Halt and Catch Fire
Original Television Series Soundtrack


Lakeshore Records 16/09/2016 CD
Lakeshore Records 19/08/2016 Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Golden Gate2:07
2.A Wolf in Unix1:17
3.The Senic Route1:49
4.First Day on the Job1:16
5.It Speaks4:21
6.Reverse Engineering2:21
7.Security is a Myth3:03
8.The Morning After2:23
9.Rooftop Fireworks1:17
10.I Need a Little Time1:09
11.Western Arrivals1:36
12.The Slingshot1:17
13.10BROAD360:33
14.The Way In0:33
15.Run Time0:31
16.Last Nerve0:58
17.Gordon Steals a Cabbage Patch2:33
18.The Cost of Doing Business1:51
19.Joe's Truth2:03
20.Go Get the Bike1:24
21.The End of Donna's Day1:04
22.It's Not Right1:23
23.MacMillan Utility1:52
 38:40
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Halt and Catch Fire - 07/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
De Amerikaanse TV-serie Halt and Catch Fire speelt zich af in de tachtiger en negentiger jaren van de vorige eeuw en draait om de IT-revolutie, die pas echt begon toen de eerste PC's op de markt kwamen en doorging met de opbouw van het Wereld Wijde Web. De serie heeft vier seizoenen gedraaid, met in elk seizoen 10 afleveringen, hoewel de kijkdichtheid in het begin nogal tegenviel. Wel is de serie goed ontvangen door de pers.
Het verhaal begint wanneer Joe (Lee Pace) gaat werken bij een elektronica bedrijf, waar hij wordt ingevoerd in de wereld van de personal computer en het schrijven van programma's daarvoor. Vervolgens komen ze erachter dat ook games perfect op de PC gespeeld kunnen worden en beconcureren spelontwikkelaars elkaar steeds heviger. Daarna begint het Web zich te ontwikkelen en beginnen bedrijven zoekmachines te ontwikkelen en proberen ze elkaar steeds de loef af te steken...

De muziek bij de serie is van Paul Haslinger, maar op het album staat alleen muziek van de eerste beide seizoenen, wat met nog geen 40 minuten speeltijd aan de korte kant is.
Haslinger heeft de muziek bij de serie perfect in die elektronische jaren '80 stijl gehouden, toen Jean Michel Jarre en Kraftwerk de hitparades bestormden. Die klanken hoor je terug in deze score, maar dan zonder de melodieuze kracht van Jarre en zijn collega's.
Nu was Haslinger in diezelfde jaren '80 lid van de in onze contreien wat minder bekende synthesizerband Tangerine Dream, dus hij weet goed waar hij mee bezig is.

De algehele kleuring van de muziek ademt de sfeer uit die tijd, met nogal etherische klanken. De muziek is rustig en kabbelt veelal kalm voort. Soms is de muziek wat steviger, zoals in 'Reverse Engineering' of 'Western Arrivals', maar meestal hangt er een 'new age'-achtige sfeer omheen.
Helaas heeft Haslinger de melodieën toch wel erg beperkt gehouden. Dat zal vast ook aan de filmscenes liggen, maar het maakt de muziek wel wat saai om naar te luisteren. De muziek krijgt daardoor bijna een soort soundscape-karakter, die nogal zweverig aandoet. Er zitten best een aantal heel aardige tracks tussen, maar de meerderheid zit toch flink aan de slaapverwekkende kant van het spectrum. Wellicht moet je de tv-serie gezien hebben om de muziek echt fraai te kunnen vinden.

In het begin schreef ik dat nog geen 40 minuten aan de korte kant is, maar dat wil ik hierbij toch nuanceren. Want 40 minuten luisteren naar overwegend nogal saaie elektronische klanken is duidelijk lang genoeg.
Met zijn score voor Halt and Catch Fire heeft Paul Haslinger een uitstekend op het verhaal van de serie toegesneden score gecomponeerd. De tachtiger jaren kleuring druipt van de muziek af, dus in die zin is de score zeker geslaagd. Maar om als verwende luisteraar vandaag naar te luisteren is geen vervelende, maar toch een wat saaie ervaring, hoewel er zeker een paar fraaie tracks tussen zitten. Als geheel krijgt de score zo een waardering van 70 uit 100 punten.


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze