Round Midnight


CBS Records NL (5099707030019)
CBS Records NL (5099707030026)
Film | Rok: 1986 | Uwolnienie filmu: 1986 | Format: CD, Płyta winylowa
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Round Midnight5:35
2.Body And Soul5:54
3.Berangere'S Nightmare3:06
4.Fair Weather6:05
5.Una Noche Con Francis4:22
6.The Peacocks7:16
7.How Long Has This Been Going On?3:12
8.Rhythm-A-Ning4:11
9.Still Me3:50
10.Minuit Aux Champs-Elysees3:26
11.Chan'S Song (Never Said)4:15
 51:12
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Round Midnight - 07/10 - Przegląd wersji Kristof Janssens, zgłoszone w (Holenderski)
Toen Herbie Hancock in begin jaren zestig als pianist fungeerde in Miles Davis’ Second Great Quintet stond het al in de sterren geschreven dat Hancock, net als Davis, zou uitgroeien tot een grote naam in de jazzwereld. Als één van de eerste jazzmuzikanten combineerde hij jazz met funk en elektronische muziek. De door een drummachine gedomineerde electro-funkklassieker ‘Rockit’ werd wereldwijd een hit en betekende het begin van een nieuwe fase in zijn carričre.

Door zijn jarenlange genre-overschrijdende ingesteldheid kan hij vandaag terugblikken op een veelzijdig oeuvre dat naast een veertigtal studioalbums (en nog meer compilaties), eveneens enkele soundtracks omvat. Zijn eerste soundtrack componeerde hij in 1966 voor Michelangelo Antonioni’s Blow-Up. Vervolgens schreef Hancock de muziek voor o.m. Michael Winner’s Death Wish (1974) en A Soldier’s Story (1984) van Norman Jewison.

Het handvol jazz scores die Hancock afleverde, heeft hem geen windeieren gelegd, want voor ‘Round Midnight’ won hij zelfs de oscar voor Best Original Score in 1986 en dit tot groot ongenoegen van onder meer Ennio Morricone die dat jaar genomineerd werd voor de klassieker The Mission. Morricone argumenteerde dat Round Midnight geen ‘original score’ was aangezien het merendeel van de muziek een herwerking betrof van reeds bestaande muziek. Niet geheel onterechte kritiek aangezien Hancock slechts drie tracks componeerde van de soundtrack. Andere genomineerden waren dat jaar James Horner (met Aliens), Jerry Goldsmith (met Hoosiers) en Leonard Rosenman (met Star Trek IV: The Voyage Home ) waardoor de verbazing des te groter was toen bleek dat Hancock in de prijzen viel.

Wat het ook zij, de soundtrack Round Midnight is gewoon een goed en vooral toegankelijk jazzalbum. Hancock dook voor de opnames een Franse studio in met een hele resem topmuzikanten, waaronder tenorsaxofonist Dextor Gordon, jazzbassist Pierre Michelot, drummer Billy Higgins, trompettist Chet Baker en saxofonist Wayne Shorter. De zang op de openingstrack ‘Round Midnight’, een jazz standard van Thelonious Monk, en Chan's Song (Never Said)' werd ingezongen door Bobby McFerrin (de man die twee jaar later een hit scoorde met ‘Don’t Worry, Be Happy’).

Wie op zoek is naar jazzmuziek van de bovenste plank, zal met Round Midnight zeker aan zijn gade komen. Een liefhebber van orkestrale filmmuziek kan deze soundtrack beter negeren.

Inne wydania muzyczne Round Midnight (1986):

Round Midnight (2002)
Round Midnight (2011)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze