City Heat


Warner Brothers (075992521918)
Film | Rok: 1984 | Uwolnienie filmu: 1984 | Format: Płyta winylowa
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor Artysta/Kompozytor Czas
Side One
1.Million Dollar BabyAl Jarreau2:30
2.A Rainy Night1:07
3.Montage BluesMike Lang, Pete Jolly, Clint Eastwood1:58
4.Between the Devil and the Deep Blue SeaEloise Laws1:53
5.Murf's Turf2:50
6.Diner Fight3:29
7.Get HappyIrene Cara1:54
 15:40
# Tor Artysta/Kompozytor Czas
Side Two
1.Embraceable YouIrene Cara2:58
2.A Cold Night1:37
3.Tap Your Feet1:48
4.Speer Head2:33
5.Have a Good One0:54
6.Lieutenant's Stealthy2:38
7.City HeatJoe Williams4:01
 16:28
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

City Heat - 07/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
De film City Heat speelt zich af in de dertiger jaren van de vorige eeuw. Na de moord op z'n partner door een criminele bende werken Murphy en Speer (Burt Reynolds en Clint Eastwood) samen om de bende te bestrijden. Maar die twee liggen elkaar niet zo, met alle gevolgen vandien...

De score is van Lennie Niehaus, die goed naar het tijdsbeeld heeft gekeken en er een jazzy dertiger jaren score van heeft gemaakt.
Het album van de score opent met een song van Al Jarreau, die de song met een prettige intonatie zingt op een goed beluisterbare jazzy melodie.
Niehaus heeft de score een thema meegegeven dat wel aardig is, maar zeker niet blijft hangen. Vooral in de derde track komt dat thema naar voren. Met deze track is er ook het begin van de samenwerking tussen Niehaus en Clint Eastwood. Immers Eastwood heeft voor zijn films Niehaus als min of meer vaste componist of arrangeur, naast zijn eigen muzikale bijdragen.
Veel tracks van deze score voor City Heat van Niehaus maken gebruik van een soort standaard jazz-band, met trombone, trompet, bas, drum, maar ook de saxofoon en klarinet spelen een rol. De trompet gebruikt overigens vaak de demper, waarmee die jazzy sound versterkt wordt. In een aantal tracks wordt ook de piano gebruikt, naast de diverse strijkers, die dan voor underscore zorgen.
De variatie in tracks is best redelijk en loopt van slepende, wat zeurende muziek tot vlotte tapdansmuziek. En alles wat er tussenin zit.
De melodieën zijn overigens best aardig. Ik ben geen jazz-liefhebber, maar de score is best te pruimen en als je wel van jazz houdt al helemaal. Ook de songs op het album passen goed bij de sfeer van de overige muziek.

Inne wydania muzyczne City Heat (1984):

City Heat (2016)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze