Faccia a Faccia


Filme | Ano: 1985 | Lançamento do filme: 1967 | Formato: Vinil
Edição limitada
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.Faccia a faccia (Titoli)3:09
2.Preannuncio1:43
3.Misterioso e ostinato2:18
4.Clandestinamente2:57
5.Faccia a faccia (Intermezzo)2:40
6.Falso preannuncio2:01
7.Attimi irripetibili0:30
8.Scatto conclusivo1:10
9.Faccia a faccia (Ripresa)1:29
10.Seconda conclusione0:40
11.Disperata nostalgia0:44
12.Tensione sottintesa1:51
13.Involuzione epica1:03
14.Faccia a faccia (Finale)1:19
15.Ballando sull'aia1:40
16.Square dance4:49
 30:03
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Faccia a Faccia - 06/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De zieke professor Fletcher zoekt een warmere plek om te wonen en trekt vanuit het noorden naar Texas. Onderweg wordt hij gevangengenomen door de gangster Beauregard Bennet en sluit zich daarna bij hem aan. Wanneer Fletcher aan de beterende hand is speelt hij het slim en neemt meer en meer de leiding in de bende. Bennet zit niet op een rivaal te wachten en de spanning tussen hen neemt toe, terwijl ook Siringo, een detective, hen op de hielen zit...

De muziek van deze western is van de hand van Ennio Morricone, die er een heel behoorlijk beluisterbare score voor maakte.
De score opent met de titeltrack, maar Morricone heeft hier geen fraaie track van gemaakt. Het thema op zich is een mooie melodie, maar door de semi-dissonante klanken die over het thema heen gezet zijn komt dit niet fraai uit de verf. Later komt dit gelukkig toch nog helemaal goed.
Na de openingstrack volgen nog een drietal matige tracks, met muziek in een matige setting, veel thrillerachtige elementen, geluiden en klankeffecten, die ook in sommige tracks verder op deze score voorbij komen.
Vanaf de vijfde track horen we de echte Ennio Morricone. Daarvóór was hij ook wel echt, maar pas van track 5 herkenbaar als zodanig.
In track 5 horen we weer het thema van de film, maar nu in een mooi arrangement, zonder dissonanten. Een vrouwenstem zingt de melodie, op een underscore van lage blazers en akoestische gitaar, naderhand aangevuld met violen, die er samen een prachtige track van maken, zoals we gewend zijn van Morricone. Ook in track 9 komt de themamelodie op deze manier terug als 'Ripresa'. Al begint deze track even met een paar sekonden valse tonen, daarna is het mooie thema weer helemaal terug.

In Falso Preannuncio horen we een heel aardige melodie, die wat deuntjesachtig aandoet en gespeeld wordt door een soort countrybandje. Ook een hele aardige, maar korte track is Disperata Nostalgia, die vooral op Spaanse gitaar getokkeld wordt, bijna solo op nauwelijks enige underscore. Een andere mooie track is Involuzione Epica, die een erg mooie melodie combineert met een heel aardige underscore. De melodie wordt door een orgelachtige klank gespeeld. De melodie loopt vervolgens door in de finale track van Faccia a Faccia die niet de thema melodie van de film brengt maar dit subthema van de vorige track. Een heel aardige track, maar de andere Faccia a Faccia tracks (Intermezzo en Ripresa) zijn veel fraaier.

De voorlaatste track is een wat monotone track met alleen een mondharmonica als instrument. Dit is nogal mager.
De score sluit af met de volksdanstrack Square Dance. Op zich een heel aardige track, maar door het continu herhalen van die melodie wordt het na 3 minuten al erg eentonig en wat irritant.

Kortom, een wat magere score van Ennio Morricone, die in 1967 natuurlijk nog niet zo lang films van muziek voorzag, al had hij toen al grote hoogtepunten op z'n palmares staan.
De score bevat een tweetal fraaie titeltracks en daarbij nog vier heel aardige tracks. De overige tracks komen niet verder dan matig. Al met al een waardering van 64 uit 100.

Outros lançamentos de Faccia a faccia (1967):

Faccia a Faccia (2001)
Faccia a Faccia (2008)
Faccia a Faccia (2011)
Faccia a faccia (2017)
Faccia a Faccia (1967)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais