Sherlock: Series Two
Original Television Soundtrack Music From Series Two


Silva Screen Records (0738572138325)
Seriale telewizyjne / film telewizyjny | Data wydania: 27/02/2012 | Format: CD, Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Irene’s Theme0:42
2.Potential Clients1:57
3.Status Symbols2:33
4.The Woman2:31
5.Dark Times2:16
6.Smoke Alarm3:01
7.SHERlocked3:44
8.Pursued By A Hound1:46
9.The Village2:30
10.Double Room2:21
11.Deeper Into Baskerville2:44
12.To Dartmoor3:11
13.The Lab3:40
14.Mind Palace And Solution2:05
15.Grimm Fairy Tales3:12
16.Deduction And Deception2:45
17.Prepared To Do Anything4:18
18.Blood On The Pavement2:07
19.One More Miracle2:08
 49:31
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Sherlock: Series Two - 07/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
De bekende boeken van Sir Arthur Conan Doyle met detective Sherlock Holmes in de hoofdrol zijn al vele malen verfilmd en in 2010 is dat met een Brits-Amerikaanse coproductie nog eens dunnetjes overgedaan. De serie beslaat per seizoen niet meer dan drie afleveringen met speelfilmlengte.
De hoofdrollen voor Sherlock Holmes en zijn assistent Dr. Watson worden gespeeld door Benedict Cumberbatch en Martin Freeman. De verhalen spelen zich niet af in de Victoriaanse tijd, zoals in de boeken en de meeste films, maar in hedendaags Londen (alhoewel daar nauwelijks is gefilmd). De serie was een groot succes.
De verhalen draaien om het oplossen van ingewikkelde misdaden, waarbij de observaties van Holmes en de hulp van Watson steeds de sleutels tot de oplossingen blijken te zijn.

De score voor de serie en ook dit tweede seizoen is van niemand minder dan David Arnold. De muziek voor Sherlock schreef Arnold samen met Michael Price, die in de filmmuziekwereld al diverse prijzen heeft gewonnen, met name voor zijn werk als muziekeditor. Maar ook als componist heeft hij inmiddels het nodige respect afgedwongen.

Voor een tv-serie is de muziek zonder meer van hoog niveau. Al het nodige is aanwezig: een aparte, wat mysterieuze sfeer, volop spanning en de nodige drama en melancholie. Waar de eerste serie vooral mank aan ging was het gebrek aan melodie. Er waren op het scorealbum van de eerste serie maar weinig tracks die qua melodie voldoende mee konden komen. Zelfs het thema klonk een beetje kermisachtig.
Bij dit album van de tweede serie is dat hele beeld echter volledig verandert. Nu spelen melodieuze tracks zonder meer de hoofdrol. Niet dat het nu allemaal ineens geweldig is, maar het is zonder meer een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de eerste serie. Verreweg de meeste tracks zijn melodieus, terwijl dit bij de eerste score slecht een paar tracks waren.

Op de score van het eerste seizoen was het hoofdbestanddeel vooral een soort industriële soundscape. Dit is ook op het album van dit tweede seizoen nog steeds aanwezig, maar komt nu veel minder prominent voorbij en zorgt nu met name voor de spanning in de score. Deze muziek klinkt hier nog steeds industrieel, wat Arnold en Price vooral bereiken door de manier waarop de percussie ingezet wordt. Dit zijn vaak klanken alsof er op houten of stalen vaten geslagen wordt in een grote ruimte. Dat geeft wel een aparte sfeer aan de muziek en zorgt tegelijk voor de nodige extra spanning.
De typische soundscapetracks liggen wat ongemakkelijk in het gehoor, maar wanneer de muziek een spanningstoevoeging krijgt, komt er gelijk ook meer melodie bij en wordt de muziek weer wat toegankelijker. En Arnold en Price zorgen vrijwel altijd voor harmonie in de muziek, waarbij dissonante of chaotische muziek maar beperkt voorbij komt.

Ook nu weer is de score voornamelijk opgenomen met behulp van akoestische instrumenten. Ook veel effecten zijn akoestisch gecreëerd, om ze minder kunstmatig te laten klinken. De instrumenten die gebruikt worden om die effecten te creëren zorgen er vooral voor dat er een sfeer wordt neergezet, die vaak wat mysterieus is. Daarbij wordt ook regelmatig de sitar ingezet, die meegekomen is uit de eerste serie (Watson kwam immers terug uit Afganistan). Nu helpt deze sitar mee om de muziek die wat mysterieuze sfeer te geven.

De score opent met 'Irene's Theme', die volledig solo op een viool wordt gespeeld. Een heel aardige melodie, wat melancholiek, maar het solospel klinkt wat te simpel. De tweede track zet dan de eigenlijke score in, met een wat spannender track en uitgebreidere orkestratie. Het hoofdthema en de andere thema's uit de eerste serie komen ook in deze tweede serie weer terug in een aantal tracks.
De score voor dit tweede seizoen bevat ook ronduit fraai georkestreerde, wat melancholieke tracks die aangenaam melodieus zijn, zoals 'The Woman', 'SHERlocked' of 'Prepared to do Anything'.

Waar de afsluitende track van het eerste score-album prima zou passen in een heftige horrorfilm, is dat voor dit tweede seizoen zeker niet het geval. 'One more Miracle' is een mooie track, die rustig begint, met een lichte vorm van dreiging, maar die afsluit met een mooie muzikale uitbarsting van een van de vrolijker sub-thema's.

Kortom, met het tweede seizoen van Sherlock hebben David Arnold en Michael Price een veel melodieuzere score gecomponeerd dan voor het eerste seizoen. Waar het eerste seizoen vooral leunde op soundscape muziek en spannende, zelfs creepy tracks, is verreweg de meeste muziek op dit album van het tweede seizoen veel melodieuzer opgezet. Dat doet de muziek zonder meer goed en ik verwacht dat dit ook de serie ten goede is gekomen, al heb ik die niet gezien. De waardering als luisterscore komt voor dit tweede seizoen op 69 uit 100 punten, wat ruim anderhalf keer zo hoog is als seizoen 1. Dat belooft misschien wat voor seizoen 3.


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze