Twisted


Colosseum (4005939654320)
Varčse Sarabande (0030206654325)
Film | Rok: 2004 | Uwolnienie filmu: 2004 | Format: CD
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.The City3:46
2.The Box1:39
3.I’m My Own Best Suspect1:07
4.Blackout2:02
5.An Old Flame2:00
6.nightmares1:57
7.Get Away From Me2:38
8.An Old Flame Dies2:25
9.The Biggest Test Of Your Life2:27
10.A Toast To Your Partner4:21
11.The Docks1:52
12.Cigarette Burn2:57
13.You Are The One5:04
 34:15
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Twisted - 05/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
Recensie herzien op 09-08-2017

De Amerikaanse thriller Twisted is geregisseerd door de bekende Philip Kaufman (The Wanderers, The Unbearable Lightness of Being). Ondanks een sterke rolbezetting met Samuel L. Jackson, Ashley Judd en Andy Garcia is de film door critici afgekraakt en ook in de bioscopen is deze psychologische trhiller geflopt.
Het verhaal draait om politie-inspecteur Jessica Shepard (Judd), die promoveert naar de afdeling moordzaken van de politie van San Francisco. Ze komt daar onder de hoede van Chief Mills (Jackson). Samen met inspecteur Mike DelMarco (Garcia) worden ze op een moordzaak gezet, die raakt aan het verleden van Shepard. Haar vader heeft haar moeder en vervolgens zichzelf omgebracht toen ze klein was, maar ze heeft daar nog steeds last van en heeft daarnaast een alcoholprobleem. De nieuwe moordzaak blijkt dan ook nog te draaien om iemand met wie ze eerder al eens naar bed is geweest...

De muziek bij deze thriller is van Mark Isham die er een score voor componeerde die flink leunt op elektronische muziek en effecten. De score heeft een behoorlijk hoog soundscape gehalte, dat zowel elektronisch als met conventionele instrumenten is gemaakt. Daarbij heeft Isham ook volop gebruik gemaakt van industriële en akoestisch vervormde klanken.
Het album opent met 'The City', een van de weinige tracks die nog wat melodieus is. Ook hier hoor je trouwens direct de nogal overheersende elektronische kleuring, die ook in de rest van de score doorklinkt. Met wat beperkte koperblazers weet Isham de spanning binnen de perken te houden, hoewel de dreiging duidelijk doorklinkt in de muziek. Deze openingstrack is redelijk genietbaar, met name door de kopergeblazen melodie.
Dat geldt in veel mindere mate voor de meeste andere tracks. Daarin overheerst duidelijk de wat vlakke soundscape met z'n elektronische en akoestische klanken en effecten. Wat Isham hier probeert te bereiken is vooral het neerzetten van een wat donkere en dreigende sfeer. Daardoor kabbelt te muziek wat voort met al z'n klanken en beperkte muzikale motiefjes. De kleuring verschilt per track wel steeds, maar veel te beperkt om van variatie te kunnen spreken. Met name allerlei soorten percussie spelen een behoorlijke rol in het neerzetten van die dreigende sfeer, waarbij vooral met de intensiteit van die percussie wordt gespeeld.
Bij het beluisteren ervaar je de muziek meer als muzikaal behang dan als een score die interessant is om naar te luisteren. Dat laatste valt dus nogal tegen.

De afsluitende track is nog wel heel aardig, vooral omdat de muziek daar veel melodieuzer is, met zelfs een meer opbeurende kleuring. Met koperblazers die de melodie spelen en strijkers die de underscore verzorgen is de eerste helft van deze langste track van het album zonder meer erg fraai. De tweede helft kent juist veel meer de dreigende sfeer die ook in de openingstrack speelt. Daarmee is de score vooral aan het begin en aan het eind wel aansprekend, maar de tracks daar tussenin zijn nauwelijks interessant om naar te luisteren. De muziek irriteert overigens nauwelijks, maar spreekt zeker ook niet aan.

Kortom, met zijn score voor Twisted heeft Mark Isham een score gecomponeerd die niet echt aanspreekt. Met name is het luisteren naar het middendeel van deze score een wat saaie belevenis. Eigenlijk spreken alleen de openingstrack en de afsluitende track tot de muzikale verbeelding, vooral omdat deze beide tracks qua melodie ver boven de andere tracks uitsteken. Maar desondanks blijft het allemaal een beetje muzikaal behang, dat nauwelijks interessant is. Voor de film zal de muziek vast wel z'n werk doen, maar los daarvan komt de waardering niet hoger dan 51 uit 100 punten
Twisted - 06/10 - Przegląd wersji Arvid Fossen, zgłoszone w (Holenderski)
Twisted, Politieagente Jessica Shepard (Ashley Judd) wordt op een moordzaak gezet waarbij ze ontdekt dat alle slachtoffers ex-vriendjes van haar zijn geweest. Daarbij begint haar partner Delmarco (Andy Garcia) zich vreemd te gedragen en haar chef Mills (Samuel L. Jackson) krijgt de opdracht om Jessica van de zaak af te halen aangezien zij de hoofdverdachte is. Jessica begint aan zichzelf te twijfelen ...
De score start met een knappe track ‘The City’ met een schitterende jazzy trompet solo. De toon van suspense is hiermee gezet en de verdere tracks op de soundtrack blijven in dezelfde mysterieuze, vreemde en soms bijna exotische sfeer. De spanning in deze thriller score is nagelbijtend, al is het los van de beelden soms wat eentonig. De orkestratie bestaat uit strijkers, hoorns en een enorme verscheidenheid aan synthesizer ritmes en echoënde effecten. Twisted is een goede soundtrack in zijn genre, maar blijft toch ver achter beter werk van Mark Isham als Life As A House of Don’t Say A Word.


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze