Backdraft


Milan Records (0731383585425)
Milan Records (3259119794622)
Milan Records (3299031080724)
Milan Records (5050466298621)
BMG France (4007192620234)
Film | Data wydania: 24/05/1991 | Uwolnienie filmu: 1991 | Format: CD, Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor Artysta/Kompozytor Czas
1.Set Me In MotionBruce Hornsby & the Range5:20
2.Fighting 17th4:26
3.Brothers3:32
4.The Arsonist's Waltz1:58
5.3353:02
6.Burn It All5:19
7.You Go, We Go5:11
8.Fahrenheit 4512:59
9.Show Me Your Firetruck3:31
10.The Show Goes OnBruce Hornsby & the Range7:32
 42:49
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Backdraft - 08/10 - Przegląd wersji Sjoerd , zgłoszone w (Holenderski)
Backdraft is het eerste hoofdstuk van vele meesterwerken van Zimmer. Enkele van de beste thema’s die Hans Zimmer ooit heeft geschreven zitten verstopt in deze cd te wachten op een hoop succes. Succes is er gekomen, want als we het hebben over ‘The Lion King’, ‘The Rock’, ‘The Peacemaker’, en ‘Crimson Tide’ hebben we het zeker niet over Zimmers minste. Al die thema’s zitten verborgen in deze soundtrack. Backdraft heeft ook nog eens een fantastisch hoofdthema, dat vooral aan het begin en aan het einde van de film voorkomt. Je zou hem bijna vergeten, maar ook dit is een meesterwerk van Zimmer.
De film Backdraft is een film met twee kanten, actie en drama, ondanks enkele ongeloofwaardige details (zoals een brand in een gasfabriek (met giftige gassen) blussen zonder masker op) is Backdraft ook een erg leuke film.

Het verhaal van deze cd begint met een song, geschreven door Bruce Hornsby. Geen drama, het is een goed te beluisteren song en hij doet het ook erg goed in de film. In de tweede track begint het hoofdstuk Hans Zimmer van het boek ‘Backdraft’. We gaan terug naar het begin van de film, die óók weer terug in de tijd gaat. We zien een brandweerteam richting de brand gaan. Met het Backdraft hoofdthema begint de film fantastisch. Bombastisch slagwerk op de achtergrond met de strijkinstrumenten op de voorgrond maakt een goede sfeer. Bij 1.27 wordt het allemaal iets hoger en liever. In de film zien we namelijk even de vader en zoon liefde voorbijkomen. Vader laat zijn kunsten zien als brandweer aan zijn zoon Brian. Bij 2.23 gaat het echter mis, want er is sprake van een Backdraft waar de vader van Brian het slachtoffer van is. De track gaat verder met rauw die mij doet denken aan ‘The Lion King’ die 3 jaar later geschreven zou worden.

‘Brothers’ is een track met hetzelfde hoofdthema, wel zijn we verder in de tijd. Brian en zijn broer komen samen in een brandweerteam en dit zorgt voor niet veel soeps. Een nieuw emotioneel thema krijgen we te horen gespeeld door een piano en violen. Duisternis volgt. We horen mysterieuze geluiden die we in de film te horen krijgen wanneer Brian branden onderzoekt nadat hij zijn baan als brandweer opgaf. De rust maakt plaats voor het nieuwe emotioneel thema door violen, dat we al eens eerder hoorden deze track. ‘The Arsonist’s Waltz’ is een even emotionele track. Het eerder genoemde emotionele thema herhaald zich nogmaals.

‘335’ is de volgende emotionele track. Een hoop dramatische thema’s gaan door elkaar heen en ook horen we enkele noten van het hoofdthema, gespeeld door piano. Bij 2.22 komt er dreiging door slagwerk. De dreiging sluit aan op de volgende track: ‘Burn It All’. Hier krijgen we een actiethema te horen gespeeld door violen. Een actiethema dat we later horen in het meesterwerk ‘The Rock’. Ditmaal in mooiere uitwerking, zoals ik al zei door violen. Als het actiethema verdergaat komt er een keyboard bij en krijgen we ook heel wat synthesizers te horen. Bij 2.15 herhaald het thema zich. Het thema wordt gevolgd door spanningopbouw á la ‘the Peacemaker’ waarna we weer verder gaan met dit fantastische thema. Bij 3.30 houdt het bombasme op en krijgen we een exacte versie te horen van het emotionele thema ‘The Lion King’. Helaas brijdt het thema zich in deze score niet verder uit en gaan we weer verder met volop bombasme en spanningsopbouw. De track sluit aan op de volgende actietrack van de score ‘You Go, We Go’ dat overigens het motto is van de hoofdrolspelers van de film. Ook in deze track een nieuw thema, bombastische muziek, synthesizers en een koor voor extra energie. Het begin van de track gaat steeds weer verder met dit thema te herhalen en we horen ook spanningsopbouw á la ‘The Peacemaker’. Een ‘The Lion King’ gevoel krijgen we na 3 minuten. Een ‘gevoel’ is echter niet het goede woord, aangezien we hetzelfde orkest horen en een variatie op het hoofdthema. Een veelzijdige track is dit wel, want het hoofdthema laat zich ook nog even horen.

Om de track niet te lang te maken gaan we naar de volgende track: ‘Fahrenheit 451’, die op de vorige track aansluit. Hij begint met dreiging naar het hoofdthema. Wat we horen is echter geen hoofdthema maar de dramathema’s van het begin van de score. Ook in deze track een stukje ‘The Lion King’. Bij 2.11 horen we dan het hoofdthema in volle glorie. Een bewijs hoe goed dit hoofdthema is! Lekker makkelijk te beluisteren voor iedereen. Hetzelfde hoofdthema mag zich voor de laatste keer eens helemaal uitbreiden in de track ‘Show Me Your Firetruck’. Simpelweg een fantastische uitwerking!

De laatste track is de tweede song die, als ik het niet verkeerd heb, niet eens in de film voorkomt.

Conclusie:
Een zeer goede score (helaas weinig Zimmer, maar 12 minuten song) met een heerlijk hoofdthema. Duidelijk is dat Zimmer behoorlijk wat thema’s heeft gebaseerd op stukken uit deze score. Zeker de moeite waard. Lekkere actie en ook emotie.
Backdraft - 09/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
Jaren geleden zag ik de film Backdraft. Een spannende film van Ron Howard, die veel succesfilms op z'n naam heeft. Met een hoofdrol voor het vuur dat verzengend woedde in de film en angstaanjagend realistisch was. Howard heeft Hans Zimmer gevraagd om de muziek voor deze film te componeren, maar dat ging schijnbaar niet zonder slag of stoot.

Zimmer was al wel bekend in de wereld van de scoremuziek, maar is eigenlijk toch wel doorgebroken met deze score voor Backdraft. De score is dan ook een van de eerste van Zimmer waarin hij op de bombastische toer gaat op een manier die zijn handelsmerk zou worden.
De muziek speelt daardoor ook een grote rol in de film en versterkt de dramatiek behoorlijk. Een aspekt dat daar mede voor zorgt is de prachtige thematiek in de muziek voor Backdraft.
Een van die mooie thema's begint al direkt bij de eerste scoretrack 'Fighting 17th', waarin het prachtige hoofdthema van de film boven de muziek uitstijgt. Geweldig! Dat heerlijke thema wordt met veel blazers en lichte en zware percussie op een heroïsche manier uitgewerkt en zou evenmin misstaan in een historische Amerikaanse veldslagenfilm. Iets voorbij de helft van de track slaat de spanning en vervolgens de dramatiek toe, als een van de brandweermannen het leven laat.
In de volgende tracks gaat Zimmer de wat rustiger kant op, met in 'Brothers' een mooi, wat romantisch getint thema met violen, maar halverwege nemen vuur-geluidseffecten en spanning die rol over tot vlak voor het einde van de track. In 'The Arsonist's Waltz' houdt Zimmer de rust aan, maar krijgt de muziek een wat dreigender lading. Hier speelt ook de synthesizer een grotere rol in de muziek dan elders, waar het orkest een hoofdrol krijgt. De track heeft ook zeker niet het ritme van een wals, wat de titel zou doen vermoeden.
In de volgende twee tracks wordt de sfeer grimmiger, zonder saai te worden omdat Zimmer melodie vasthoudt. Wat opvalt aan de track 'Burn it all' is de herkenning vanuit andere films ( The Rock en de Pirates-serie). Maar die mooie herkenbare stukjes worden afgewisseld door spannings- en aktiemuziek, waarbij juist die melodie ontbreekt en effecten de muziek overheersen. Daardoor is deze track erg afwisselend, maar de 'spannende' gedeelten zijn niet even geweldig om naar te luisteren. Dit zet zich voort in 'You go, We go', maar gaat daar al snel over in mooie melodieuze klanken en heerlijk staccato-achtig traag en bombastisch vioolspel met koorklanken, in de tweede helft van de track overgaand in een adagio met bijna solo vioolspel.
Beide laatse score tracks kennen weer die geweldige instrumentatie en melodieën die Zimmer op een fantastische manier verwerkt tot een bijna patriotistische thematiek, wat vooral versterkt wordt door het vele gebruikt van de snare-drum, die er een wat militaire tint aan geeft. Vooral in de track 'Fahrentheit' wordt rustige meeslepende muziek afgewisseld met dezelfde melodie in een bombastische toonzetting met vol orkest en koor, een track die in de film de begravenisstoet begeleidt.
De laatste track speelt weer het heerlijke hoofdthema in een voluit bombastische ode aan de brandweermensen, hun voertuigen en hun werk, waarnaar ze weer geroepen worden.

Het album opent met een song van Bruce Hornsby en sluit af met zijn bekende 'The Show goes on'. Beide songs passen niet bij de score van Zimmer, maar zijn op zichzelf wel aardige songs. Het was mooier geweest als er wat meer score-muziek op het album gestaan zou hebben.

Kortom, een prachtige score waarmee Hans Zimmer een grote naam werd. De prachtige en melodieuze thema's met het heerlijke volle geluid van Zimmer zijn geweldig om naar te luisteren en geven regelmatig kippenvelmomenten.
Backdraft - 08/10 - Przegląd wersji Edmund Meinerts, zgłoszone w (Język angielski)
Many of the more "traditionalistic" film music collectors snub the entire idea of Hans Zimmer, Media Ventures and the "revolution" in action film scoring that 1995's Crimson Tide and 1996's The Rock kicked off. Revolution, in this case, is an extremely apt way of describing the phenomenon, as the same basic ideas are continuously revolved with varying, but usually extremely limited amounts of originality washed in.

But four years prior to those two monumental changes to the face of film music, Hans Zimmer composed Backdraft, which was back then only his second action picture (following Black Rain in 1989). And, if one were to compare Backdraft to Crimson Tide and The Rock, one would find that the ideas that were considered so groundbreaking in the latter films had already been concocted and used to great effect in the former.

Zimmer's primary theme for Backdraft is an upbeat, major-key (which already sets it apart from the vast majority of his other themes) march, accompanied by an ever-ripping snare and medium drums. Heard at the offset in "Fighting 17th", Zimmer gives this idea, used to represent the heroism of Ron Howard's firefighters, several variatons, notably a minor-key one on solo trumpet in "335". The theme is given its most robust statements in the final two (score) tracks, "Fahrenheit 451" and "Show Me Your Firetruck".

The other major theme represents brotherhood and is first heard in (duh!) "Brothers", where it is performed on piano and light strings. It follows a typically simple Zimmer construct, but despite this is one of his most lyrical themes (the main theme of Zimmer's 2001 score to Pearl Harbor is similarly constructed). This theme also makes a reprise in "Show Me Your Firetruck", where it is intelligently modified to the march rhythms of the primary theme.

Much of Backdraft, though, especially the middle section, is thematically sparse and therefore not as strong a listening experience. "The Arsonist's Waltz", barely a waltz in the first place, tries to create a dark atmosphere the way Danny Elfman's then-recent music did for Batman, but ends up rather underachieving. "335" and the second half of "Brothers" are heavily electronic, employing rough synthetic effects resembling the sparking of loose wires. This fits well in the context of the film, but doesn't make for a pleasing listening experience on album.

"Burn It Down," on the other hand, is very much a Zimmer action piece, a strong forerunner to Crimson Tide and The Rock. Indeed, it features the chopping string figures that influenced Crimson Tide's now-famous "Roll Tide". "You Go, We Go" roots the emergence of Zimmer's budding style even more strongly, introducing a rhythmic chopping of modulating chord sequences whose influences have been frequently heard in Media Ventures work throughout the next two decades.

As a devoted fan of Hans Zimmer's, I am familiar with the branch of "traditionalist" film music collectors who resent the Media Ventures/Remote Control music "factory" for its general repetitiveness and penchant for favoring power over style. Those traditionalists should probably stay away from Backdraft. Zimmer enthusiasts, on the other hand, should definitely seek out this score, as, even more so than Crimson Tide or The Rock, Backdraft can truly be called the ultimate origin of Zimmer's popular and ubiquitous action style. It's a nostalgic reminder of the day when Hans Zimmer was a fresh, original variation on the standard Hollywood sound...ah, how tables are so quickly turned in this business!
Backdraft - 08/10 - Przegląd wersji Joris Kessels, zgłoszone w (Holenderski)
Een erg toegankelijke score waarbij duidelijk delen en concepten te herkennen zijn die in latere werken van Hans Zimmer en zijn Media Ventures worden gebruikt. Dit betekent dus een zeer vermakelijke score. Toch hoor je dat de muziek van de Hans Zimmer van vandaag nog iets geraffineerder is.

Het begin van de soundtrack werkt altijd een beetje op m’n lachspieren aangezien het begint alsof het nummer van Baywatch I’ll Be There uit mijn boxen komt dreunen. Het nummer van Bruce Hornsby is echter niet veel beter en zelfs stukken slechter. Het andere nummer van dezelfde zanger doet mij ook niets. De stukken van Hans Zimmer kunnen als groots, dynamisch en melodieus omschreven worden. Alleen de nummers 3, 4 en 5 zijn kalmer. In de eerstgenoemde wordt een liefelijk thema ten gehore gebracht die steeds meer overgaat in suspense-achtige electronische geluiden. De twee andere nummers bevatten ook meer spanningcreërende muziek. De rest klinkt allemaal erg voortvarend, mede door de kleine trom (met snaar). Een minpunt van de score vind ik de iets te duidelijke aanwezigheid van electronische klanken in sommige gedeeltes.

Ik ben nog steeds op zoek naar een slechte score van Hans Zimmer. Dit is hem in ieder geval niet.
Backdraft - 10/10 - Przegląd wersji Gert Bleus, zgłoszone w (Holenderski)
Hans Zimmer is de beste in zijn vak. Waneer hij de kans krijgt schrijft hij formidabele scores.Dit is één van de beste die hij ooit heeft geschreven.De muziek is bombastisch en vol met bass.Elektrische geluiden en sound effects zijn ook aanwezig om de kracht van het vuur aan te tonen in de film. Het orkest staat sterk met 100 spelers die alles geven wat ze hebben. Een zuiver en sterk koor is ook aanwezig om sommige tracks te ondersteunen.De score start met "Fighting 17th" waar je in volle kracht het theme kan aanhoren."Show Me Your Firetruck" is veruit de beste track, die je gewoon kippevel bezorgd. Zimmer wou dat deze soundtrack een ode was aan alle brandweermannen en hij is er ook wreed in geslaagd. Deze soundtrack dateert al van 1991 maar heeft nog niets van genialiteit verloren. Spijtig dat die zo kort is.De twee Bruce Hornsby liedjes zijn ook niet mis, mits ze meerdere malen beluisterd worden.
Deze soundtrack staat in vuur en vlam en het zal een tijdje duren eer het uitdooft.
Backdraft - 10/10 - Przegląd wersji Andreas Lindahl, zgłoszone w (Język angielski)
This score is very electronic, although the orchestra is used too, and is packed with action. Zimmer really is the master of rythms, and this score is a fine example of what he can do with his percussions and synths. The main theme, a march, is really powerful, and the heavy percussions really add to the power of the music. Just listen to "Show Me your Firetruck" where the main theme gets an excellent rendition, with a lot of brass and percussion.

But there are tender moments too. Like for example in the track "Brothers" which is a very melodic, beautiful and a little sad, track, where Zimmer makes use of the entire orchestra and the piano, as well as electronic sounds.

There are two song by Bruce Hornsby included, placed in the beginning and in the end, so if you don't like them at least they don't interrupt the flow of the music.

If you like The Rock and Zimmer's other action scores I can guarantee that you are going to like this score.
Backdraft - 08/10 - Przegląd wersji Tom Daish, zgłoszone w (Język angielski)
One of Zimmer's best scores to date is a great mixture of conventional orchestra, choir and synths is a thrilling action score. The action does tend to get a little too much at times and only occasionally becomes just a loud unmusical mess. It starts off with a great march (well, track 2 actually) which then descends into eerie synth effects. The following three tracks aren't that great, but once track 6 gets going, it's excellent thumping action music all the way to the end. Zimmer employs all his usual Zimmer-esque motifs. It only becomes a little over bombastic a couple of times, but if it doesn't give an adrenaline rush when played really loudly, then you probably need a rather large dose of coffee! To my mind, many of Zimmer's action scores sound like Backdraft in places, particularly The Rock and Crimson Tide, but since this was the first, I certainly set a good standard that has been maintained well since.
Backdraft - 08/10 - Przegląd wersji Damien , zgłoszone w (Francuski)
Hans Zimmer conquiert un public toujours plus large, si bien que ses oeuvres récentes (Gladiator, Pirates of the Caribbean: At World's End, King Arthur ou encore Pearl Harbor), ont tendance à 'éclipser' d'autres bandes originales plus discrètes ou tout simplement plus anciennes. C'est le cas de 'Backdraft'. Bien qu'un peu moins éclatant que les titres mentionnés ci-dessus, il construit des thèmes tantôt rythmés ('Fighting 17th', superbe thème principal), tantôt solennels, notamment dans la première partie de 'You Go, We Go'. Le piano de 'Brothers' développe un thème plus émouvant, tandis que 'Fahrenheit 451' reprend de manière vibrante le thème de la piste d'ouverture. Une bande originale forte de toutes les émotions, de l'angoisse aux larmes en passant par l'admiration. Du Hans Zimmer, en somme!
Backdraft - 10/10 - Przegląd wersji Marieke Paepen, zgłoszone w (Holenderski)
Dit is voor mij toch nog de allerbeste soundtrack die Hans Zimmer geschreven heeft. Ik ken de muziek al héél lang, maar had nog nooit de film gezien. Na deze dan recent te hebben gezien vind dat de muziek nu nog mooier klinkt, soms vind ik wel dat de muziek niet altijd even goed aansluit bij de beelden zoals ik het mij had voorsteld.

Afin, het is dus een fantastische soundtrack. Hij omvat zowel rustige als ietwat fanfare-achtige thema's. Dus met andere woorden hij zit vol verrassingselementen en zal je zeker niet vervelen.

Mijn persoonlijke favorieten op de cd zijn: Burn It All; You Go, We Go en Show Me Your Firetruck. Zelf de liedjes van Bruce Hornsby vallen mee.

Veel luisterplezier allemaal!!! :)
Backdraft - 09/10 - Przegląd wersji Bart v/d Ploeg, zgłoszone w (Holenderski)
De meeste Scores die ik van Hans Zimmer Heb zijn allemaal geweldig, net als deze (Vrij oude) score. Ik geef hem een 9!
Backdraft - 09/10 - Przegląd wersji Kawal , zgłoszone w (Francuski)
splendide,
le meilleur HZ
on n'entend même les étincelles, et on vribre avec cette fournaise

Inne wydania muzyczne Backdraft (1991):

Backdraft (1999)
Backdraft (2005)
Days Of Thunder: The Film Music Of Hans Zimmer Vol. 1 1984-1994 (2014)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze