diverse artiesten: 2/10
Album: 6/10
Overall: 9/10
Bridge to Terabithia - 09/10 - Revisão de Joris Kessels, apresentado em (Holandês)
Van de makers van The Chronicles Of Narnia is (binnenkort) een nieuwe film in de bioscoop te bewonderen: Bridge To Terabithia. Deze fantasierijke avonturenfilm is gebaseerd op het gelijknamige boek van Katerine Paterson uit 1977. De jongen Jesse Aarons sluit een buitengewone vriendschap met het meisje Leslie Burke. Zij creëren in het nabijgelegen bos een fabelachtige denkbeeldige wereld met tal van wonderlijke wezens. Als koning en koningin van deze fantasiewereld gaan zij de strijd aan met de Dark Master. Een verhaal dat perspectief biedt voor een lekkere score. En dat is het zeker! Echter op de soundtrack is slechts weinig van de score te bewonderen. Gelukkig is er een promo in de omloop die puur en alleen uit score bestaat. Bij de opening van de promo was ik al volledig verkocht: verlichtende klanken van piano en gitaar dat overgaat in een lekker thema gespeeld door groot orkest, en dan…de vrome klanken van een kerkelijk koor.

De naam Aaron Zigman, de componist, zal weinigen iets zeggen. Misschien gaat een belletje rinkelen bij de namen John Q en The Notebook. Deze films voorzag Aaron Zigman in 2001 respectievelijk 2004 van een score, dit waren de eerste scores die hij op zijn naam schreef en die tevens de meeste publiciteit kregen. Met deze Bridge To Terabithia weet hij zeker weer wat aandacht op zichzelf te vestigen.

De muziek voor Bridge To Terabithia is erg veelzijdig in klank, vaak opgewekt, vrolijk en voldaan, soms kalm, berustend en sereen, met tijden actiegedreven, en soms donker en zwaar. Qua thematiek zit Bridge To Terabithia goed in elkaar. Het aanstekelijke hoofdthema komt vaak in de score terug, een heerlijk stukje muziek om naar te luisteren. Op de promo zijn er enkele prachtige versies te horen, de promotrack ‘crossing the river’ is nog de meest verhevene waarbij het thema kalm maar met veel magie te horen is. Een ander erg mooi thema is die voor het eerst in ‘entering the forest’ (op de soundtrack ‘into the forest’) naar voren komt. Maar dan blijkt originaliteit niet de sterkste kant te zijn van Aaron Zigman, het Cairo thema van John Williams uit Raiders Of The Lost Ark heeft hier als basis gediend. Ach, daar valt mee te leven want ‘entering the forest’ is dan wel erg goed uitgewerkt.

Niet wachten tot de score officieel wordt uitgebracht, maar op zoek gaan naar die promo!
Bridge to Terabithia - 09/10 - Revisão de Maurits Petri, apresentado em (Holandês)
Bridge to Terabithia, de nieuwste film uit de Disney-schatkist. Met hier en daar enkele gelijkenissen met The Chronicles Of Narnia is ook deze film weer smullen voor jong en oud. Schitterende special effects, origineel verhaal en een cast die erg goed in de smaak valt.

En dan de soundtrack. Aaron Zigman deed de score voor de film. Helaas is hier een zeer kleine selectie van over gebleven op het originele album. Wat overblijft zijn een paar niks zeggende, flauwe popnummertjes. Alleen de laatste 4 nummers zijn echte filmmuziek. Mocht je deze soundtrack dan ook willen kopen, zorg ervoor dat je een promo te pakken krijgt....of misschien een versie met alleen de score die later wordt uitgebracht.
De muziek van Aaron Zigman dan. Zelden hoor je zulke schitterende muziek, die ook zo naadloos in een film past. Op de promo is 'Main Title' het eerste nummer. Dit gitaar aangedreven nummer begint zacht en loopt langzaam naar een schitterende sprookjesachtige climax. Nadat je het nodige kippenvel te boven bent, is 'Entering The Forrest' het volgende nummer op de promo (op het origineel 'Into The Forrest'). Wederom een plaatje, in combinatie met een zacht koor en een acoustische gitaar voel je gewoon de magie van de film. 'Crossing the River' is een van de mooiste nummers van de promo. Het magnifieke thema, die in de gehele film te horen is opent het nummer, na het zachte gezang van het koor.
Een ander hoogtepunt is 'Running Accross the Paddocks', een kort actienummer, maar oh zo schitterend opgebouwd.

Bridge to Terabithia is weer een nieuw succes wat Aaron Zigman op z'n lijstje erbij kan schrijven. Originele, vol magie en sprookjesachtige muziek. Dat zijn de ingredienten voor dit prachtige album. Nogmaals jammer dat op het originele album zo weinig Aaron Zigman staat. Maar dat mag de pret niet drukken, als je in het bezit bent van de promo!

Outros lançamentos de Bridge to Terabithia (2007):

Bridge to Terabithia (2007)
Bridge to Terabithia (2008)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais