Jennifer's Body


Bootleg 2009 Pobieranie
Film Uwolnienie filmu: 2009
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!

 

# Tor   Czas
1.Hospital3:08
2.Cell Hallucinations0:35
3.Devil’s Kettle0:34
4.The Fire1:03
5.Escaping The Fire0:58
6.The Cool Van1:21
7.Swing Shift5:04
8.Sandbox Love1:05
9.Scrubbing The Floor0:45
10.Seducing Jonas1:02
11.Eatin Jonas0:55
12.Finding Jona’s Body0:46
13.Up The Stairs2:56
14.Death Of Colin2:31
15.Road Accident2:39
16.Ritual Sacrifice3:07
17.Death Of Ahmet From India2:32
18.Out The Window1:54
19.Library2:04
20.Pulling Hair0:44
21.Jennifer & Chip1:17
22.Jennifer’s Lies1:19
23.Needy Looks For Chip1:14
24.The Pool2:31
25.Skewered0:57
26.Chip Dies1:19
27.Box Cutter Fight0:51
28.Levitation1:29
29.Back In Solitary2:24
 49:04
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Jennifer's Body - 05/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
Dit is de 23e recensie uit een serie van Theodore Shapiro.

Vorige: Tropic Thunder
Volgende: The Secret Life of Walter Mitty

De Amerikaanse film Jennifer's Body is een horror 'komedie', die geregisseerd is door Karyn Kusama (Girlfight, AEon Flux, The Invitation). De producent was op zoek naar ongewone verhalen om te verfilmen. Zo kwamen ze terecht bij een scenario van Diablo Cody, die eigenlijk Brook Maurio heet. Haar scenario moest de kracht van vrouwen combineren met hoe vrienden of vriendinnen met elkaar omgaan. De film is door de critici nogal gemengd ontvangen en ook het bioscooppubliek was niet enorm enthousiast, maar de film kwam wel ruim uit de kosten.
Het verhaal draait om studente Jennifer (Megan Fox), die vriendin is met Needy (Amanda Seyfried), die ook de verteller in de film is. Jennifer is brutaal en knap en overheerst de onzekere Needy. Wanneer ze samen naar een aftands barretje gaan, is daar een optreden van een band. Als er even later brand uitbreekt, komen een aantal gasten om. Buiten gekomen gaat Jennifer mee met de bandleden, die alle weg konden komen, hoewel Needy haar vraagt om niet mee te gaan. Als Jennifer later terugkomt bij haar vriendin, zit ze onder het bloed en moet ze overgeven. Als ze elkaar de volgende dag weer op school zien, lijkt er niets met haar aan de hand te zijn...

De muziek bij deze horrorfilm is van Theodore Shapiro en Stephen Barton, die er een voor een horrorfilm heel beluisterbare score bij gecomponeerd hebben.
Het album opent met de ingetogen track 'Hospital', die met wat geluiden van wind en verkeer in de verte een melodie op keyboard-piano speelt. Een paar losse percussieslagen zorgen nog voor wat ongemak, maar daarna is de melodie heel aardig, zelfs wat vals-lieflijk. Daarna volgen twee korte tracks, de eerste met wat soundscape geluiden, de tweede met elektrische gitaren en drums. 'The Fire' laat vervolgens weer veel wind-achtige, suizende geluiden horen, samen met andere geluidseffecten.

De rockmuziek komt terug in 'Escaping the Fire', maar na een halve minuut valt de muziek bijna stil, met beperkt wat keyboard klanken, die doorlopen in 'The Cool Van'. Daar voegen Shapiro en Barton er weer de nodige klanken aan toe, waarmee het nog een heel aardige, enigszins melodieuze track is. Dat laatste geldt niet voor de langste track van het album, want 'Swing Shift' begint met nagenoeg stilte, die vervolgens langzaam ingevuld wordt met klanken die ver weg lijken te komen. Pas rond twee minuten komt er ineens een percussieslag naar voren en neemt de spanning toe met allerlei unheimische geluiden en klanken.

Opnieuw is er met 'Sandbox Love' weer een stevig stukje rockmuziek te horen, die na een halve minuut weer uitloopt in rustige verwaterde klanken. Melodie is weer terug in de fraaie track 'Scrubbing the Floor', waarin een prettig getokkelde gitaar bespeeld wordt, waar vervolgens pianoklanken aan toegevoegd worden.
In volgende tracks vormen weer allerlei achtergrondgeluiden en verre creepy klanken de hoofdmoot, terwijl in 'Finding Jona's Body' weer keyboardklanken worden toegevoegd aan die geluiden. Maar prettiger wordt het er allemaal niet van. Dat geldt zeker ook voor de momenten dat ineens de elektrische gitaar weer begint te raggen, zoals in 'Death of Colin', of de muziek flink aanzwelt, zoals in 'Road Accident' en 'Ritual Sacrifice'.

Melodie is pas weer terug, zij het beperkt, in 'Out of the Window', waarin waterige pianoklanken gespeeld worden op een ondergrond van ongedefinieerde geluiden. En ook 'Library' is redelijk melodieus en een van de meer aangenaam beluisterbare tracks. Dat geldt overigens ook voor de eerste helft van 'The Pool', die een sterke rockmuziek-stijl heeft. Toch is de muziek heel behoorlijk melodieus, en is het meer dan alleen een raggende gitaar. Ook melodieus op een tamelijk intieme manier is 'Chip Dies'.
De afsluitende track 'Back in Solitary' begint rustig en intiem met melodieuze xylofoonklanken. Rond een minuut zwelt de muziek aan en gaat naar een prettig rockarrangement van een halve minuut. Daarna valt de muziek weer terug naar bijna stille klanken.

Kortom, met hun muziek voor de horrorfilm Jennifer's Body hebben Theodore Shapiro en Stephen Barton een vrij kalme score gecomponeerd, die vooral op sfeer inzet. Die tamelijk creepy sfeer creëren ze met weinig muziek. Het zijn vooral beperkte klanken en verre geluiden die een soort soundscape-effect geven. Een paar tracks laten de invloeden van de rockband in de film terugkomen. Soms is dat schurend, soms prettig harmonieus. Melodie is beperkt aanwezig, maar wanneer de componisten dat hebben toegevoegd, dan is dat best wel prettig beluisterbaar. Als geheel is de muziek als horrorscore prima beluisterbaar, al is het aantal tracks met prettige melodieuze muziek beperkt. De waardering komt dan ook niet hoger dan 52 uit 100 punten.


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 Jeszcze