Ladder 49


Film | Rok: 2004 | Format: CD
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Main Title3:08
2.Rookie's First Day1:28
3.First Fire2:21
4.Jack In The Hole 13:01
5.Jack And Linda2:02
6.Firehouse Montage1:15
7.Jack In The Hole 22:57
8.Another Rookie0:52
9.Dennis' Demise2:10
10.Dennis' Funeral2:48
11.Rope Rescue3:49
12.Jack In The Hole 33:12
13.Jack Goodnight1:05
14.Christmas Fire1:49
15.Jenny's Alive2:11
16.Awards Ceremony2:17
17.Jack In The Hole 43:32
18.Memorial6:21
 46:18
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Ladder 49 - 08/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
Ladder 49 vertelt in flashbacks het verhaal van een aantal brandweermannen van Brandweerkorps 49 in Baltimore, waar Jack (Joaquin Phoenix) in de leer is bij chief Mike (John Travolta). Zo wordt hij in de loop van de tijd een ervaren brandweerman, die dan al vaak voor hete vuren heeft gestaan en soms grote risico's heeft gelopen. Hij realiseert zich dat in de tegenwoordige tijd in de film, als hij bij een nieuwe grote brand gewond is en ingesloten door het vuur. Zijn leven komt daar dan in flashbacks voorbij, waarbij hij ook denkt aan z'n vrouw en kinderen. Chief Mike moet alle zeilen bijzetten in pogingen om hem uit het brandende gebouw te redden...

De score bij deze stoere film is van de hand van William Ross, die er een spannende en heroďsche stijl aan gaf, met vaak volle orchestraties. Behalve tracks met grootse en meeslepende muziek heeft Ross ook de meer dramatische scenes van muziek voorzien, vaak met een underscore van lichte violen.
Het geweldige thema van de score staat als een huis en komt door de hele score steeds weer terug. Het is een mooi melodieus thema, dat vaak door een vol orkest gebracht wordt en daarmee de heldhaftigheid van de brandweermannen prachtig ondersteunt.
De score bevat een aantal tracks bij de spannende scenes, waar Ross de muziek prima die spanning mee weet te geven, maar dit gaat soms wel ten koste van de melodie en daarmee liggen een paar van die spannende actietracks wat minder goed in het gehoor. Ook sommige andere tracks zijn voorzien van beduidend mindere muziek, zoals de track 'Another Rookie'. Die krijgt een soort tjingeltjangeldeuntje mee en valt daardoor echt af.
Maar als je die wat mindere tracks overslaat, dan hou je een geweldige score over met epische proporties en een prachtig steeds terugkerend thema. En dat gaat dan echt om verreweg het grootste aantal tracks, die echt prachtig zijn om naar te luisteren. Ross weet de score een sfeer mee te geven die je bijna aan de muziek gekluisterd houdt. Dat komt deels door de goede en melodieuze spannende tracks, maar vooral ook door de rustige of juist heroďsche tracks, vooral als met vol orkest het thema weerklinkt. Geweldig.
Mijn waardering komt zo toch nog op een 83 uit 100.


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze