Under Fire
Film Score Monthly ‎– FSM Vol. 11 No. 4 Silver Age Classics


Film Score Monthly (0638558025222)
Film | Data wydania: 05/05/2008 | Uwolnienie filmu: 1983 | Format: CD
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Bajo Fuego5:34
2.Sniper3:25
3.House Of Hammocks3:12
4.Betrayal4:17
5.19 De Julio3:28
6.Rafael2:35
7.A New Love3:43
8.Sandino3:36
9.Alex’s Theme3:38
10.Fall Of Managua2:27
11.Rafael’s Theme4:10
12.Nicaragua4:14
 44:19
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Under Fire - 10/10 - Przegląd wersji Kristof Janssens, zgłoszone w (Holenderski)
De in Canada geboren Britse regisseur Roger Spottiswoode kennen we vooral van Tomorrow Never Dies, de 18de James Bond film die in 1997 verscheen. Begin jaren tachtig trok hij echter al de aandacht met Under Fire, een politieke film met een bekende cast die onder meer Nick Nolte, Ed Harris en Gene Hackman omvatte.

Under Fire speelt zich af in Nicaragua tijdens de burgeroorlog (tegen president Somoza). Een fotograaf, Russel Price, wenst een fotoverslag te maken over de oorlog en kan na enige tijd een foto maken van de leider van het verzet. Het leger maakt er echter een staatszaak van en jaagt de fotograaf achterna...

Jerry Goldsmith (1929-2004) componeerde voor Under Fire bijzondere muziek die terecht genomineerd werd voor een oscar. Goldsmith behoorde niet alleen tot de productiefste en meest kwalitatieve filmcomponisten in Hollywood, maar tevens tot de veelzijdigste. Planet of the Apes, Star Trek, Patton, Chinatown, The Omen, Poltergeist, Alien… Het zijn maar enkele sterke film scores uit zijn enorme oeuvre. Under Fire hoort zonder enige twijfel ook thuis in dat rijtje en mag misschien wel beschouwd worden als de ultieme score van de componist. Wie nog nooit van Goldsmith gehoord heeft, doet er dan ook goed aan met deze filmmuziek te beginnen.

De experimenteerdrift die Goldsmith er doorheen zijn carričre op nahield, resulteerde begin jaren tachtig in synthesizergedreven filmmuziek. In Under Fire werd op een erg geslaagde manier het orkest aangevuld met synths, erg boeiende gitaarpartijen (die ingespeeld werden door jazzgitarist Pat Metheny) en in het bijzonder de Andes fluit die een belangrijke rol kreeg toegewezen.

Een groot deel van de score draait rond één magistraal thema, maar door de steeds verschillende orkestraties valt dit eigenlijk niet op. Het is zo’n thema waar je kan blijven naar luisteren. In zekere zin heeft het iets weg van Ravel’s Boléro. Quentin Tarantino is er alvast fan van, want het thema 'Nicaragua' kwam ruimschoots aan bod in Django Unchained.

Under Fire behoort tot Goldsmith’s kwalitatiefste en meest boeiende werken. Duidelijk voer voor elke filmmuziekliefhebber.

Inne wydania muzyczne Under Fire (1983):

Under Fire (1983)
Under Fire (1992)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze