L'Aventure c'est l'Aventure


Play Time 18/11/2016 Pobieranie
Film Uwolnienie filmu: 1972
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor Artysta/Kompozytor Czas
1.L'aventure c'est l'aventureJohnny Hallyday3:37
2.Cinq pour l'aventure (Générique)5:39
3.Rapt7:43
4.L'aventure c'est l'aventure3:38
5.Flashing Notes3:31
6.Aventure et vacances2:40
7.Cinq pour l'aventure (Version II)5:43
8.Intrigue au soleil3:02
9.Cinq pour l'aventure (Live) (Bonus Track)Royal Philharmonic Orchestra, Christian Gaubert, Francis Lai5:57
 41:30
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

L'Aventure c'est l'Aventure - 06/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
Dit is de negende recensie in de Francis Lai serie.

Vorige: Canicule
Volgende: Les Plus belles années d'une vie

De Franse film L'Aventure c'est l'Aventure is een komedie, die geregisseerd is door de bekende Claude Lelouch. De film is door de critici goed ontvangen en was in de bioscopen een van zijn grootste successen.
Het verhaal draait om een clubje van vijf criminelen, Lino (Lino Ventura), Jacques (Jacques Brel), Simon (Charles Denner), Charlot (Charles Gérard) en Aldo (Aldo Mccione). In hun goede tijden waren er genoeg banken om te overvallen, maar tegenwoordig hebben die hun geld elders veilig opgeslagen. Daar valt geen droog brood meer te verdienen. Ontvoeringen lijkt meer perspectief te bieden en ze besluiten om daartoe over te gaan. Een van de mensen voor wie een losprijs betaald moet worden is zanger Johnny Hallyday (Johnny Hallyday). Dan bieden ze hun diensten aan een guerillaleider aan, maar als die weigert te betalen, ontvoeren ze ook hem, voor een hoge losprijs. Met dat geld vieren ze vakantie op de Caraďben, maar de guerillaleider laat hen oppakken en soort van martelen, waarop hij het losgeld terugkrijgt en hen overdraagt aan de Franse politie...

De muziek bij deze film is van Francis Lai, zoals inmiddels een gewoonte was geworden wanneer Lelouch de regie deed.
Zijn score is een nogal gevarieerde luisterervaring, waarbij zeker niet alle tracks even fraai zijn. Daarbij staat de track 'Cinq pour l'Aventure' maar liefst drie keer op dit album in verschillende, maar toch sterk op elkaar lijkende uitvoeringen. De laatste versie en afsluitende track van dit album is geen filmversie, maar meer een concertversie in een live-uitvoering.

Het album opent met de titeltrack van de film en dat is een song die door Johnny Hallyday gezongen wordt. Hij zingt de aanvankelijk prettige melodie met veel bravoure, maar halverwege verandert de stijl bij een intermezzo, die een veel meer jazzy kleuring heeft, waarna de song weer in de eerdere stijl verder gaat. Die stijl heeft een sterk big-band karakter, met veel koperblazers en drumpercussie, waardoor de muziek een wat poppy karakter krijgt. Toch is dit een best aardige openingstrack van het album.
De titeltrack komt later ook terug in een instrumentale uitvoering, die eveneens best wel fraai is. De backing vocals komen in deze instrumentale versie wat meer naar voren door het ontbreken van de zang van Hallyday.

De tweede track is de al eerder genoemde 'Cinq pour l'Aventure'. De muziek krijgt hier al een meer funky karakter, waarvoor zowel elektrische gitaren, koperblazers als de percussie zorgen. Maar ook het keyboard of wellicht een Rhodes-piano helpen sterk mee aan dat funky karakter van de muziek. De violen zorgen geregeld even voor wat rust in de muziek, die flink gedreven overkomt. De beide vergelijkbare tracks met dezelfde titel hebben ook diezelfde behoorlijk funky kleuring.
Ook 'Rapt' is een funk-track, waarin vooral de elektrische gitaar op die typerende funky manier bespeeld wordt, met een vlotte drumpercussie en opnieuw de Rhodes-piano als toevoeging, die ook bijna solo voor het voetlicht komt. Dat laatste geldt ook voor de track 'Flashing Notes'.

Het hoofdthema uit de titeltrack komt ook terug in de heel aardige track 'Aventure et Vacances', waarin de melodie op de Rhodes-piano wordt gespeeld in een vlot en opgewekt arrangement, die een zonnige kleuring heeft, die perfect bij de tracktitel past. Hetzelfde geldt voor de track 'Intrigue au Soleil', waarin vooral koperblazers de hier eveneens vlotte melodie spelen op een prettige en luchtige manier, voorzien van violen en drumpercussie. Daardoor heeft deze opgewekte muziek toch ook een zonnig trekje.

Kortom, met zijn muziek voor L'Aventure c'est l'Aventure heeft Francis Lai een score gecomponeerd met een tamelijk funky kleuring. Daar moet je wel een beetje van houden, want het is niet helemaal mijn smaak. Die funky kleuring bereikt Lai met koperblazers, elektrische gitaren en drumpercussie, waarmee de muziek een tamelijk popmuziekachtige vlotte stijl heeft. Gelukkig zijn niet alle tracks even funky en bevat de score en het album een paar fraaie en vlotte arrangementen op het hoofdthema, die een opbeurende en zonnige kleuring hebben. De waardering komt daardoor toch nog op 63 uit 100 punten.

Inne wydania muzyczne L'aventure, c'est l'aventure (1972):

Aventure c'est l'Aventure, L' (1972)
Entführer Lassen Grüssen, Die (1972)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze