*batteries not included


MCA Records Germany (0076732622520)
MCA Records US (0076732622520)
Film | Rok: 1987 | Uwolnienie filmu: 1987 | Format: CD
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Main Title4:55
2.Night Visitors8:47
3.Hamburger Rhumba3:39
4.New Babies3:45
5.Cafe Swing3:32
6.Times Square and Farewell6:06
7.Arson6:08
8.A New Family - End Credits8:28
 45:19
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

*batteries not included - 05/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
Het verhaal van de film in een notendop: een projectontwikkelaar wil een flatgebouw slopen om daar veel geld aan te verdienen, maar de huurders van de appartementen willen niet weg. De projectontwikkelaar laat zich daardoor echter niet vermurwen en besluit om een plaatselijke bende in te huren om hem een handje te helpen. Dan duiken er vanuit de ruimte plotseling een soort ufo's, aliens op, die het goed met een paar huurders kunnen vinden. Vanuit die vriendschap wenden ze dan ook hun krachten aan om de bende op de loop te jagen. En ook de ontwikkelaar wordt terloops even op andere gedachten gebracht...

James Horner maakte de muziek voor deze science fiction familiefilm. Maar als je de muziek beluistert, dan krijg je sterk de indruk dat deze muziek niet past bij een familiefilm. Nu heb ik de film niet gezien, dus ik kan niet beoordelen hoe dit in werkelijkheid uitpakt, maar ik zou me goed kunnen voorstellen dat je af en toe moet fronzen bij de muziekkeuze.
Horner heeft een score gemaakt die je zou kunnen betitelen als een samenraapsel van diverse stijlen en muzieksoorten. Als je niet weet dat dit van Horner is, zou je het nooit bedenken. De muziek is relatief eenvoudig gecomponeerd, maar het verschil in stijlen tussen en soms binnen de tracks is niet erg aansprekend. De score is geen consistent geheel en de tracks lijken allemaal los van elkaar gecomponeerd en daarna op een hoop gegooid te zijn, alsof het tracks waren die Horner nog op de plank had liggen en die nu wel van pas kwamen...
De score opent met een jazzy track met een wat lounge-achtige sfeer. Die jazzy stijl komt in meer tracks voor, de ene keer in een luchtige track, de andere keer in een wat gewichtiger track, maar het blijft een jazzy stijl, ook al gaat het in sommige tracks naar big-band muziek, je moet daar wel van houden, hoewel de track Hamburger Rhumba het wel lekker luchtig houdt.
Behalve tracks met die jazzy stijl kent de score ook tracks met nogal saaie en voortkabbelende muziek, die niet erg aanspreekt. Toch bevat de score zowaar ook nog een paar stukken met fraaie symfonische muziek, maar vooral in de laatste track zit dat verscholen tussen minder aansprekende stijlen.
Voor het echt spannende gedeelte in de film componeerde Horner de track 'Arson', wat hij een donkere en geladen sfeer meegaf. Met veel dissonanten en andere spanningsverhogende effecten is dit een van de minst goed beluisterbare tracks van de score. In de film zal het vast wel spannend klinken, om als scoretrack te beluisteren valt nog niet mee.

Kortom, Batteries Not Included is een wat vreemde score met z'n rommelige mix van stijlen. Veel tracks zijn jazzy gekleurd, wat soms goed uitpakt. Ook een paar andere tracks zijn zeker heel aardig, maar de score bevat ook een aantal duidelijk mindere tracks. Qua waardering kom ik niet echter verder dan een ruime 5.
Voorafgaand aan het beluisteren heb ik wat info over de film opgezocht en dat maakt dan dat je de film gaat associëren met een score die vooral symfonisch van stijl is, vooral omdat de film ook kinderen zou moeten aanspreken. Als dan bij het beluisteren blijkt dat de score heel anders uitpakt, maakt je dat kritischer. En als de muziek dan ook nog (of daardoor) tegenvalt, vraag je je af of Horner toen wel de goede keuze geweest is voor deze film en vanwege de vele films die hij toen van muziek moest voorzien het niet met kant-en-klare tracks van de plank heeft afgeraffeld.
*batteries not included - 06/10 - Przegląd wersji Tom Daish, zgłoszone w (Język angielski)
By turns fun and disturbing, batteries not included is a score of definite contrasts. On the one hand is the bouncy swing and big band jazz, but equally there are sections which are really quite dramatic and tend on the side of almost being horrific. Opening with a laid back jazzy theme the more gentle side of the score is introduced. Night Visitors is somewhat boring, creeping around music doesn't make the greatest listening and although Horner makes it fun in places it does get rather wearing after a while. The Hamburger Rhumba is one of two big band set pieces in the score. It opens with a short presentation of the main theme and then moves into a joyful big band cue which moves into New Babies which is a more playful and enjoyable version of the Night Visitors styled music.

The second big band set piece is Cafe Swing and is my favourite track of the score as it assembles all of Horner's big band style into one neatly packaged cue. Admittedly, it is almost the same as the big band music from Cocoon: The Return, although I think it is arranged more stylishly in this format. Arson is perhaps the most diturbing cue on the album, with crashing pianos as well as other clever piano effects which are employed very cleverly, even if, again this doesn't make the greatest listening.

The score is nicely finished with a summary of the main themes as well as some more jazz which then moves to more gentle orchestral music as the album is rounded off. This is an out of print score that is really qute difficult to get hold of and unless you get it for a reasonable price I'd say that you can pretty much get the same kind of score by combing the big band jazz of Cocoon with the more scarey parts of Brainstorm and Casper and the main theme is taken out of Land Before Time, but for a reasonable price it makes an enjoyable, if rather uneven album due to all the conflicting styles. Perhaps I expected something a little more cuddly and child-like, whereas Horner presents this, but with rather a lot of atonal music that might have been more suited to Close Encounters of the Third Kind than a uplifting, family sci-fi film.

Inne wydania muzyczne *batteries not included (1987):

*batteries not included (1988)
*batteries not included (1987)
*batteries not included / Vibes (2009)
*Batteries Not Included (1987)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze