Doom Patrol: Season 1


WaterTower Music 10/09/2020 Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Main Titles (Doom Patrol)1:14
2.Aftermath in Cloverton4:08
3.Robotman and His Daughter4:23
4.Longing for Their Daughters5:53
5.Mr. Nobody and Willoughby8:41
6.Vic and His Traumas3:49
7.Larry and His Spirit5:45
8.Rita and Her Troubles4:58
9.Jane and the Underground6:10
10.Niles' Tales7:04
11.The Bureau of Normalcy7:53
12.Silas Knows the Truth4:49
13.The First Doom Patrol6:37
14.Vermin Patrol7:57
15.End Credits (Doom Patrol)1:08
 80:28
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Doom Patrol: Season 1 - 05/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
In de Amerikaanse tv-serie Doom Patrol speelt een team van superhelden de hoofdrol. De serie is gebaseerd op een stripverhaal van DC Comics, en op tv vertoond op het DC-Universe streaming kanaal. De serie wordt geproduceerd door Jeremy Carver, die steeds een aantal of meestal slechts 1 aflevering door een bepaalde regisseur laat regisseren. Dit eerste seizoen bestaat uit 15 afleveringen. De serie combineert heldendom, tragedie, luchtigheid en humor, waardoor het allemaal niet al te zwaar is aangezet.
Het verhaal draait om de leden van de Doom Patrol, die allemaal vanwege bepaalde, niet altijd positieve gebeurtenissen superkrachten bezitten. Om die reden worden ze in de maatschappij met de nek aangekeken en opgejaagd. Ze hebben een schuilplaats en onderdak gekregen bij de 'Chief', die hen ook verzorgd heeft en die hen ook hun 'Patrol-naam' gegeven heeft. Op een dag echter wordt de Chief gevangengenomen en gaat de groep naar hem op zoek. Tijdens de zoektocht komen ze achter allerlei waarheden, die ze wellicht liever niet hadden geweten...

De muziek bij deze tv-serie is van Clint Mansell, die hierbij samenwerkte met Kevin Kiner.
In de serie spelen elektronische effecten een grote rol en dat hebben de componisten goed begrepen, want ook hun muziek staat bol van de elektronische effecten. Verwacht dus geen meeslepende muziek en mooie melodieën.
De muziek die beide heren hebben geproduceerd heeft een hoog soundscape-gehalte, met veel klanken en geluiden, terwijl melodie vrijwel geen rol speelt. Er zijn in een aantal tracks wel de nodige melodieuze motieven te ontdekken, maar daar moet je bijna naar zoeken. Meestal is het een aaneenschakeling van allerlei klanken en harmonieën, die door hun volgorde en combinatie soms verrassend goed klinken, maar meestal juist nogal vervreemdend werken. Daar werkt de elektronische percussie in een behoorlijk aantal tracks zeker aan mee.
Dat vervreemdende van de muziek is enerzijds helemaal niet onaardig, want veel klanken liggen in een soort van harmonieus spectrum, maar anderzijds komt ook muziek voorbij met zwaar vervormde klanken en geluiden, zoals in 'Jane and the Underground'. Dat zijn tracks die duidelijk niet fraai zijn.

Toch is een groot deel van deze zwaar elektronische en vrijwel melodieloze muziek nog best wel toegankelijk, vooral vanwege de niet al te extreme klanken en geluiden, die ook vaak redelijk harmonieus gecombineerd worden. Dat maakt het overigens niet tot een score die erg aangenaam in het gehoor ligt.

Kortom, met hun muziek voor Doom Patrol: Season 1 hebben Clint Mansell en Kevin Kiner een score gecomponeerd, die nogal zwaar op de maag ligt. De muziek is redelijk verteerbaar, maar is vrijwel niet melodieus en bestaat vooral uit tracks met allerlei aaneenschakelingen van elektronische klanken en geluiden. Het verteerbare komt doordat ze die klanken vaak binnen het harmonische houden, waardoor de muziek een beetje meandert in een soort melodieuze motieven, zonder melodieus te worden. Soms is ook dat harmonische ver te zoeken en wordt de muziek zwaar vervormd tot soms psychedelische proporties, die maar het beste te skippen zijn. De lengte van het album is niet misselijk als de muziek je aanspreekt, maar na het hele album van 80 minuten nu twee keer te hebben beluisterd voor deze recensie vind ik het wel genoeg geweest. De waardering voor de muziek als luisteralbum los van de tv-serie komt zo op 53 uit 100 punten.


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze