Less Than Zero
Limited Edition


La-La Land Records 30/09/2016 CD - 1500 kopie (826924139523)
Film Uwolnienie filmu: 1987
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Less Than Zero (Opening)3:35
2.Penguin Room2:28
3.Beach Drive1:28
4.Dreamland2:54
5.Clay2:11
6.Blair1:45
7.Poolside2:59
8.Julian1:08
9.Tunnels  6:00
10.Christmas Drive  1:27
11.Reconciliation  2:19
12.Trouble Through Windows  1:51
13.Palm Springs  1:37
14.Day Grave  5:52
 
Additional Music
15.Tunnels (alternate)5:57
16.Rescue  4:05
17.Poolside (alternate)  2:47
18.Day Grave (original version)  4:08
 54:31
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Less Than Zero - 05/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
De Amerikaanse dramafilm Less Than Zero is geregisseerd door de nogal onbekende Marek Kanievska en heeft Robert Downey Jr. en Andrew McCarthy in de hoofdrollen. De film gaat over het leven van jongeren in Los Angeles, vooral over hen die rijk zijn en zich te buiten gaan aan allerhande uitspattingen, zoals drugs en geweld en sex.
Het verhaal gaat over Clay Easton (McCarthy), een eerstejaars student, die voor Kerst thuiskomt naar Los Angeles. Daar blijkt zijn vroegere vriendin Blair verslaafd, evenals zijn vroegere vriend, waarmee zij nu een sexuele relatie heeft. Deze Julian (Downey Jr.) wordt door zijn dealer ook gedwongen om een openstaande schuld te voldoen, maar dat kan hij niet en door de problemen wordt hij steeds geweldadiger. Daarbij wordt de relatie tussen Clay en Blair weer beter en ze besluiten samen met Julian uit LA weg te vluchten, zodat Julian kan afkicken...

De muziek is van Thomas Newman in een van zijn oudere scores. Maar fraai is de score niet.
Newman heeft verreweg het grootste deel van de score uit de synthesizer getoverd. De elektronische klanken zijn redelijk harmonisch, maar de muziek heeft een stevig psychedelische kleuring, die het luisteren niet echt aangenamer maakt. Veel van die elektronische klanken kabbelen of zeuren een beetje voort. Daarbij is de galmknop ver open geschoven, wat tot een beetje een zweverig geluid leidt, die soms wat neigt naar de arrangementen zoals ook Angelo Badalamenti die toepast.
Naast de synthesizer worden ook de elektrische gitaar, percussie-instrumenten en het keyboard ingezet. Dat keyboard klinkt in een track als 'Clay' overigens nog heel aardig. In de daarop volgende track 'Blair' komt de keyboard ook terug, maar dan in de wat meer typerende Newman stijl, die iets vlotter is, met de wat grillige en mineure klankcombinaties die we van Newman kennen. Ook in een aantal andere tracks komt het keyboard nog weer terug.

Soms is de muziek bijna minimalistisch, soms is het veel heftiger, maar steeds zit de kunstmatigheid van de muziek flink in de weg. Een groot deel van de muziek is wel melodieus, maar die melodieën zijn toch wel wat aan de karige kant. Het zijn veel vaker wat motieven die zweverig rond een vast punt variëren, zonder dat het echte melodieën zijn. Toch zijn er zeker ook tracks die van best fraaie melodieën zijn voorzien, maar dat zijn een aantal uitzonderingen.

Naast de 14 originele score tracks bevat het album nog 4 tracks met aanvullende muziek, die nauwelijks iets beluisterenswaardigs toevoegen.

Kortom, de score voor de film Less Than Zero van Thomas Newman is een wat kunstmatig klinkende synthesizer score die met een hoop saaie en nogal psychedelisch gekleurde muziek wat voortkabbelt. Soms is die muziek redelijk melodieus, maar vaker cirkelt de melodie om wat muzikale motieven heen. De gitaar en het keyboard geven nog enige smaak aan de kunstmatige klanken. Wel hoor je in de score de typerende muzikale stijl van Newman terug in de arrangementen. Als je de elektronische klanken zou vervangen door orkestrale instrumenten, dan wordt de muziek veel toegankelijker en latere scores van Newman zijn vanwege die omschakeling naar orkestrale muziek veel interessanter. De wat minimalistische en mineure kleuring van de meeste tracks op deze score zijn toch ook een voorbode van de stijl van veel van Newman's latere scores. De waardering voor deze score is niet hoger dan 51 uit 100 punten.

Inne wydania muzyczne Less Than Zero (1987):

Less Than Zero (1987)
Less Than Zero (1987)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze