Free Willy 2: The Adventure Home


Epic Records (0074646725924)
(0074646725924)
Film | Rok: 1995 | Uwolnienie filmu: 1995 | Format: CD, Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor Artysta/Kompozytor Czas
1.Childhood - Theme from "Free Willy 2"Michael Jackson4:29
2.Forever YoungRebbie Jackson4:26
3.Something Dancin'Brownstone, featuring Spragga Benz4:33
4.What Will It TakeIT5:17
5.I'll Say Good-Bye For The Two Of UsExpose4:47
6.Forever YoungThe Pretenders5:06
7.Lou's BluesNathan Cavaleri Band3:17
8.Main Titles Basil Poledouris3:32
9.Whale Swim Basil Poledouris3:20
10.Reunion Basil Poledouris3:41
11.Childhood (instrumental) - Theme from "Free Willy 2"Michael Jackson4:27
 46:55
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Free Willy 2: The Adventure Home - 07/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
Na het grote succes van Free Willy kon een vervolg bijna niet uitblijven en die kwam er twee jaar later dan ook in de vorm van Free Willy 2: The Adventure Home. Deze tweede film is geregisseerd door Dwight H. Little, die bekender is van de regie van tv-series dan van bioscoopfilms, maar toch ook Broken Arrow en Murder at 1600 op z'n naam heeft staan. Hoofdrolspeler Jason James Richter nam weer z'n rol als Jesse op, evenals een aantal andere acteurs. De orka Keiko/Willy was na de eerste film buiten beeld geraakt. Zijn scenes zijn vooral met een robot-orka opgenomen. Deze tweede film is door de critici wat mager ontvangen en was slechts een klein succesje in de bioscopen. Toch kwam er nog een opvolger, met de titel Free Willy 3: The Rescue.
Het verhaal speelt twee jaar na de eerste film, toen Jesse de orka Willy bevrijd heeft. Hij woont bij z'n pleegouders in een liefdevol gezin, als hij hoort dat z'n biologische moeder overleden is. Hij blijkt dan een halfbroer te hebben, die hij ook ontmoet. Maar deze Elvis blijkt nogal egocentrisch en oneerlijk te zijn. Als Jesse en z'n pleegouders op een boottocht gaan, mag Elvis mee, in de hoop dat beide broers toch een band ontwikkelen. Ze varen naar een onderzoeksinstituut, waar Jesse opnieuw Randolph Johnson ontmoet. Die blijkt een leuke pleegdochter te hebben. Dan ontmoeten ze in de oceaan ook Willy met twee jongere familieleden. Maar als er dan in de buurt een olietanker vastloopt en er olie in zee stroomt, blijken Willy en de twee jongere orka's vanwege de olie gevangen te zitten in een baai...

De muziek voor de eerste film was van Basil Poledouris en ook voor deze tweede film schreef hij de score.
Dit soundtrackalbum opent echter met een aantal nogal uiteenlopende songs. De eerste daarvan is de song 'Childhood', die Michael Jackson speciaal voor de film geschreven heeft en die benoemd wordt als thema van de film. Het is een nogal zoetig klinkende song, die soms zelfs wat klef aandoet en die duidelijk te weinig sprankelend is. Aan het eind van het album staat ook nog een instrumentale versie van deze song.
De song 'Forever Young' staat twee keer op dit album. De eerste versie wordt gezongen door Rebbie Jackson, de oudste zus van Michael en de andere Jacksons. Maar de uitvoering van The Pretenders is duidelijk veel fraaier en is samen met de popballad van Expose de mooiste van de songs op dit album. Deze uitvoering van 'Forever Young' bevat halverwege ook nog een erg prettig instrumentaal intermezzo, die eigenlijk te kort duurt. Wel is deze fraaie song de langste van het album.
Brownstone zingt samen met Spragga Benz een rapsong en de song van 3T is een soort disco-soulsong. Beide duidelijk minder passend bij de film en de score van Poledouris. Dat geldt zeker ook voor de track 'Lou's Blues', wat echt zuidelijke bluesmuziek is, met een vlot tempo, een stevige drumpartij en een voortdurend jankende bluesgitaar, terwijl ook de koperblazers af en toe hun duit in het zakje doen. Typisch instrumentale muziek waar je van moet houden en zeker niet mijn 'ding'.

Vanaf de track 'Main Titles' volgt nog tien minuten scoremuziek van Basil Poledouris. Op de soundtrack van de eerste film stond nog ongeveer een half uur muziek van de score, maar op dit album is dat flink ingekort, om meer ruimte aan de kennelijk commercieel interessantere songs te geven, helaas.
In zijn score heeft Poledouris duidelijk de fraaie elementen uit de eerste film terug laten komen. Maar daarnaast heeft hij ook ruimschoots nieuwe elementen en fraaie melodieën toegevoegd. En net als in de eerste film is ook dit muziek met een aangenaam warme en optimistische kleuring. Gelukkig heeft Poledouris niet maar gewoon zijn hoofdthema uit de eerste film gekopieerd, maar er een nieuwe draai aan gegeven, met nieuwe arrangementen die daar tegenaan hangen, zodat het allemaal toch prettig bij elkaar past.
Het nieuwe hoofdthema voor deze tweede Willyfilm is een fraaie en sprankelende melodie, met een vlotte twist, die op het eind van 'Reunion' naar een aangename climax uitloopt. Daarmee sluit het scoregedeelte van het album op een erg fraaie manier af, met een themamelodie in vol orkestraal arrangement, die je een glimlacht op het gezicht tovert.

Tot slot volgt nog een instrumentale versie van de song 'Childhood' van Michael Jackson, wat op zich een fraaie uitvoering is, al doet de muziek af en toe toch wat zoetig en wat weeďg aan. Het was voor het album fraaier geweest als deze instrumentale versie van Jackson's song voor de scoremuziek van Poledouris was geplaatst. Dan was na afloop van het album de glimlach op het gezicht gebleven.

Kortom, met dit soundtrackalbum voor Free Willy 2: The Adventure Home haal je vooral een songalbum in huis. De zes gezongen songs en de twee instrumentale songs zijn echter gemiddeld wat aan de magere kant, alhoewel de variatie groot is. Eigenlijk is de variatie in muziekstijlen op dit album veel te groot en passen de meeste songs helemaal niet bij de scoremuziek van Basil Poledouris. Toch zijn twee songs eigenlijk wel erg fraai. Maar de drie scoretracks van Poledouris zorgen voor het feestje. Die tracks krijgen een waardering van 93 uit 100, even hoog als die voor de scoretracks van de eerste film. De gezongen en instrumentale songs op dit album komen gemiddeld echter niet verder dan 64 punten, waardoor het album op een gemiddelde van 71 punten uitkomt.

Inne wydania muzyczne Free Willy 2: The Adventure Home (1995):

Free Willy Collection (2007)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze