Sorcery


La-La Land Records (0826924121320)
Ścieżka do gry | Data wydania: 19/06/2012 | Format: CD, Pobieranie
Edycja limitowana: 3000 kopie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Sorcery2:34
2.Blue Skies over Ordale2:19
3.The Mothertree3:14
4.The Nightmare Queen2:35
5.Undead Soldiers1:49
6.The Island of Lochbarrow2:19
7.Big Key Big Door1:49
8.Keymaster Battle3:25
9.Trouble Is Brewing2:10
10.Dash Is Defeated2:12
11.Bogey Village3:26
12.Magic Doors1:05
13.Between Worlds0:53
14.Bogeys Attack Ordale2:29
15.Spell Nexus0:38
16.The Endless Stair2:28
17.Elf Assassin0:42
18.Shadow Stalkers1:17
19.Forest Guardian1:34
20.Faerie Forest2:15
21.Seven Wanderers1:50
22.Sylphs and Spiders2:13
23.Slumbering Palace1:42
24.Finn to the Rescue2:38
25.The Banshee's Lair2:50
26.Ice Shaman Battle3:16
27.Finn Battles the Nightmare Queen2:31
28.Setting Things Right1:12
 59:25
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Sorcery - 06/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
Sorcery is een video game die bedoeld is voor de Playstation spelconsole en die in 2012 uitkwam.
De speler krijgt de rol van leerling-tovenaar, die z'n land moet beschermen en uiteindelijk de koningin van het kwaad moet uitschakelen, om de vrede te waarborgen.

De score bij deze game is van Mark Mancina, die hiermee z'n eerst game van muziek heeft voorzien. Daarmee treedt hij in de voetsporen van vele andere componisten uit de wereld van de filmmuziek die hun sporen hierin reeds hebben verdiend. En Mancina doet z'n werk naar behoren en heeft een degelijke score afgeleverd.

Mancina heeft de sfeer van de game geprobeerd te vatten en die game wortelt sterk in de Ierse sagen en legenden. De muziek heeft dan ook een behoorlijke Keltische kleuring. En die kleuring doet het eigenlijk altijd goed, ook in filmscores. Er wordt veel gebruik gemaakt van violen en fluiten op die typische Iers-Keltische manier, die je terughoort in een behoorlijk aantal tracks.
Toch moet een game natuurlijk vooral spannend zijn voor de speler en daarbij horen nu eenmaal donkere en spannende geluiden en underscore. Die is dan ook volop aanwezig, maar zorgt dan wel weer voor een wat meer eentonig geluid. De actiemuziek ontbreekt ook zeker niet, maar ook hier mist dan weer de melodie-ontwikkeling, waardoor die muziek vooral stevig is, zonder echt aan te spreken. Verreweg het grootste deel van de score bestaat uit die spannende en actietracks. En ondanks een prettige instrumentatie zijn deze tracks toch wat saai en minder aangenaam om te beluisteren.

Gelukkig kent de score ook een aantal rustiger tracks die wel van de nodige melodie zijn voorzien. Deze tracks zijn dan vooral wat dramatischer getint of juist redelijk opgewekt, of iets daar tussenin. Met name aan het begin van de score en helemaal aan het eind komen die wat rustiger en fraaie meer Iers getinte tracks voor. Dat begint al gelijk met de openingstrack, die tegelijk de titeltrack is. En ook de tweede track is mooi rustig met een Ierse tint. Die Keltische sfeer volgt dan in de derde track op een meer volkse en vlotte manier op de fiddle.
Vanaf de track 'The Nighmare Queen' wordt de muziek donkerder en spannender. De lage tonen voeren nu de overhand en zelfs past Mancina de lage, bijna grommende stemmen van een mannenkoor toe in sommige tracks.
Daarnaast zijn er tracks die niet zozeer donker zijn getoonset, maar eerder helder en licht, terwijl toch de spanning van de muziek afdruipt. Dat komt dan vanuit de effecten en het arrangement van de track, met valse chimeklanken of van andere lichte instrumenten. Soms is het alleen een soort spannend getinte soundscape, zoals in de track 'Big Key Big Door'. Ook hebben de klanken soms zelfs een Oosters tintje, die vooral opvalt in de track 'Ice Shaman Battle'.

Voor de momenten van tegenslagen in de game is er ook min of meer dramatische muziek aanwezig. Deze verloopt rustig met voornamelijk underscore van strijkers en hoorns.
Overigen is de muziek in Sorcery voor een game score behoorlijk melodieus. En ook het verrassende instrumentgebruik valt op. Regelmatig past Mancina tokkelende instrumenten toe, zoals akoestische gitaar, harp, sitar of dulcimer. Die geven een zekere frisheid aan de muziek, met name wanneer de overige underscore nogal donker is.

Mancina heeft met Sorcery een game score gecomponeerd die erg goed uit de verf komt. De muziek heeft een behoorlijke mate van sprankeling en vooral het Keltische aspect hierin zorgt dat diverse tracks erg aangenaam klinken, vooral in het begin van de score. Toch zijn het vooral de donkere en duistere tracks die met hun soundscape-achtige geluiden de toon zetten. Dat dit nodig is voor een spannende game-ervaring is begrijpelijk, maar het maakt het beluisteren van de score los van de game niet aantrekkelijker. En omdat verreweg de meeste tracks toch deze spanningskleuring hebben en daardoor eigenlijk geen echt mooie melodieën kennen valt het beluisteren van de score als geheel toch niet helemaal mee, ondanks de sprankelende kleuring. Maar ik kan me goed voorstellen dat een gamer deze muziek als aangenaam en verfrissend zal ervaren.
Voor mij bevat de score een handvol fraaie tracks, maar de overige laat ik liever voor wat ze zijn. De waardering als luisterscore komt zo op 63 uit 100 punten.

Ścieżki dźwiękowe z kolekcji: Limited Editions

Three Coins in the Fountain (2004)
Wolfen (2011)
Eloise at the Plaza / Eloise at Christmastime (2006)
“Fitzwilly” / The Long Goodbye (2004)
Nightcomers, The (2008)
Komodo (2014)
Spacehunter: Adventures in the Forbidden Zone (2005)
Island, The (2003)
These Thousand Hills / The Proud Ones (2010)
Justice League: The Flashpoint Paradox (2019)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze