The First Wives Club


Colosseum (4005939578121)
Varčse Sarabande (0030206578126)
Film | Data wydania: 26/11/1996 | Uwolnienie filmu: 1996 | Format: CD
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Cynthia2:14
2.Annie0:46
3.Elise0:48
4.Brenda0:45
5.Bad news0:51
6.Wham, bam, divorce me ma'am1:23
7.Letter to three wives1:55
8.The first wives club1:48
9.Gathering information1:54
10.Setting up shop1:10
11.Tea time with Gunilla2:51
12.Duarto makes his entrance0:40
13.The big break in5:18
14.Phone tag1:00
15.The auction1:58
16.Operation hell hath no fury4:45
17.The unveiling0:56
 31:01
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

The First Wives Club - 07/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
Na een intermezzo over vier scores van Ennio Morricone is dit de achtste recensie uit de Marc Shaiman serie.

Vorige: Stuart Saves His Family
Volgende: LBJ

De Amerikaanse film The First Wives Club is een komedie die geregisseerd is door Hugh Wilson (Police Academy, Down Periscope, Dudley Do-Right). Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van Olivia Goldsmith. De film is door de critici nogal gemengd ontvangen, maar werd een groot succes in de bioscopen. In 2009 kwam een musical uit met dezelfde titel en gebaseerd op deze film, echter niet met de muziek van Marc Shaiman, maar nieuw gecomponeerde muziek en songs van Holland, Dozier, Holland, het bekende trio dat toen speciaal hiervoor nog een keer samenwerkte.
Het verhaal draait om drie vrouwen: Annie (Diane Keaton), Brenda (Bette Midler) en Elise (Goldie Hawn), die alle drie een crisis meemaken in hun huwelijk, waarbij hun echtgenoten er vandoor gaan met iemand anders. Cynthia (Stockard Channing) was de vierde, die samen met de drie anderen afstudeerde. Ook haar man ging aan de haal met zijn minnares, met wie hij drie dagen na hun scheiding trouwde. Cynthia sprong daarop van haar balkon. De andere drie hernieuwen hun vriendschap op haar begrafenis en besluiten daar om wraak te nemen op hun overspelige gescheiden mannen. Zij waren immers hun eerste vrouw, door wie die mannen zo succesvol werden, en zo richtten ze hun 'eerste vrouwen club' op...

Zoals gezegd is de muziek bij deze film gecomponeerd door Marc Shaiman, die een Oscarnominatie voor zijn score kreeg. Dit album dat van de muziek uit de film is uitgebracht is een album met daarop alleen de instrumentale muziek van de score. In de film komen een aantal songs voorbij, die niet op dit album zijn meegenomen.

De muziek die Shaiman componeerde is uitsluitend orkestraal, met zijn favoriete piano en strijkers en houtblazers in de hoofdrollen. Het album opent met 'Cynthia', een mooie melodie, maar in een nogal triestig getint arrangement en zeker geen ideale openingsmuziek. Het tegendeel horen we dan in de volgende track 'Annie', die juist heel opgewekt klinkt, een beetje comedy-achtig. Het thema voor 'Elise' is nogal gevarieerd, zoals zij als personage ook gevarieerd is. 'Brenda' is dan weer heel ingetogen en heeft een mooie symfonische klankkleur en een aangename, bijna romantische melodie. In de volgende tracks loopt die ingetogen stijl door, waarbij Shaiman de prachtige melodie voor Brenda in mooie arrangementen giet.

De melodie voor Cynthia komt terug in 'Letter to Three Wives', maar nu in een mooie melancholieke kleuring en voornamelijk gespeeld op de piano, met lichte begeleiding van strijkers en houtblazers.
Vanaf de titeltrack krijgt de muziek een totaal andere kleuring. Waar de eerste zeven tracks vooral aan de rustige kant waren, is dat vanaf nu niet meer zo. De titeltrack laat zelfs snare-drums klinken om de besluiten van de vrouwen kracht bij te zetten. De soms mars-achtig stijl van de tracks zorgt voor een opbeurende en strakke kleuring, maar tegelijk ontbreekt de comedysfeer niet, wat ook geldt voor 'Gathering Information', die zelfs wat meer een comedystijl heeft, overigens zonder deuntjesachtig te worden.
In 'Setting up Shop' krijgt de muziek zelfs een iets funky kleuring mee, maar alles blijft steeds luchtig klinken, wat ook in sommige volgende tracks terugkomt.
Die volgende tracks zijn veelal stevig orkestraal aangezet, waarbij ook steeds vaker koperblazers een rol hebben. Tegelijk wordt die stevige muziek regelmatig afgewisseld met komische intermezzo's of juist meer ingetogen gedeelten. Die komische intermezzo's willen daarbij nog wel eens die typische staccato-stijl gebruiken, wat een beetje een hoempa kleuring aan de muziek geeft, maar meestal valt dit reuze mee en blijft de muziek goed te verteren. Die afwisseling van stijlen binnen de tracks, met name bij de lange track 'The Big Break In' maakt de muziek enerzijds gevarieerd, maar anderzijds toch ook wat rommelig.

Het album sluit af met de track 'The Unveiling', die mooi vol orkestraal begint, maar daarna nogal stilletjes uitgaat. Daarbij is het ook nog een korte track van nog geen minuut en daarmee eigenlijk een wat tegenvallende laatste track.

Kortom, met zijn muziek voor The First Wives Club heeft Marc Shaiman een heel aardige score gecomponeerd, waarvoor hij in samenhang met de film een Oscarnominatie kreeg. Het eerste deel van het album is rustig en ingetogen, met een luchtige, bijna romantische sfeer, maar vanaf de titeltrack krijgt de muziek een tamelijk stevig, wat brutaler orkestraal karakter, waarbij de comedy-aspecten duidelijk naar voren komen, zonder overigens al te deuntjesachtig te worden. De muziek op het album is erg gevarieerd, waardoor het soms wat rommelig overkomt. De muziek van het eerste deel van de score heeft erg fraaie melodieën, die in de latere tracks eigenlijk nauwelijks nog terugkomen. Dat is jammer, want het doet afbreuk aan de herkenbaarheid en tegelijk is het melodieuze karakter van die veel langere tweede helft een stuk minder. Dat brengt de waardering op 72 uit 100 punten.

Inne wydania muzyczne The First Wives Club (1996):

First Wives Club, The (1996)
First Wives Club, The (1996)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze