Extremely Loud & Incredibly Close


WaterTower Music (0794043158018)
Film | Data wydania: 20/12/2011 | Uwolnienie filmu: 2011 | Format: CD, Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Extremely Loud And Incredibly Close1:57
2.The Sixth Borough5:06
3.Piano Lesson With Grandma1:38
4.The Very Best Plan3:27
5.The Worst Day6:08
6.Mother And Son3:38
7.Visiting The Blacks2:51
8.The Phone Call2:41
9.Oskar's Monologue2:53
10.Oxymorons2:39
11.The Renter's Story1:58
12.The Key1:55
13.Nothing Fits2:43
14.Listening To The Messages3:35
15.The Renter Leaves3:24
16.William Black's Story2:26
17.Reconciliation3:59
18.The Swings Of Central Park8:18
 61:16
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Extremely Loud & Incredibly Close - 07/10 - Przegląd wersji Mitchell Tijsen, zgłoszone w (Holenderski)
De laatste jaren is Alexandre Desplat uitegroeid tot een groots componist die veel mensen voor hun film zouden willen hebben wat betreft de muziek. Het is vrij logisch dat ze hem willen hebben, elke score die Desplat aflevert heeft zijn eigen identiteit en is op zijn eigen manier mooi en passend bij de film. Natuurlijk speelt de persoonlijke mening van de mensen een grote rol, de één vindt zijn bijdrage voor Harry Potter groots maar denk ook aan A Better Life, die score was klein maar ook o zo mooi. Ik heb altijd een zwak gehad voor deze componist, op de één of andere manier weet hij de muziek zo te maken dat ik ernaar wil blijven luisteren. Ik was daarom ook erg benieuwd naar zijn muziek voor de film: Extremely Loud and Incredibly Close.

Ik keek uit naar de score, ben ‘m gelijk gaan luisteren en kwam tot de conclusie dat ik weer naar iets moois zat te luisteren. Niet dat elk nummer apart staat maar als ik kijk naar het eindresultaat (ik neem de hele score onder de loep) zie ik weer een score met een eigen identiteit. Veel fluiten, piano en wat strijkers maken deze score aangenaam om naar te luisteren. Ik herken een hoofdthema erin, deze komt echter niet goed uit de verf naar mijn mening. Het is mooi maar het blijft niet hangen...
Toch is de muziek mooi, fijn om naar te luisteren en zal het vast bij de film passen. Los van de film een score beluisteren kan erg risicovol zijn, maar dat is nooit het geval bij Desplat. Hij zorgt er vrijwel altijd voor dat er genoeg variatie in de score te vinden is waardoor je aandacht bij de score blijft. Deze score (met een lange naam die ik niet constant ga schrijven) staat weer los van zijn andere briljante scores die hij heeft geschreven. Een heel eigen stijl maar je hoort toch dat Desplat de componist is, door de instrumenten en door de snelheid die score af en toe heeft. De piano heeft ook hier en daar een mooie bijdrage en zorgt ervoor dat je blijft luisteren. Toch is het geen speciale score zoals A Better Life of Harry Potter, je kan het daar niet mee vergelijken.

Ik ben dus deels positief omdat Desplat weer iets eigens heeft gecomponeerd, een score met een eigen identiteit maar waarin je toch Desplat kan herkennen. Toch ben ik ook deels negatief omdat ik de score af en toe wat saai vind, dit komt omdat er dan niet zoveel variatie in zit. Over het algemeen dus een score die je blijft luisteren omdat het mooi is etc. Maar na het beluisteren van deze score ga ik niet terug om het nog een keer te luisteren (het laat geen speciale indruk op me achter). Je kan eigenlijk zeggen dat Desplat een mooi, fijne score heeft gecomponeerd maar die totaal niet blijft hangen...een score die ik 1 keer beluister en die ik daarom ook niet reken tot zijn beste score.

Muziek voor tussendoor, een 7.


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze