Secret Bridesmaids' Business


Air-Edel Records 04/11/2019 Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Vineyard 
2.Ring String 
3.Rare and Special 
4.Goodnight 
5.Family Life 
6.The Usual Suspects 
7.Courthouse Run 
8.Elevator Music 
9.Here for You 
10.You’re a Liar 
11.Soul Searching 
12.Bedtime 
13.Crash Aftermath 
14.Nightcap 
15.Not Really Sure 
16.Turn off the Lights 
17.Secret Business 
18.Rachel Helps 
19.Necklace 
20.Bath 
21.Trashed Apartment 
22.Secret Stealing 
23.Train Wreck 
24.Loading Lesson 
25.Nightmare 
26.Wedding Day 
27.Arriving at the Winery 
28.Hairspray 
29.Barrel Room 
30.After Everything 
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Secret Bridesmaids' Business - 06/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
De Australische tv-miniserie Secret Bridesmaids' Business is een zesdelige serie, geregisseerd door Tori Garrett en Jennifer Perrott, die in het najaar van 2019 op de Australische tv uitgezonden is.
Het verhaal draait om de drie vriendinnen Saskia, Olivia en Melanie. Melanie is getrouwd en heeft kinderen, maar houdt ondertussen een vriendschap aan met een zekere Jacob. Ondertussen is Olivia bezig is met de voorbereidingen om te trouwen met haar Alex, wat Melanie laat beseffen dat haar huwelijk belangrijk is en ze stopt haar relatie met Jacob. Maar die laat dat niet zomaar gebeuren en hij weet dan al meer over de drie dames dan hen lief is. En als die geheimen dan boven water komen, beginnen de gebeurtenissen steeds minder in de hand te houden te zijn en komt ook Olivia's trouwerij op losse schroeven te staan...

De muziek bij deze zesdelige tv-miniserie is van de Australische Lisa Gerrard, die hierbij voor de vierde maal samenwerkte met de eveneens Australische jonge componist James Orr.
Hun gezamenlijke score is een wat aparte luisterervaring. De muziek is deels orkestraal en deels elektronisch, waarbij veel orkestrale klanken door de elektronische trukendoos lijken te zijn gehaald. Daarnaast is de muziek slecht beperkt melodieus. De tracks hebben meer een soort van soundscape-achtige kleuring, waarin veel effectgeluiden en klanken te horen zijn.
Die soundscape is zo gecomponeerd, dat de muziek vaak een beetje vervreemdend werkt, alsof het hele verhaal zich in een soort verre, niet zo aangename toekomst afspeelt. De muziek zou ook zomaar bij een gemiddelde thriller kunnen passen.

Het album bevat ruim een uur muziek uit deze zesdelige serie en dat is eigenlijk meer dan genoeg, want de muziek spreekt niet zo aan. De belangrijkste reden daarvoor is het grote gebrek aan behoorlijke melodieën. Gerrard zingt wel in een aantal tracks haar woordloze klanken, maar die zijn net zo beperkt melodieus als veel andere tracks. Daarbij geeft ze haar stem soms een soort verwrongenheid mee, die niet erg prettig klinkt.

Het album bevat dertig tracks en je zou toch zeggen dat daar wel een paar heel behoorlijke tussen moeten zitten, en dat is dan ook zo. Maar het is wel erg beperkt. De track 'Ring String' heeft een prettige melancholieke kleuring, met de rustige melodie die op een cello wordt gespeeld, begeleid door fraaie los gespeelde keyboardtonen en underscore. In 'Rare and Special' speelt een solo altviool z'n warme, soms wat prettig verlopende klanken in een ingetogen, wat melancholieke melodie. Vanaf halverwege neemt Gerrard's stem die melodie over in een erg fraaie en eveneens warme kleuring. Jammer dat de track nog geen twee minuten duurt. 'Crash Aftermath' laat na de aanvankelijke effectgeluiden een fraaie pianomelodie met mooie harmonische begeleiding horen, inclusief Gerrard's stem in het hogere segment. De muziek heeft een wat melancholieke kleuring, die erg fraai is.
De track 'Bath' laat weer een altviool horen op mooie pianoklanken, een beetje in dezelfde stijl als 'Ring String'. Een fraaie track.
Ook de afsluitende track 'After Everything' laat, na een wat ruig eerste gedeelte, een ingetogen en melancholieke melodie horen die afgeleid is van fraaie melodieën die al eerder te horen waren. Na zo'n drieënhalve minuut in de track komt zelfs de altviool weer even terug. Het is een fraaie afsluiter van dit album.

Kortom, met hun muziek voor de Australische tv-miniserie Secret Bridesmaids' Business hebben Lisa Gerrard en James Orr een nogal vreemd klinkende score gecomponeerd. De muziek heeft een wel erg hoog soundscapegehalte, die ook nog eens een wat futuristische kleuring heeft. Dat komt niet alleen door het gebruik van elektronische muziek, maar vooral omdat de orkestrale muziek veelal door de elektronische trukendoos is gehaald en een nogal waterig geluid heeft gekregen. Dat maakt die akoestisch gespeelde muziek er hier niet prettiger beluisterbaar op. Daarnaast heeft de muziek nauwelijks melodie, hooguit wat melodieuze motieven. Zelfs in de paar bijzonder fraaie, wat melancholieke tracks, is de melodie ondergeschikt, en zijn deze tracks alleen erg fraai vanwege de aangename harmonieën, het ingetogen verloop van die toch wat beperkte melodieën en de aparte sfeer die de muziek hier oproept. Diezelfde sfeer gaat juist tegenstaan wanneer de melodieën minder harmonisch zijn. De waardering voor deze score komt, ondanks de paar fraaie tracks, niet hoger dan 59 uit 100 punten.


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze