Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

 

 

Crystal Lake Memories
Coloured vinyl Brown Translucent w/ Black Smoke


Birnenblatt 2018 Płyta winylowa - 1500 kopie
Film dokumentalny Uwolnienie filmu: 2013
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów! 

# Tor   Czas
1.Overture/ Main Titles5:25
2.Early Creepy5:15
3.Voorhees Strikes2:05
4.Float Away2:19
5.Disco Never Dies5:26
6.Real and Unreal7:15
 27:45
# Tor   Czas
1.Masked3:17
2.Welcome Back7:55
3.The Masked Man1:51
4.Jumpin' Jason3:59
5.The X-files6:43
6.Good News, Bad News2:19
7.Underture/ Finale1:04
 27:07
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Crystal Lake Memories - 09/10 - Przegląd wersji Sybren van der Schoot, zgłoszone w (Język angielski)
Hoewel ook digitaal verkrijgbaar, kwam Friday the 13th componist Harry Manfredini's meest recente score Crystal Lake Memories, zeer gelimiteerd uit op vinyl via het (voor mij onbekende) label Birnenblatt Records.
Crystal Lake Memories is de score voor de gelijknamige documantaire, die daarvoor als boek verscheen over de gehele Friday the 13th-franchise.

Manfredini, de man die de iconische filmmuziek voor 7 van de 12 films componeerde, heeft voor deze documentaire score een ruime portfolio aan herkenbare thema's om uit te putten.
Kenners van de Friday films zullen in elke track verrast worden met een mengeling van de old-school Manfredini ( deel 1 tot 5) gehusseld met de Jason Lives tot aan Jason X synthesizer Manfredini.
Het eindresultaat is verfrissend, vernieuwend maar toch ook zeer herkenbaar; ik noem dat een knap staaltje werk van de componist en je kunt horen dat Manfredini er met plezier aan heeft gewerkt.
Het is ergens een beetje jammer dat Harry Manfredini destijds geen nieuwe muziek kon componeren voor Friday the 13th part VII -The New Blood en Friday the 13th part VIII - Jason Takes Manhattan, en Fred Mollin de taak op zich nam...en we voor deze documentaire soundtrack dus ook geen muziek verwijzingen naar die twee films terug horen.
Verder is er wel een overduidelijke knipoog naar Alice Cooper's titelsong voor Jason Lives en is er een duidelijke verwijzing naar Graeme Revell's Freddy vs. Jason score.

Als fan en verzamelaar van dit specifieke genre ben ik aangenaam verrast met deze muzikale ode aan het fenomeen Friday the 13th en diens naslagwerk Crystal Lake Memories...En wie kan de muziek het beste evalueren en herzien dan de componist waarmee het allemaal ooit begon.


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się