Mars Needs Moms


Film | Data wydania: 08/03/2011 | Format: Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Mars Observers3:26
2.Abduction/Trashworld4:48
3.Enjoy the Ride1:34
4.Mars Needs Moms2:08
5.Gribble's Plan1:21
6.Milo Escapes3:48
7.Gribble's Loss3:17
8.Firing Squad5:03
9.To the Surface6:36
10.The Sacrifice3:23
11.Transformation3:47
12.Family Reunion2:58
13.Mars Needs Moms Credits Suite3:43
14.Martian Mambo3:09
 49:01
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Mars Needs Moms - 07/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
Na How to Train Your Dragon komt John Powell met een nieuwe score voor een animatiefilm. Deze keer is dat Mars Needs Moms, uit de stal van Disney. En ook de eerste keer dat Powell voor Disney aan het componeren geslagen is. En hij zal vast vaker gevraagd gaan worden.

Met How to Train Your Dragon nog in het geheugen, heb ik het gevoel dat ik bij deze score van Mars Needs Moms iets mis. 'How To' had een prachtig thema dat er vol uitsprong. En die score was redelijk rustig.
Mars Needs Moms is anders. Het thema komt niet heel duidelijk naar voren; het is niet zomaar even mee te neuriën. En de score is veel heftiger. Dat begint al gelijk met de eerste paar tracks.
In de wat rustiger titeltrack Mars needs Moms komt een mooi thema voor, maar het springt er niet uit en ligt wat verborgen onder de underscore. Dat is jammer.
Gribble's Plan en Milo Escapes zijn weer stevige tracks, met daarin prachtige melodietjes, maar die zijn minder als herkenbare thema's aan te duiden.
Gribble's Loss daarentegen kent wel een mooie, rustige, wat melancholieke melodie die mooi door de piano boven de underscore uit wordt gespeeld. Firing Squad begint redelijk rustig, maar halverwege nemen percussie en stevige blazers de track helemaal over op een snelle manier en met de nodige spanning erin.
To The Surface is een afwisselende track die me sterk deed denken aan een andere Disney score, die van National Treasure van Trevor Rabin. Beide scores kennen wel meer overeenkomsten. Maar Mars Needs Moms is veel minder 'elektronisch', wat een groot pluspunt is. De track To The Surface is wel een echte aktietrack, met veel snelheid en veel percussie en snelle blazers en violen.
The Sacrifice is een mooie volle en wat rustiger track met een mooie melodie, gespeeld door vooral strijkers en hobo. Hetzelfde geldt voor Transformation, waar ook nog een koor aan toegevoegd is en vooral de tweede helft met vol orkest gebracht wordt. Ook Family Reunion is een mooie rustige track.
Vervolgens de Mars Needs Moms Credits Suite, waarin alle themaatjes nog een keer voorbij komen. Het is een mooie orkestrale track. Maar er is nog steeds geen thema wat er uit springt en waaraan je de film zou moeten kunnen herkennen. Als je het thema later terug zou horen vraag ik me af of je deze dan aan Mars Needs Moms zou kunnen koppelen. Bij Powell's voorganger 'How To' is dat zeker wel het geval.
De laatste track Martian Mambo is de aanfluiting van het jaar. Zal best prima in de film passen, maar is niet om aan te horen. Met een hoop oe's en aah's is het alsof je naar een inboorlingendans luistert. Snel overslaan.

Powell heeft de score voor Mars Needs Moms op veel momenten voorzien van de nodige 'geluidjes' en diverse effecten, die soms een wat apart sfeertje geven. Deze nieuwe score van Powell haalt het wat mij betreft lang niet bij How to Train Your Dragon, vanwege het ontbreken van echt mooie thema's. Maar het is zeker geen onverdienstelijke score geworden. Een ruime 7.
Mars Needs Moms - 10/10 - Przegląd wersji Maurits Petri, zgłoszone w (Holenderski)
John Powell. Een componist waar iedereen van houdt, want hij maakt muziek voor alles en iedereen. Geen wonder dat hij een Oscar nominatie opstreek tijdens de afgelopen Academy Awards. Helaas won zijn soundtrack How to Train Your Dragon helemaal niets en ging tot ieders verbazing een veel slechtere score aan de haal met de prijzen. Het verdriet is nog altijd groot.

Soms, heel soms, verschijnen er soundtracks waar we niet veel woorden aan vuil hoeven maken. Soms verschijnen er soundtracks waar er superlatieven te kort komen. Zo´n moment is nu aan de orde! Want Mars Needs Moms blijkt een waar meesterwerkje van Powell te zijn. Bepaalde tracks (o.a. Enjoy the Ride, Milo Escapes) gaan zelfs een stapje verder qua thematiek en instrumentatie dan How to Train Your Dragon. Veertien nummers lang laat John Powell zich van zijn beste kant zien. Gedurende veertien tracks trekt hij alle registers open en doet zelfs leentjebuur bij de oude maestro Beethoven, om bijvoorbeeld de track Transformation een klassiek tintje te geven. Vanaf 0:30 hoor je pure genialiteit van Powell terug in een stuk waarin snelle violen een kort gedeelte van Beethoven´s 6e spelen.

Andere tracks combineren kekke geluidseffecten uit de synthesizers van Powell, een gigantisch koor en krachtige thema´s gespeeld door het sublieme orkest. Mooie bijkomstigheid is dat de meeste tracks zich niet direct openbaren. Het geheim schuilt in het bijna verstopte Disneygehalte, wat de muziek in tegenstelling tot How to Train Your Dragon een magische feeling geeft. Dat magische gevoel werkt op je in als cafeďne: het werkt niet direct, maar ontvouwt zich na een paar, in dit geval, luister beurten.

Soms grijpt Powell even terug naar Shrek en How to Train Your Dragon, maar doet dit voorzichtig zodat het allemaal niet teveel op elkaar lijkt. Na 49 minuten zijn er dan ook twee conclusies te trekken: Mars Needs Moms had best een langere speelduur mogen hebben en John Powell is met dit Disney uitstapje weer eens in bloedvorm.

Superlatieven tekort dus, voor dit lekkere tussendoortje van Powell. Helaas enkel als online download verkrijgbaar, maar daar zal binnenkort wel eens verandering in kunnen gaan komen. Mis Mars Needs Moms vooral niet, dan mis je namelijk een potentiële Oscarwinnaar en misschien wel de beste soundtrack van 2011 tot nu toe!
Mars Needs Moms - 08/10 - Przegląd wersji Kristof Janssens, zgłoszone w (Holenderski)
Laten we hopen dat de score voor Mars Needs Moms niet hetzelfde lot moet ondergaan dan Conquest of Paradise van Vangelis. Ridley Scott’s film Conquest of Paradise deed het in 1992 niet zoals verwacht in de box office waardoor de muziek dreigde in de vergeetput terecht te komen. Gelukkig werd de muziek enkele jaren later terug opgepikt tijdens een bokswedstrijd zodat Vangelis’ muziek voor de prent toch nog wereldbekend werd.

John Powell heeft voor deze animatiefilm alweer een prachtscore bijeengeschreven, maar dan wel voor een film die de geschiedenis ingaat als een “box office bomb”. Een half jaar na de release van deze animatiefilm bracht de film amper 40 miljoen dollar op, terwijl het gehanteerde budget boven de 150 miljoen dollar lag. Powell moet er hopelijk niet wakker van liggen.

In tegenstelling tot de film is de muziek erg veelzijdig waardoor de aandacht van de luisteraar moeilijk kan verzwakken. Niet alleen geraken we onder de indruk van krachtige tracks als “Milo Escapes” en “To The Surface” (waarbij een koor de muziek erg groots doet overkomen), maar ook met de ingetogenere thema’s, zoals de rustige pianoballade “Gribble’s Loss”, kan Powell ons bekoren.

Het repertoire van de Britse componist, waarvan een erg groot deel als meesterwerkjes bestempeld mogen worden, wordt ondertussen zodanig omvangrijk dat het natuurlijk erg moeilijk wordt voor Powell om steeds opnieuw met een indrukwekkende score te komen aandraven. Vandaag wordt elke score van Powell vergeleken met zijn muziek voor “How To Train A Dragon”. Impliciet betekent dit eigenlijk dat we de lat erg hoog leggen en m.a.w. misschien teveel verwachten van zijn nieuwe scores. Dat “Mars Needs Moms” verwijzingen omvat naar zijn eerdere film scores (Face/Off, Paycheck & Shrek) of naar Britse pioneers als Delia Derbyshire en Ron Grainer (bekend van het Dr Who Theme) moeten we er eigenlijk bijnemen.

Een feit is dat Powell met deze score weer hoge toppen scheert en ons rijkhalsend doet uitkijken naar het volgend juweeltje dat hij zal afleveren.
Mars Needs Moms - 09/10 - Przegląd wersji Alfred Mok, zgłoszone w (Holenderski)
De eerste woorden die in me opkwamen toen ik de score in zijn geheel had gehoord waren 'John Powell flikt het weer', ook naarmate ik de score verder beluister blijven deze woorden in mijn hoofd zitten want wat een geweldige componist is Powell!

De jonge componist die begon met Face/off is nu 1 van de meestgevraagde componisten voor animatiefilms, toch kan hij ook ontzettend goed normale films van muziek voorzien. We zagen dit met Knight and Day en met de films over Jason Bourne. Nu is het weer een animatiefilm waarvoor Powell heeft gekozen om muziek voor te maken. De man kan werkelijk alles (dat laat hij hier zien). Met een beetje dezelfde orkestraties als bij How to Train Your Dragon en een beetje Ice Age erin zorgt hij weer voor een paar kippenvelmomenten. Vooral de track 'Sacrifice' blijft kippenvel bij me oproepen. Ik kijk liever altijd de film voordat ik een recensie begin op filmmuziek.be maar Mars Need Moms is daar een uitzondering in. Ik hoorde de muziek en ik was meteen verkocht.

Componisten zoals Hans Zimmer hebben hun eigen stijl, hun eigen studio en hun eigen fans natuurlijk. Ook Powell heeft die reputatie opgebouwd, en dat terwijl het allemaal begonnen is bij Hans Zimmer zijn studio. Ook hij heeft gewerkt voor Zimmer en kijk nou is waar Powell is beland. Hij is beland in hetzelfde rijtje als Zimmer, het is een super componist. En dat hij in de topjaren zit laat hij maar weer is merken met deze score. Zijn programma ziet er moordend uit, veel scores en andere projecten maar toch weet hij zich staande te houden. Hij blijft origineel en hij blijft zijn eigen stijl aanhouden. Hij weet goed waar hij mee bezig is en hij weet vooral goed hoe en wanneer hij de juiste tonen moet aanslaan. Op de juiste momenten komt zijn actie naar boven en op bepaalde momenten weet hij prachtige tracks aan ons af te leveren.

Mars Need Moms is een leuke en vooral vlotte score met veel actie en opnieuw aparte instrumenten. Al met al een aanrader voor iedereen en zeker als je van de stijl van Powell houdt!
World Soundtrack Awards: Soundtrack Composer of the Year (Nominat)

Ścieżki dźwiękowe z kolekcji: Animation

Tex Avery (1992)
Alice in Wonderland (2006)
Toward the Terra (2003)
Simpsons Movie, The (2007)
Space Adventure Cobra (1996)
Songs and Story: Cinderella (2010)
Blanche Neige Et Les Sept Nains (1994)
Tunes from the Toons (1998)
Road to El Dorado, The (2000)
Lince Perdido, El (2008)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze