Ginger Snaps II: Unleashed


Copper Heart Music (0775020562127)
Film | Rok: 2004 | Format: CD
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Bloodletting2:28
2.Crawl4:37
3.Hunted3:58
4.Beneath The Skin0:59
5.Grope Therapy2:02
6.Get Granny's Gun2:36
7.Mostly Ghostly4:35
8.Leapin'Werewolves1:36
9.Welcome Home Waltz1:22
10.Institutional Green2:25
11.Chase Scene2:47
12.Shears1:27
13.Reflection3:42
14.Poly You're Insane1:14
15.Dear Deer3:02
16.Purple Drug7:02
 45:52
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Ginger Snaps II: Unleashed - 10/10 - Przegląd wersji Sybren van der Schoot, zgłoszone w (Holenderski)
Ginger Snaps, een Canadese weerwolffilm met in de hoofdrollen Katharine Isabelle ( Freddy vs. Jason) en Emily Perkins ( IT) behaalde geweldige reviews, en werd goed ontvangen door de fans van het genre. De film had een scherpe, droge humor, goeie acteerprestaties van de gehele cast en gaf een nieuwe draai aan het weerwolf-fenomeen. Een sequel kon niet uitblijven en ook al werd Ginger aan het eind van de film uitgeschakeld, samen met haar zusje Brigitte keert ze terug in Ginger Snaps: Unleashed.

Brigitte leeft als een junkie die verslaafd is aan wolfskruid, om zo haar transformatie uit te stellen. Als ze na een overdosis in een afkickkliniek wakker word, moet ze alles op alles zetten om niet net als haar overleden zus Ginger, in een mensenverslindende weerwolf te veranderen. Ginger spookt rond in Brigitte's hoofd, haar waarschuwend voor de steeds snellere genezing van haar zelf toegebrachte wonden, en geeft haar de keuze: pleeg zelfmoord of laat de transformatie toe. Met de twijfelachtige hulp van Ghost ( een formidabele rol van Tatiana Maslany)
gaat Brigitte de strijd aan met zichzelf en ook een mannelijke weerwolf die met haar wil paren, een spoor van verslonden lichamen achterlatend.

Ginger Snaps II werd gecomponeerd, geproduceerd en uitgevoerd door muzikant/ componist Kurt Swinghammer, en deze score is, bescheiden gezegd, eens even iets anders dan de doorsnee horrorscore. Swinghammer gebruikt electronische geluiden, samples en ritmische klanken, afgewisselt met hier en daar de zweverige vocals van Lori Cullen.
Deze soundtrack bevat alle instrumentale muziek uit de film, maar zoals in de beschrijving van het hoesje word vermeld, zijn sommige cues door elkaar gegooid. Andere tracks werden verwijderd uit de film, maar vinden op de CD een premiere. Natuurlijk zijn er ook een aantal tracks die onveranderd zijn gebleven, zoals de opening titles ( 'Bloodletting', 'Welcome Home Waltz', 'Grope Therapy').

Voor de fans van de eerste Ginger Snaps filmmuziek is er ook een welkome extra: het bekende openings thema uit de eerste film van Mike Shields word nu dan eindelijk wel op de soundtrack gezet, deze keer met lyrics van Swinghammer en de vocals van Lori Cullen. Deze track 'Underneath The Skin' is in een nieuw jasje gestoken, maar klinkt erg goed en houdt de sfeer van de film op een waardige manier, zonder te liften op de muziek van Shields.
Voor het verrassende personage Ghost, is een thema dat voor de lichtere momenten in de score zorgt. Het bijna komisch te noemen thema is te horen in o.a. 'Mostly Ghostly', 'Welcome Home Waltz' en 'Poly You're Insane', simpel, maar doeltreffend. Het is te merken dat Swinghammer weet wat hij wil, en de slungelige blonde Ghost word opeens een karakter met een duister kantje.

Samengevat is Ginger Snaps II: Unleashed een alternatieve, bijna underground-klinkende score geworden, die opvalt omdat ie geen voorspelbare clichee momenten heeft, een konstante sfeer heeft en rete-strak is afgemixt. Gooi daarboven op dat het veel gevraagde Mike Shields thema ook nog es op een gepaste wijze is toegevoegd, en er niet eerder uitgebrachte cues op staan. Als ik zo vrij mag schrijven: Een Canadese klapperrrrrrr, zowel de film als de soundtrack!


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze