Merry Christmas


Virgin Records EU (0094634197427)
Film | Rok: 2005 | Uwolnienie filmu: 2005 | Format: CD, Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor Artysta/Kompozytor Czas
1.Ave Maria (Creation)Natalie Dessay4:24
2.Ouverture4:05
3.Hymne Des Fraternisés (Piano)1:26
4.Anna Et Nikolaus2:06
5.La Guerre6:00
6.Enterrement Des Soldats3:07
7.Bist Du Bei Mir (Gootfried Heinrich Stölzel/Arr. Philippe Rombi)Natalie Dessay, Rolando Villazon4:05
8.Stille Nacht (Franz Xaver Gruber/Arr. Philippe Rombi)Rolando Villazon4:18
9.La Lettre De Jonathan0:51
10.Les Souvenirs De Ponchel1:18
11.Le Match De Football1:49
12.Le Discours De L'évêque3:14
13.Le Courrier Des Soldats1:32
14.War Adagio5:07
15.Thème De L'absence7:13
16.Hymne Des Fraternisés: I'm Dreaming Of HomeNatalie Dessay4:24
17.Adestes Fideles (John Francis Wade/Arr. Philippe Rombi)Rolando Villazon4:15
18.Invitations: I'm Dreaming Of Home2:58
19.Anna Et Niklaus (Version Film Incluant Nuit De Noël)2:29
20.Aria Pour Violon Et Orchestre D'après l'Ave Maria3:59
21.Hymne Des Fraternisés (Murmures Et Vocalises)4:25
 73:04
# Tor   Czas
1.Free Bonus Dvd on live footage from the recording sessions and from the movie60:00
 60:00
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Merry Christmas - 09/10 - Przegląd wersji Cohen Oat, zgłoszone w (Holenderski)
Merry Christmas, de nieuwe film van Christian Carion, wordt begeleidt door de muziek van de vrijwel onbekende Franse componist Philippe Rombi. Rombi’s carrière startte in 1999 met de muziek voor ‘Les Amants Criminels’, waarna nog 11 andere soundtracks volgden. 4 Van zijn soundtracks (waaronder eerder genoemde titel) kwamen voort uit een samenwerking met de Franse regisseur François Ozon, regisseur van onder andere Sous le Sable en 8 Femmes. In zijn muziek is steevast een belangrijke rol weggelegd voor de piano die hij doorgaans zelf bespeelt en in lage toon bespeelde strijkers. Door deze te combineren weet hij telkens weer prachtige en ontroerende thema’s ten gehore te brengen. Ondanks zijn zeer uitgebalanceerde muziek heeft hij tot nu toe nog geen internationale faam verworven. Met ‘Merry Christmas’ zou hier wel eens verandering in kunnen komen.

Na de opening met het‘Ave Maria’, gezongen door de wereldberoemde operazangers Natalie Dessay en waar direct al de zware begeleiding van het orkest opvalt horen we een eerste duidelijk thema in de ‘Overture’ die opent met een zeer ingetogen pianospel, dat na iets meer dan een minuut plaats maakt voor dezelfde zware strijkers met op de achtergrond lichte percussie. Na iets meer dan twee minuten ontvouwt zich langzaam het thema dat door de hele soundtrack verweven is. Dit thema komt later duidelijk hoorbaar terug in ‘War’, een van de mooiste nummers van deze soundtrack. Ook hier zijn de kenmerken van Rombi duidelijk hoorbaar, een piano, zware strijkers en lichte percussie. Na ruim drie minuten wordt het geheel ineens veel dreigender doordat de lichte percussie veel zwaarder wordt en doordat Rombi naast de strijkers ook koperblazers in de compositie voegt. Het nummer sluit echter wel af in de stijl waarin het begon, ingetogen met een dreigende ondertoon.

Een tweede thema is de ‘Fraternizers’hymn’. Rombi schreef dit thema in ruwe vorm direct na het lezen van het script. Hij wilde met deze hymne de gebeurtenissen van de eerste Wereldoorlog, maar ook de gebeurtenissen tijdens de bijzondere kerstnacht waarop de film gebaseerd is laten weerklinken. De eerste maal wordt het thema gespeeld op de piano, waardoor we enkel de begintonen van het thema horen en daarmee alleen vol verwachting naar de volledige uitwerking kunnen uitkijken. De tweede keer dat het thema gespeeld wordt, wordt weer geopend met een pianospel maar al snel valt het Belgische meisjeskoor Chorale Scala bij die het gedicht “I’m dreaming of home’ van Lori Barth op een werkelijk fantastische manier ten gehore brengen. Later voegt Rombi ook strijkers en de zang van Dessay toe om zo naar een geweldige climax toe te werken. De laatste keer dat het thema terugkeert is tevens de afsluiter van de soundtrack. Opnieuw opent Rombi met pianospel, maar daar waar na enkele seconden het Belgische meisjeskoor met zang bijviel laten zijn nu alleen geneurie horen. Ook Dessay ontbreekt, haar zang wordt vervangen door één violist, waarmee Rombi nog maar eens onderstreept hoe dicht de klank van de viool ligt bij de menselijke stem. Deze uitwerking is veel ingetogener maar niet minder mooi. Wat een fantastisch thema. Een variatie op de uitvoering van het gedicht is te horen in ‘Invitations – ‘I’m dreaming of home’. In het begin horen we de de ‘Fraternizers’ hymn’ gespeelt door lichte trommels en dwarsfluiten. Plots houdt de muziek stil en horen we de doedelzak waarna de soldaten het gedicht van Barth zingen. Deze zang en de korte dialoog aan het einde van deze track is live op de set opgenomen, wat echter niet wegneemt dat dit nummer een vreemde eend in de bijt is op de soundtrack.

Met uitzondering van dit kleine minpuntje is ‘Merry Christmas’ een geweldige soundtrack. De uitwerking van de verschillende thema’s is haast perfect te noemen door de vele afwisselingen van solo-zang en grootse orkestratie met subtiel toegevoegde solo’s waarbij vooral de piano de meeste aandacht op zich vestigt. De kracht en de emotie van de componist is terug te horen in elke noot. Op de bijgevoegde DVD is te zien hoe emotioneel de componist raakt wanneer hij het meisjeskoor Chorale Scala het gedicht hoort zingen. Maar hij geniet niet alleen van de zang van het koor en van zijn beide operazangers. Zichtbaar geniet hij ook van fantastische spel van het London Symphony Orchestra en van de momenten dat hij op de set de live muziek opneemt. En ik geniet van deze soundtrack in de wetenschap dat er een grote toekomst voor deze componist is weggelegd.
Merry Christmas - 10/10 - Przegląd wersji Jean Buffe, zgłoszone w (Francuski)
je ne connaissais pas ce compositeur, mais voyant le film j'ai aussitot acheté le cd et le dvd de la b.o. et là je n'en suis pas revenu!
en effet je m'attendais à un compositeur américain du style John Williams et surtout pas aussi jeune que l'est Mr Rombi.
je suis tout simplement subjugué par un pareil talent et d'autant plus fier qu'il soit français; quel bonheur cette musique quel justesse dans le choix des mélodies,; l'hymne de la fraternisation devrait devenir l'hymne planétaire de la paix tant la force des sentiments qu'il dégage nous invite à tendre la main vers l'autre!
Depuis l'écoute de sa musique, Philippe Rombi est devenu, pour moi, LE compositeur français du 21ème siècle;
j'ose espérer que les réalisateurs de toutes nationalirés vont faire appel à lui, et lui donner l'occasion d'exprimer son immense talent.
s'il pouvait lire ces lignes je voudrais lui dire....Merci j'ai aussitot acheté le cd et le dvd de la b.o. et là je n'en suis pas revenu!
en effet je m'attendais à un compositeur américain du style John Williams et surtout pas aussi jeune que l'est Mr Rombi.
je suis tout simplement subjugué par un pareil talent et d'autant plus fier qu'il soit français; quel bonheur cette musique quel justesse dans le choix des mélodies,; l'hymne de la fraternisation devrait devenir l'hymne planétaire de la paix tant la force des sentiments qu'il dégage nous invite à tendre la main vers l'autre!
Depuis l'écoute de sa musique, Philippe Rombi est devenu, pour moi, LE compositeur français du 21ème siècle;
j'ose espérer que les réalisateurs de toutes nationalirés vont faire appel à lui, et lui donner l'occasion d'exprimer son immense talent.
s'il pouvait lire ces lignes je voudrais lui dire....Merci Monsieur Rombi.
Merry Christmas - 09/10 - Przegląd wersji Boris M. Lecompte, zgłoszone w (Holenderski)
Een heel sentimentele soundtrack, past geheel in de kerstperiode. De voor mij (nog) onbekende Philippe Rombi bewijst met deze score dat hij mensen hun gevoelige snaar kan raken. Heel opmerkelijk is het bijzonder mooie ' Hymne Des Fraternisés: "I'm Dreaming Of Home" ', ingezongen door de prachtige stem van Natalie Dessay en niet te vergeten de toch wel opmerkelijke bijdrage van ons eigen meisjeskoor Scala! Samen zorgen zij voor magie, bij deze toch wel tragische film...
Merry Christmas - 09/10 - Przegląd wersji liesbet van nieuwenhuyse, zgłoszone w (Holenderski)
ontroerende, zielsrakende en toch niet-pathetische muziek...
Eén van de dingen die je voor eventjes een kippevelletje kan bezorgen!!

Sterke zangstem van NAthalie Dessay.

Inne wydania muzyczne Joyeux Noël (2005):

Merry Christmas (2005)
Joyeux Noël (2005)
戦場のアリア (2006)

Ścieżki dźwiękowe z kolekcji: French Cinema

Beau Monstre, Un (1970)
Arnacœur, L' (2010)
Mes amis (1999)
Non ma fille, tu n'iras pas danser  (2009)
Lumumba (2000)
Belles Musiques de Films de Jean-Pierre Mocky, Les (1993)
Princesse de Montpensier, La (2010)
Georges Delerue: Les Inédits (1993)
Mystère de la Chambre Jaune, Le (2003)
Bolling Films (1992)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze