Cinderella Man


Decca Records (0602498814109)
Film | Rok: 2005 | Uwolnienie filmu: 2005 | Format: CD, Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor Artysta/Kompozytor Czas
1.Inside Out1:20
2.Shim-Me-Sha-WobbleMole, Miff and his Molers1:03
3.Mae1:16
4.Change of Fortune1:15
5.Weehawken Ferry2:43
6.Cold Meat Party0:40
7.All Prayed Out2:38
8.Tillie's Downtown NowFreeman, Bud and his Windy City Five2:19
9.Three Bucks Twenty1:01
10.Corn Griffin1:12
11.Shoe Polish0:48
12.Londerry AirPaul Giamatti0:27
13.Hope of the Irish0:52
14.Hooverville Funeral2:54
15.Fight Day3:39
16.Good as Murder0:51
17.We've Got to Put That Sun Back in the SkyRoane's Pennsylvanians1:27
18.No Contest1:08
19.Pugilism1:06
20.Bulldog of Bergen1:42
21.Big Right2:50
22.9, 4, 2, Even1:27
23.Cinderella Man4:48
24.Turtle3:21
25.Cheer Up! Smile! Nertz!Eddie Cantor4:02
 46:49
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Cinderella Man - 08/10 - Przegląd wersji Sjoerd , zgłoszone w (Holenderski)
De steil van Thomas Newman bepaalt al gouw de sfeer van de film. Denk aan ‘Finding Nemo’, die met name door zijn muziek toch afstand neemt van de andere Pixar films. In deze Newman score horen we vooral de piano en strijkers, die samen ook deze film een heerlijke sfeer geven in de film. Zowel in de box-scčnes als in de ‘volwassen’ scčnes is de sound van Thomas Newman te horen. Dit betekent dat we niet alleen de heerlijke rustige sound van Newman op de cd horen, maar ook wat actie. Een minpunt van de score is toch de duurtijd van drie kwartier, waar de duurtijd van enkele jaren-30 tracks nog vanaf moet. Echter zorgt dit er ook weer voor dat de score niet langdradig is. Iets dat denk ik niet snel zou gebeuren, aangezien de steil van Newman niet verveeld.

Het is erg jammer dat ik deze score voorheen niet al te vaak luisterde, want bij het beluisteren van de eerste track dacht ik: ‘Woow’. De steil van Newman is direct te herkennen in deze heerlijke pianosolo van slechts 1.20 minuten. De tweede track is één van de jaren-30 nummers, die mij niet bepaalt boeien. Iets dat mij wel boeit is de derde track, waarin we weer een pianosolo te horen krijgen die aansluit op die van de eerste track. Let vooral eens op de strijkers op de achtergrond, die dezelfde melodie spelen als eens gespeeld werd(2003) voor ‘Finding Nemo’. De pianosolo van ‘Change of Fortune’, de vierde track is wat duisterder dan die van voorheen en in de volgende track horen we een ietwat duister thema dat ook afkomstig is van ‘finding Nemo’ is. Later in de track komt de piano ook weer terug met zijn thema. In ‘Cold Meat Party’ blijkt dat Thomas Newman het fenomeen spanning opbouwende underscore ook kent, echter doet dit het goed in de film en op de cd verdient het ook zijn plaatsje wel. In track zeven horen we weer de pianosolo’s gevolg door een jaren-30 track. In ‘Three Bucks Twenty’ laat Thomas zijn steil weer duidelijk horen en in de daarop volgende track horen we lekkere actie. ‘Shoe Polish’ laat ons het thema met zijn ‘Finding Nemo’ muziek weer eens horen. ‘Londonderry Air’ is een niks zegende track met enkel een fluitend persoon. ‘The Hope of the Irish’ is wel weer heel boeiend met zijn aparte steil waarin de gitaar en viool samen een heerlijke sfeer creëren. Het is te vergelijken met ‘An Everlasting Piece’ van Hans Zimmer.

Oude thema’s komen terug, dat blijkt in de track ‘Hooverville Funeral’ waarin niet alleen het ‘Finding Nemo’ thema terug komt, maar ook de pianosolo van track één(iets wat helemaal niet erg is. Beide thema’s bouwen zich wel verder uit in deze track. ‘Fight Day’ laat ons dan weer wel een nieuwe pianosolo horen en de volgende track bouwt de spanning weer goed op. Na de jaren-30 track kunnen we weer genieten van één van de pianosolo’s van Thomas(de mysterieuze die ik eerder noemde) waarna de volgende track weer vol spanning en actie zit. De actietracks en de rustige tracks worden goed afgewisseld, want waar de vorige track vol spanning zat is ‘Bulldog of Bergen’ weer een pianotrack waar de pianosolo met het ‘Finding Nemo’ thema wordt afgewisseld. ‘Big Right’ is een duistere track waar de koperblazers even veel werk verrichten. Een zeer goede track! Na de evenspannende track ‘9, 4, 2, Even’ krijgen we een heerlijke, volle track te horen. ‘Cinderella Man’ begint direct met het eerste thema van de score, maar dan veel voller en tevens wordt het thema eens helemaal uitgevoerd inclusief variaties. De track laat ons nog enkele thema’s horen. ‘Turtle’ is de laatste track van Newman, deze met de ‘andere’ sfeer van ‘The Hope of the Irish’. De laatste track is weer een jaren-30 track, jammer om daar mee af te sluitenten.

Conclusie:
Newman’s sound overheerst in deze soundtrack. De vele pianosolo’s en meeslepende thema’s zijn erg goed, maar ook de actie mogen we niet vergeten. Jammer van de jaren-30 tracks die niet van Newman afkomstig zijn en de score wel erg kort maken, maar verder een zeer goede soundtrack waar we ook twee thema’s van ‘finding Nemo in terug te horen zijn. Een welverdiende acht voor Thomas Newman.
Cinderella Man - 08/10 - Przegląd wersji Tom Daish, zgłoszone w (Język angielski)
Unlike A Beautiful Mind, the pairing of director Ron Howard and Russell Crowe for Cinderella Man has largely gone by unnoticed, despite generally good press. Unsurprisingly, it bypassed Guernsey completely (like so many things) but is evidently worth catching. Despite re-teaming with a past leading man, Howard has decided to take a break from working with James Horner for Cinderella Man, turning instead to Thomas Newman who is, of course, ideally suited to this kind of human drama. Although ostensibly a boxing movie, Cinderella Man is far removed from the tub thumping of Rocky in tone and substance, so too is Newman's score.

Cinderella Man is what might be deemed a prototypical Newman drama, mixing the intimate, with a handful of stirring passages, but with some of his typically quirky touches. The occasional Celtic lilt brings to mind Road to Perdition, but Newman wisely avoids overdoing the cliché and doesn't make it the score's sole focus. Having said that, some of the percussive sequences are a suitably low tech accompaniment boxing, especially of the more down and dirty sort featured in the film. Unsurprisingly, Newman's delicate string writing is what most are likely to take away from Cinderella Man. True, it doesn't feature anything radically new, nor indeed are there any knock out tunes, but the genuine, subtle emotion - enhanced by exquisite and delicate orchestration - is engrossing enough on its own.

Corn Griffin sends the score into a new direction and Newman's restraint gives way to some rather more heart on sleeve moments. While Fight Day, Big Right and the titular penultimate cue are unashamedly emotive, Newman still refuses to push the dramatic button for as long and hard as Horner might have done and Newman's dramatic punctuation is entirely earned. While it's tempting to conclude that Cinderella Man offers little new to the Newman filmography, that seems something of an injustice to a fine piece of work. Few composers these days approach this kind of material as effectively as Newman, balancing sensitivity with musical and dramatic momentum. Typically, the period songs are detrimental to the flow of the music on disc and should ideally be programmed out, but they leave behind another fine score.
Cinderella Man - 09/10 - Przegląd wersji Maurits Petri, zgłoszone w (Holenderski)
Thomas Newman, een veelzijdige componist die van animatie (Finding Nemo) tot aan drama (bijv. Meet Joe Black) schitterende muziek weet neer te zetten en je iedere keer weet te raken. Dat is in Cinderella Man niet anders!

Cinderella Man is een snoeiharde boksfilm van de alom geprezen regisseur Ron Howard, bekend van The Da Vinci Code en A Beautiful Mind. Russel Crowe vertolkt de hoofdrol en doet dat wederom top. Aan het begin van de film wordt gelijk duidelijk dat er voor Thomas Newman een flinke klus was weggelegd, want de helft van de film wordt gedragen door zijn muziek. Tijdens bokswedstrijden, tijdens serieuzere scenes en tijdens overwinningen weerklinken de klanken van Newman. De cd start met het nummer "The Inside Out", wat een van de rustigste composities is. De welbekende klanken van Newman die nooit lijken te vervelen. Achtereenvolgens, wat we ook op de soundtrack van Road To Perdition zagen, zijn de typisch jaren '30 nummers ook opgenomen op het album. Dit geeft een balans in de iets zwaardere muziek van deze film. Het volgende hoogtepunt is "All Prayed Out", wederom een rustige compositie, maar laat een ietswat onrustige indruk achter. Dit omdat de film op dat moment ook vrij 'onrustig' is, om voor mensen die 'm nog gezien hebben niks te verklappen! In het nummer "The Hope of the Irish", herkennen we de ECHTE Newman-muziek. Gitaren en deze keer, omdat het in de film over Ieren gaat, met een Iers tintje. Een erg vermakelijk nummer is het resultaat.
In vogelvlucht zijn de nummers die volgen, plus de 3 andere jaren '30-songs aanstekelijk en erg leuk om naar te luisteren. De soundtrack werkt naar, wat mij betreft, het allermooiste nummer toe, "Cinderella Man", waar tevens het thema in volle glorie te horen is. Schitterende filmmuziek, die eigenlijk in iedere kast thuishoort van filmmuziekliefhebbers.

Thomas Newman verveelt geen ogenblik, ook niet bij Cinderella Man. De tomeloze energie die Newman in zijn orkest en composities stopt, werpt iedere keer weer zijn vruchten af. Soundtrack na soundtrack is het puur luistergenot. Ook deze Newman is een aanrader!!!

Inne wydania muzyczne Cinderella Man (2005):

L'Ombre ŕ la Lumičre, De (2005)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze