Die Unendliche Geschichte


WEA Germany (0022925039613)
WEA Germany (0022925039620)
Film | Rok: 1984 | Format: CD, Pobieranie, Płyta winylowa
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Flug Auf Dem Glücksdrachen3:12
2.De Unendliche Geschichte (Titelmusik)2:44
3.Im Haulewald3:01
4.Der Elfenbeinturm1:54
5.Atréju's Berufung - Auryn Thema2:47
6.Phantįsien0:52
7.Artax's Tod3:13
8.Die Sümpfe Der Traurigkeit2:39
9.Atréju's Flug2:27
10.Die Uralte Morla2:27
11.Das Südliche Orakel3:19
12.Die Drei Magischen Tore2:35
13.Spukstadt1:37
14.Flug Zum Elfenbeinturm3:02
15.Mondenkind1:19
16.Die Kindliche Kaisering2:16
17.Flug Auf Dem Glücksdrachen (Schlusstitel)1:19
 40:43
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Die Unendliche Geschichte - 07/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
De grote internationale doorbraak voor Wolfgang Petersen, na het succes van Das Boot was The NeverEnding Story, toen een van de duurste niet-Amerikaanse films ooit gemaakt. Het verhaal draait om twee werelden: onze eigen werkelijke wereld en de parallelle wereld van Fantasia. Bastian is een jochie die door z'n medescholieren wordt gepest en hij verschuilt zich met een boek op de zolder van de school. Dat boek heet The Never Ending Story en sleept hem mee naar de wereld van Fantasia. Die wereld is in gevaar en wordt snel afgebroken door de kracht van Het Niets, ofwel The Nothing, dat staat voor het gebrek aan dromen en fantasie van de mensen in de echte wereld.
De kind-keizerin van Fantasia vraagt de strijder Atreju om Het Niets te stoppen, maar hij kan de opdracht niet volbrengen en moet zelfs gered worden door de witte geluksdraak Falkor. Terug bij de kind-keizerin bekent Atreju z'n falen, maar dan zegt zij dat de redding ligt in de handen van een jongen uit de echte wereld. Zo wordt Bastian bij het lezen van z'n boek in het verhaal gezogen en gaat er een rol in spelen, om Fantasia te redden. De film is zeker een aanrader voor iedereen die van sprookjes houdt!

De originele score voor deze film is gecomponeerd door Klaus Doldinger en uitgebracht onder de titel Die Unendliche Geschichte. Deze score is gebruikt voor de Europese release van de film. De Amerikaanse release heeft een score waaraan Giorgio Moroder een aantal tracks (cues) heeft toegevoegd, die overigens prima aansluiten bij de muziek van Doldinger. De tracks van Moroder op The NeverEnding Story zijn geheel elektronisch, terwijl Doldinger deels ook een orkest gebruikte. De popsong van Limahl is ook van Moroder en staat dan ook niet op de score voor Die Unendliche Geschichte.
Het prachtige en beroemd geworden flamboyante thema van The Never Ending Story is van de hand van Doldinger en komt op beide scores (Europees en Amerikaans) twee keer voor. Op Doldingers Die Unendliche Geschichte is dit thema meer uitgewerkt in de tracks Der Elfenbeinturm en Flug zum Elfenbeinturm, waarin dit fraaie thema prachtig gedragen klinkt. Deze tracks komen echter niet voor op de score van de Amerikaanse versie.
Wel bevat het album van Die Unendliche Geschichte veel meer onheilspellende tracks dan de Amerikaanse versie The NeverEnding Story. Die onheilspellende tracks zijn niet allemaal even fraai en klinken donker en duister, waarmee de rampspoed en vernietiging in de film verklankt wordt. De muziek is dus zeker passend, maar is voor een groot deel weggelaten op de Amerikaanse versie van het album. Daarmee is die Amerikaanse versie The NeverEnding Story ook een fraaier album geworden, met verreweg de meeste fraaie tracks van Doldinger, hoewel dat album ook een paar donkere tracks van Doldinger heeft overgenomen.

De volgende tracks van Die Unendliche Geschichte staan ook identiek op het album van The NeverEnding Story:
Flug auf dem Glücksdrachen = Bastian's Happy Flight
Atreju's Berufing - Auryn Thema = Atreju's Quest
Phantasien = Fantasia
Die Sümpfe der Traurigkeit = Theme of Sadness
Atreju's Flug = Atreju meets Falkor
Das Südliche Orakel = Mirrorgate - Southern Oracle
Spukstadt (laatste deel van deze track) = Gmork
Mondenkind = Moonchild
Die kindliche Kaiserin = The Auryn
Flug auf dem Glücksdrachen (Schlusstitel) = Happy Flight

Kortom, de Amerikaanse versie met bijdragen van Giorgio Moroder is een score met een prettiger in het gehoor liggende kleuring. Het origineel van Doldinger bevat daarvoor teveel donkere en minder fraaie tracks. Toch staan hierop een paar tracks die bijzonder fraai zijn en ontbreken op The NeverEnding Story. Daardoor is deze originele score van Klaus Doldinger toch een goede aanvulling op de Amerikaanse versie.


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze