The Indiana Jones Trilogy


Silva Screen Records (0738572036522)
Silva Screen Records (0738572114725)
Film | Rok: 2003 | Format: CD, Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.The Raiders March2:40
2.The Map Room: Dawn4:08
3.The Basket Game4:23
4.Marion's Theme3:42
5.Airplane Fight4:22
6.The Ark Trek1:30
7.Raiders Of The Lost Ark4:51
8.Anything Goes (Cole Porter)2:58
9.Nocturnal Activities2:00
10.The Mine Car Chase3:31
11.Finale and End Credits6:28
12.Indy's First Adventure8:27
13.X Marks The Spot / Escape From Venice5:14
14.No Ticket / Keeping Up With The Joneses4:07
15.Finale and End Credits11:18
16.Anything Goes – English Version (Cole Porter)2:58
 72:37
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

The Indiana Jones Trilogy - 10/10 - Przegląd wersji Thomas-Jeremy Visser, zgłoszone w (Holenderski)
Nadat de score voor Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull eerder dit jaar uitkwam, wou ik meteen de eerdere drie scores van Williams horen. Maar aangezien Williams deze trilogie zo succesvol heeft voorzien van muziek, zijn de originele uitgaven nagenoeg onvindbaar geworden. En juist voor mensen die deze scores waarderen, is er dit verzamelalbum. Het is totaal opnieuw gecomponeerd, en daardoor onderga je een verbluffende luisterervaring. En natuurlijk is het voor een recensent dé perfecte aanleiding om terug te blikken op de hoogtijdagen van Johnny Williams.
De zweep en de hoed, de dirigentenstok en de camera. Zo kun je de Indiana Jones Trilogy omvatten in een korte zin. Want Steven Spielberg en George Lucas hebben al hun grote films door John Williams laten componeren. Het is een samenwerking die de drie mannen ongetwijfeld koesteren, en ook dit jaar weer goed uitpakte.

Raiders of the Lost Ark
Maar goed we beginnen ,met de Raiders March, een van de bekendste thema's ooit geschreven. Het is uniek, en laat zijn stempel op alle Indy-soundracks achter. Het is een thema dat cult erfgoed is geworden, en de diehard fans van niet alleen Williams, maar filmmuziek in het algeheel kunnen deze dagen lang horen. Map Room/Dawn is erg mysterieus. Na het zachte begin met enkele houtblazers die het thema voor de Ark des Verbonds spelen wordt het iets harder, maar daarna keert het mysterieuze thema voor de Ark des Verbonds weer terug, het bouwt zich met enkele uitschietende kopers op, gelaagd en gecontroleerd. Het thema herhaalt zich op geniale wijze, er komt zelfs even een koor bij, wat ronduit spookachtig klinkt. Hierna krijgt het koper wee wat meer speelruimte, maar het sluit af hoe het begon. The Basket Game is bijna een en al komedie. Het is speels, en The Adventures of Mutt is er een mooie variant op. Het is variant, en bevat veel verrassingen. Natuurlijk kunnen de Arabische klanken niet ontbreken in de memorabele scčne waarin Indy tegenover een met een zwaard zwaaiende Egyptenaar komt te staan. Het doet je bijna even denken aan Lawrence of Arabia. Het nummer eindigt echter heel anders dan je zou verwachten. Het verandert drastisch in Marion's Theme, dat triest en weemoedig weerklinkt als Indy denkt dat Marion is omgekomen. Daarna komen we bij datzelfde thema voor Indiana's vrouwelijke side-kick, Marion Ravenwood. Karen Allen's personage, vrij hard en bot in de film, krijgt haar tederheid en liefdevolle karakter grotendeels van de muziek: strijkers en houtblazers hebben de absolute voorrang, en de rest van de instrumenten spelen geen van allen een cruciale rol. Het is een thema dat je doet denken aan die oude liefdesthema's, die voor 1960 door componisten als Max Steiner en Ernest Korngold zijn gemaakt. Het heeft een klassieke, vredelievende kant, die op bepaalde momenten kippenvel kan bezorgen. Het is tevens verwant aan het thema dat Williams aan Prinses Leia gaf in A New Hope.
Airplaine Fight is wat saai, ik had liever The Desert Chase op het album gezien. Het is eigenlijk een samenraapsel van ongecontroleerde instrumenten die wat spanning maken.
Te Ark Trek is wel erg interessant. Na een korte verschijning van de Raiders March, begint de spanning langzaam op te bouwen. Het Ark thema wordt bombastisch door Williams ten tonele gebracht, en deze keer klinkt het allemaal wat dramatischer. Het is niet erg speciaal, maar wel lekker om weg te luisteren.

The Temple of Doom
Kenmerkt zich door wat wilder en exotischer te zijn dan zijn voorganger en vervolgen.
Anything Goes is al vele malen door velen gezongen, en heeft zijn status als klassieker verdien. Nocturnal Activities belichaamt de liefdesband tussen de nachtclubzangeres Willy en onze behoedde Held. Het is mild, en werkelijk waar prachtig om te horen. Romantisch, haast weelderig. Later in de track is er wat spanning, gemaakt door opzwepende trombones. Indiana wordt belaagd door vreemde huurmoordenaars. Het is echter niet té serieus, en doet wat denken aan het eerde besproken The Basket Game. The Mine Car Chase is een voortdenderende, grappige en toch bloedstollende track. Wervelende motieven, bliksemsnel tokkel-werk en kwetterende blazers, en hier en daar een aanloop naar de Raiders March. Finale and End Credits begint met de Raiders March, jawel voluit, en herbergt wat kleine hints naar Short Rounds thema, dat niet voorkomt als op het album. Erna komt iets waar ik werkelijk waar van smul: het thema voor de Temple of Doom. Loodzware blazers, afgewisseld met percussie en een epische rol voor de wat hogere blazers. Erna komt het heerlijke thema voor Short Round, de kleine kameraad van Jones even voorbij, wat Chinees en toch heerlijk ''Williams'' klinkt. Na het liefdesthema voor Willy Scott en Indiana gaan we dan verder met de knallend afsluitende Raiders March, verdomme Williams wat klinkt dit goed!

The Last Crusade
Absoluut de beste van de reeks. Het is wat bedaarder dan zijn voorgangers, volwassener en toch emotioneel erg goed luisterbaar.
Indy's First Advennture is een track die al de verschijnselen begint te tonen van de alom bekende thema's van Williams, kenmerkend door het ritme van een Walts, en dan korte, snelle blazers. Deze kun je herkennen in Harry Potter, Minority Report, Attack of the Clones en ook de vierde Indiana Jones. De blazers hebben dus vaak de overhand, en het resultaat is typische achtervolgingsmuziek, zoals we het nog vaak van Williams krijgen en kregen. X-Marks the Spot/Escape from Venice is daarentegen erg anders, en rustiger. Dit benadrukt en bewijst dat dit de meest volwassen score van de trilogie is geworden. Na een korte flard van de Raidersd March, komt het thema voor Indiana en de band met zijn vader naar voren, ongetwijfeld een van de mooiste die Williams heeft gemaakt. Eerder was deze track in 2 gesplitst, waarbij Escape from Venice dus apart was. Dit is een knap staaltje actie-muziek dat Williams hier uitvoert. Tussen de knallende blazers, is er ruimte voor riffs en grootse stukken, waarbij ook Italiaanse Gitaren er tussen door janken, met effect.
In iedere Indiana-score zit er een komedische track tussen. Het is jammer dat Scherzo for Motorcycle and Orchestra er hier niet opstaat, maar No Ticket/ Keeping up With the Joneses is een waardige tweede. Enkele lage blazers, met on-top een klarinet, en niet te vergeten de strijkers en het getokkel erdoorheen, het is heerlijk om te horen, en over-the-top komedisch. Het tweede deel is allemaal wat heroďscher (ook deze track was gesplitst in de vorige uitgaven. De Finale and End Credits begint met een prachtige houtblazer, waarna de strijkers een emotionelere versie van de Riaders March brengen, en onvermoeibaar doorgaan met het Graal thema. Niet veel later krijgen we ook nog het mooie thema voor Indy en zijn vader (glansrol voor Sean Connery) te horen. Maar een Indiana Jones-film hoort te eindigen met…De Raiders March. En dat doet deze met verve. Erna komen de gebruikelijk reprises van de thema’s. En toch krijgen we dan nog heel eventjes het Scherzo for Motorcycle and Orchestra te horen, prachtig chaotisch en grappig als het is.

Deze set is zonder twijfel het aankopen er van waard, en is niet alleen voor beginnende verzamelaars een goede investering, maar ook voor de doorgewinterde liefhebber is dit een rijke aanvulling op je collectie. Het klinkt allemaal veel helderder, hulde aan het Praags Symfonisch Orkest daarvoor, en bezorgt je gegarandeerd luisterplezier. John Williams’ meesterwerken blijken, wederom, niet alleen in de films te werken, maar ook op schijf zijn ze gewoonweg prachtig.
The Indiana Jones Trilogy - 04/10 - Przegląd wersji Tom Daish, zgłoszone w (Język angielski)
Although the music for the original Star Wars trilogy gets most of the attention, it is easy to forget that Williams did some sterling work on Spielberg's Indiana Jones trilogy. Although they don't have the musical story arc of Star Wars, they contain some of Williams' best writing in their own right. They are also interesting as they cover a greater period of the composer's working life; Raiders of the Lost Ark in the middle of his epic period from Star Wars to Return of the Jedi, to the enjoyable, but less famous mid-80's when Temple of Doom was written and then a slightly smoother approach at the turn of the decade for Last Crusade. To date, this presents the only album devoted to presenting the best of the Indiana Jones trilogy, but unfortunately, Silva Screen doesn't deliver the goods as successfully as they have been doing.

As I invariably seem to end up commenting, there are some composers the City of Prague players are adept at performing, most notably John Barry, but there are some that they really struggle with and Williams' music unfortunately represents some of their least inspiring moments. His music is difficult music, whatever you say about his writing, it's rarely simple, no matter how easily it flows while listening to it. It also makes heavy demands on the brass and it is in this area that the Indiana Jones Trilogy comes a cropper most obviously. The opening performance of the shorter prelude arrangement of the Raider's March isn't bad, although compared to the LSO original, the less sophisticated playing is evident. The Map Room: Dawn is also rather good, the choir always do a good job on Silva recordings and this is a faithful and suitably epic version, worthy of the original and put to mind just how much it sounds a bit like a choral version of some of Goldsmith's V'Ger music from Star Trek: The Motion Picture.

The Basket Game and Airplane Fight are exciting and the tempos well maintained, although the brass still lack crispness, they seem unable to maintain a consistent volume, so one note might be uneasily louder or quieter than the last. Temple of Doom starts with a rather booming version of Williams' arrangement of Cole Porter's Anything Goes, sung in Cantonese and even featuring some tap dancing as on the original, although in this case it just sounds laid on top, the integration isn't good at all, undoubtedly not aided by the recording quality. Nocturnal Activities and The Mine Car Chase are reasonable, especially the latter given its relentless pace and fiendish complexity, a truly surprising and pleasing display of good playing. The Finale & End Credits are, I think, an older recording and the results aren't very convincing.

Indy's First Adventure was undoubtedly one of the highlights of Last Crusade and while it doesn't have the precision of the original, it is perhaps more buoyant and reckless, which works well. No Ticket and Keeping Up with the Joneses makes a nice pairing, indeed the choice of music and the editing cues are both well considered. However, the sloppy performance of the finale suite from Last Crusade is not a good way to end, although in practice it doesn't, as an English version of Anything Goes receives that honour, but since the backing is exactly the same as the other, there isn't really any improvement. Despite a couple of high spots, The Map Room, The Mine Car Chase and Indy's First Adventure, the blaring sound from yet another brash, but booming mix, which does the performance no favours whatsoever and the often disappointing performance mean this is not an album I can easily recommend to even an Indiana Jones novice and impossible to recommend if you have the original score albums. There is no previously unreleased music here, which is doubly disappointing. Roll on expanded releases for Temple of Doom and The Last Crusade, that's all I can say.
The Indiana Jones Trilogy - 10/10 - Przegląd wersji Arvid Fossen, zgłoszone w (Holenderski)
John Williams en Steven Spielberg zijn een onafscheidelijk team. Misschien wel een van hun beste samenwerkingen en tot op vandaag nog steeds even populair zijn de Indiana Jones films. De reizende archeoloog bood een palet van vele mogelijkheden voor de soundtrack. Zo heeft elke van de soundtracks zijn eigen typische sfeer naargelang de locatie, maar steeds met de incorporatie van de Raiders March. Deze Raiders March is samen met Star Wars, E.T. en Jaws het bekendste thema dat John Williams schreef. Het is dan ook verwonderlijk waarom een compilatie/re-recording zo lang op zich liet wachten, vooral daar de cd's niet steeds even courant te vinden waren.
Deze cd is een nieuwe opname van de muziek door The City of Prague Philharmonic Orchestra and Chorus. De opname verschilt erin dat het een met volledige digitale surround is en dat de muziek niet dezelfde is als in de filmversie. De basis zijn immers de suites die John Williams schreef voor elk van de films. Resultaat is dat je muzikaal een veel betere uitwerking van de thema's krijgt in verbluffende kwaliteit. Zowat de beste thema's zitten vervat in een ononderbroken suite, voor Raiders of the Lost Ark is dit de 'The Raiders March', het impressionante 'The Map Room', het komische 'The Basket Game', het romantische 'Marion's Theme' en de actie track 'Airplane Fight'. Voor Indiana Jones And The Temple Of Doom is er de openingssong 'Anything Goes' van de film, die enkel geremasterd werd en minder een must is. Een kort liefdesthema in 'Nocturnal Activities' en het duizelingwekkende 'The Mine Car Chase', en 'Finale And End Credits' welke het slaven thema incorporeert. Indiana Jones And The Last Crusade tenslotte bevat eveneens de beste tracks uit deze film en wordt weer traditioneel afgesloten met de Raider March in de end credits. Een schitterende uitgave.
The Indiana Jones Trilogy - 09/10 - Przegląd wersji Eelco de Beukelaer, zgłoszone w (Holenderski)
Ik ben al wat jaartjes gek op JW's muziek voor de Indiana Jones films en het is zeer verfrissend om deze prachtige muziek opnieuw te horen in een nieuwe uitvoering na het vele beluisteren van de originele soundtracks. Hear it again for the first time!

Ścieżki dźwiękowe z kolekcji: Indiana Jones

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)
Indiana Jones and the Temple of Doom (1985)
Indiana Jones: The Soundtracks Collection (2008)
Indiana Jones and the Last Crusade (1989)
Young Indiana Jones Chronicles - Volume 3, The (1993)
Indiana Jones Trilogy, The (2003)
Story of Indiana Jones and the Temple of Doom, The (1984)
Film Music by Ennio Morricone (1993)
Young Indiana Jones Chronicles - Volume 1, The (1992)
Raiders of the Lost Ark (1995)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze