The NeverEnding Story


EMI Records NL (5099924022217)
EMI Records US (0077771713910)
Film | Rok: 1984 | Uwolnienie filmu: 1984 | Format: Płyta winylowa, Kaseta
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor Artysta/Kompozytor Czas
Side One
1.Never Ending StoryLimahl3:32
2.Swamps of Sadness1:57
3.Ivory Tower3:10
4.Ruined Landscape3:03
5.Sleepy Dragon3:58
 15:40
# Tor Artysta/Kompozytor Czas
Side Two
1.Bastian's Happy Flight3:16
2.Fantasia0:55
3.(J) Atreju's Quest2:51
4.Theme of Sadness2:42
5.Atreju meets Falkor2:30
6.MirrorgateSouthern Oracle3:09
7.Gmork0:28
8.Moonchild1:23
9.The Auryn2:20
10.Happy Flight1:22
 20:55
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

The NeverEnding Story - 09/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
De film The NeverEnding Story was in 1984 een voor Europese begrippen ongelooflijk dure productie, wat vooral veroorzaakt werd door de special effects, die voor een film uit die tijd toch wel heel erg goed en vooruitstrevend waren.
De film is geregisseerd door Wolfgang Petersen, die daarmee zijn eerste Engelstalige film maakte, na het enorme internationale succes van zijn film Das Boot. The NeverEnding Story gaat over het gegeven dat mensen steeds minder dromen of vanuit hun fantasie leven. Dit wordt in de film verbeeld door Het Niets (The Nothing), een kracht die het land Fantasia steeds verder vernietigt. De film begint met het jongetje Bastian, die gepest wordt en zich op zolder verschuilt met een boek. Bij het lezen daarvan wordt hij in feite een personage in het verhaal en helpt zo uiteindelijk mee aan het herstel van Phantasia. Maar daarvoor vinden er nog veel meer of minder dramatische gebeurtenissen plaats in de film.

De film is in Duitsland bekend als Die Unendliche Geschichte, met een eigen score-album onder die titel. Deze score is gebruikt in voor de Europese release van The Never Ending Story. De Amerikaanse versie heeft gedeeltelijk een iets andere score dan de Europese uitvoering. De Amerikanen wilden een wat optimistischer geluid om het verhaal te begeleiden en de producers hebben daarvoor een beroep gedaan op Giorgio Moroder, die de originele score van Klaus Doldinger als basis gebruikte om een aantal extra tracks te componeren, die een iets minder onheilspellende toonzetting hebben dan veel tracks van Doldinger.

Klaus Doldinger is de componist die de muziek voor het origineel gemaakt heeft, onder de titel Die Unendliche Geschichte (zie mijn recensie bij The Never Ending Story ). Behalve het hoofdthema uit de film Happy Flight, is de score voor Die Unendliche Geschichte wat zwaarmoedig aangezet en de producenten wilden de film wel in Amerika uitbrengen, wat ook altijd de bedoeling is geweest, maar dan wel met wat minder zwaarmoedige tracks en Giorgio Moroder heeft zich goed door die opdracht heen gewerkt. Hij heeft op basis van de melodieën van Doldinger een aantal tracks toegevoegd met een veel optimistischer klankkleur, die erg goed passen in het geheel van de composities van Doldinger, met diezelfde kleuring van het origineel.
Doldinger had een score gemaakt die voor een groot deel orkestraal was. Moroder heeft tracks gemaakt die voornamelijk elektronische zijn en het moet gezegd worden, Moroders melodieën op een aantal thema's van Doldinger klinken erg prettig.

De meeste tracks van Doldinger vindt je op deze score gewoon terug en dat zijn juist de fraaie en optimistische tracks van Die Unendliche Geschichte. Ook de geweldige thematrack Flug auf dem Glücksdrachen, dat Doldinger's muziek voor de film bekend heeft gemaakt, is ook het thema van dit album voor The NeverEnding Story. Moroder heeft dit thema gebruikt om z'n titelsong op te baseren en dat is een wereldhit geworden, gezongen door Limahl, de zanger van de toenmalige band Kajagoogoo.
De muziek van Moroder is vooral elektronisch, maar dat stoort voor deze score vrijwel niet. Ook op een aantal tracks van Doldinger klinken synthesizers mee. Het klinkt wel wat tachtiger jaren-achtig, maar kan er ook in deze tijd nog prima mee door. De melodieën zijn aanstekelijk en harmonisch fraai en kennen vrijwel allemaal die optimistische klankkleur.

Kortom, deze score voor de Amerikaanse uitvoering van The NeverEnding Story klinkt erg goed en heeft een fraaie melodieuze en harmonische kleuring. De score opent met vijf tracks van Moroder, waaronder de titelsong met Limahl. Vanaf Bastian's Happy Flight volgen een aantal van de fraaiste tracks van Die Unendliche Geschichte ( The Never Ending Story ), al zijn Southern Oracle (Moroders aangepaste versie van Das Südliche Orakel) en Gmork (het laatste gedeelte van de track Spukstadt) twee nogal onheilspellende en daardoor minder fraai klinkende tracks. Er ontbreken echter ook een paar bijzonder fraaie tracks van Doldinger op dit album. Dat zijn beide prachtige gedragen tracks over de ivoren toren. Moroder heeft ook een track Ivory Tower gecomponeerd, maar dat is een hele andere track geworden.
De combinatie van de muziek van Moroder en Doldinger voor The NeverEnding Story pakt al met al erg goed uit.
The NeverEnding Story - 10/10 - Przegląd wersji Sybren van der Schoot, zgłoszone w (Holenderski)
The Neverending Story, naar het jeugdboek van Michael Ende ( Die Unendliche Geschichte) verteld het verhaal over de jonge Bastian Bux, die het buitenbeentje is op school. Hij is een groot lezer van sprookjes en avonturenverhalen, maar zodra hij in het bezit komt van het boek The Neverending Story, krijgt hij een avontuur om van te watertanden. Zodra hij begint met lezen, komt ie in het sprookjesland Fantasia terecht, en moet het land zien te redden van The Nothing; een negatieve kracht die sprookjes en fantasieen dreigt te vervagen.
Samen met de geluksdraak Falkor, een jonge strijder genaamd Atreyu en een handvol nieuwe en bijzondere vrienden, krijgt hij fantastische avonturen.

Deze duitse productie werd een grote hit in bioscopen, en Munchen zou het nieuwe Hollywood worden voor fantasy films. Barret Oliver kreeg de gewilde rol van Bastian ( in de sequels werden de rollen gespeeld door wijlen Jonathan Brandis en Jason James Richter) bijgestaan door o.a. Noah Hathaway en Moses Gunn, en de regie was in handen van Wolfgang Petersen.

De score van NES werd fantastich gedaan door Giorgio Morodor en Klaus Doldinger, die samen een combi score maakten van electro en orkest muziek, verdeeld in 2 stukken.
De eerste helft van de ( electro)score word ingeleid door de #1 hit single Neverending Story van zanger Limahl, en word vervolgd door melancholische synth muziek met een typisch jaren 80 geluid. Hoogtepunt van de electro muziek is de track 'Sleepy Dragon' waarin je een lekkere mellow sfeer te horen krijgt, en die maar kort in de film zelf te horen is.
De tweede helft van de soundtrack bevat orkest muziek en ook de wat heftigere spanningsstukken uit de film. Bastian's Happy Flight is een hoogtepunt op de soundtrack en is naast de titelsong waarschijnlijk het bekendst klinkende geluid uit de film. De componisten hebben deze track uitgebreid op schijf gezet en aan het einde van de score word deze track nog even kort hervat ( Happy Flight).

Er staat eigenlijk geen foute track op deze score, en naast het succes van de uiteindelijke film, is ook deze plaat een aanrader voor fans van de boeken, films en Fantasy flicks in het algemeen.

Inne wydania muzyczne Die unendliche Geschichte (1984):

NeverEnding Story, The (1986)
NeverEnding Story, The (1995)
Histoire Sans Fin, L' (1984)
NeverEnding Story, The  (1984)

Ścieżki dźwiękowe z kolekcji: Kids

Princess and the Frog, The (2009)
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)
How the Grinch Stole Christmas (2000)
Cars (2006)
Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D, The (2005)
Brother Bear (2003)
Madagascar 3: Europe's Most Wanted (2012)
Lauras Stern (2004)
Incredibles, The (2004)
High School Musical (2006)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze