The Lion King
The Legacy Collection


Walt Disney Records (0050087308971)
Film | Data wydania: 24/06/2014 | Uwolnienie filmu: 1994 | Format: CD
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor Artysta/Kompozytor Czas
1.Circle of Life/Nants’ IngonyamaCarmen Twillie, African Vocals Performed by Lebo M3:59
2.Didn’t Your Mother Tell You Not to Play With Your Food2:08
3.We Are All Connected3:02
4.Hyenas in the Pride Land3:51
5.I Just Can’t Wait to Be KingJason Weaver with Rowan Atkinson and Laura Williams2:52
6.Elephant Graveyard4:48
7.I Was Just Trying to Be Brave2:16
8.Be PreparedJeremy Irons with Whoopi Goldberg, Cheech Marin and Jim Cummings3:40
9.Simba, It’s to Die For0:48
10.Stampede3:22
11.Mufasa Dies3:27
12.If You Ever Come Back We’ll Kill You1:38
13.Bowling for Buzzards0:30
14.Hakuna MatataNathan Lane, Ernie Sabella with Jason Weaver and Joseph Williams4:08
15.We Gotta Bone to Pick With You1:08
16.Kings of the Past2:48
17.Nala, Is It Really You?4:11
18.Can You Feel the Love TonightJoseph Williams and Sally Dworsky with Nathan Lane, Ernie Sabella and Kristle Edwards2:52
19.Remember Who You Are7:48
20.This Is My Home2:45
21.The Rightful King11:46
 73:46
# Tor Artysta/Kompozytor Czas
1.The Morning ReportPerformed by James Earl Jones, Jeff Bennett and Evan Saucedo1:37
2.Warthog Rhapsody’ Performed by Nathan Lane and Ernie Sabella3:06
3.We Are All Connected (Score Demo)3:05
4.I Was Just Trying to Be Brave’ (Score Demo)2:16
5.Stampede (Score Demo)3:23
6.Mufasa Dies (Score Demo)3:27
7.This Is My Home (Score Demo)2:28
8.The Rightful King (Score Demo)11:42
9.Circle of Life (Instrumental Demo)4:02
10.Circle of LifeElton John4:52
11.I Just Can’t Wait to Be KingElton John3:37
12.Can You Feel the Love Tonight (End Title)Elton John4:03
 47:37
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

The Lion King - 10/10 - Przegląd wersji Sander Neyt, zgłoszone w (Holenderski)
Mufasa: Everything you see exists together in a delicate balance. As king, you need to understand that balance and respect all the creatures, from the crawling ant to the leaping antelope.
Young Simba: But, Dad, don't we eat the antelope?
Mufasa: Yes, Simba, but let me explain. When we die, our bodies become the grass, and the antelope eat the grass. And so we are all connected in the great Circle of Life.

Okidoki. The Big one, de koning van de animatiefilm tijdens de Disney Renaissance dateert al terug van 1994. De film werd wereldwijd omarmt, en iedereen viel als een blok voor de film over een kleine leeuwenwelp die wegloopt voor zijn problemen na de dood van zijn vader. Je kon ook niet anders dan vallen voor deze prachtige en verbazingwekkend genoeg volwassen film. Bij de dood van Mufasa gebeurt het niet offscreen zoals bij Bambi, neen je ziet het lichaam van de leeuw en dat was iets wat Disney nooit had aangedurfd.
Uw nederige recensent zal het maar verklappen zeker. Ook hij werd ten prooi geworpen voor deze film. Ik aanbid deze film. Zijn kleuren, zijn volwassen thema’s, het gigantische verhaal. Al deze factoren dragen bij voor de waardering van deze film. Zo ook de muziek. Voor de songs werd gekozen voor Elton John. Normaliter zou Alan Menken terug samenwerken met Tim Rice voor de songs en zou Menken de score voorzien. Maar Menken was te druk bezig met Pocahontas dus enter Elton John. Voor de instrumentale score werd gekozen voor Hans Zimmer. Dat was een terechte keuze want Zimmer schreef voor The Lion King zijn Magnum Opus en tot op heden de enige film waar hij terecht een Oscar voor heeft gewonnen.
Het feit dat de score van Zimmer zodanig goed was, betekende niet dat hij veel tijd kreeg op de originele soundtrack van The Lion King. Er stonden alleen maar vier tracks op die cd. Fans over de gehele wereld smeekte Disney om toch de score van Zimmer vrij te geven op cd. En eindelijk twintig (!!!) jaar nadat de film is uitgekomen, is de score de verkrijgen onder The Legacy Collection. Een idee van Disney om bepaalde verjaardagen van films in muzikale wijze te vieren. De eerste Legacy Collection cd is volledig toegewijd aan The Lion Kings wiens recensie u hier kan lezen. Allereerst zal uw nederige recensent de songs bespreken en dan natuurlijk de score.

Lebo M opent de cd met zijn inmiddels beroemde schreeuw als opener van The Circle Of Life. Deze song is een meesterwerk en zet meteen de sfeer voor de gehele film. De warme stem van Carmen Twillie gecombineerd met het Afrikaanse koor en natuurlijk de geweldige orkestratie en arrangement van de heer Zimmer zorgt ervoor dat dit één van de beste nummers is van de score. De tekst is eigenlijk vrij zwaar te noemen voor een Disney film. Het gaat over de plaats in het leven, en dat is vrij zwaar voor een kinderfilm. Al bij de eerste schreeuw is er kippenvel te verkrijgen en geloof mij, dat gevoel van kippenvel zal u behouden tot dat de laatste noot van het laatste nummer op de cd is afgelopen.
I Just Can’t Wait To Be King is dan terug een nummer dat in het straatje past van Part Of Your World, Out There etc. Een lied dat mooi verteld wat het hoofdpersonage wilt. Persoonlijk is dit niet mijn favoriete nummer maar soit. Het past wel in de sfeer van de film. En wie wist dat Rowan Atkinson kon zingen. Uw nederige recensent alleszins niet, maar Atkinson komt goed weg met zijn zangnummer.
Jeremy Irons kan iets minder goed overweg met zijn nummer genaamd Be Prepared. De man kan niet zingen, dat is wel duidelijk, maar toch komt hij hier goed mee weg. Niet dat zijn zang goed is, maar zijn stem zorgt gewoon voor dat je hem aanbid. Hij klinkt zo kwaadaardig, zijn roestige stem past gewoon bij het personage en dus ook bij dit nummer. Zoals veel vind uw nederige recensent de Villain song het beste lied en dat is ook in dit geval. Wees voorbereid voor Be Prepared.
Nu een grote revelatie. Uw nederige recensent heeft nooit volledig gehouden van Hakuna Matata. Niet dat de song slecht is te noemen, maar het verbleekt in de schaduw van de andere geweldige songs. Het geraakt gewoon niet aan het niveau van de andere songs en dat is jammer.
Can You Feel The Love Tonight is misschien wel het beste romantische lied aller tijden voor een Disney film. De prachtige melodie, de prachtige instrumentatie met alweer dat geweldige Afrikaans koor maakt dit nummer uniek. Uniek in elk opzicht van het woord! Ook de combinatie van humor, drama en romantiek is geweldig om te aanhoren. Zeker een terechte winnaar van de Oscar voor beste song!

De songs kent iedereen op deze groene aarde behalve als je twintig jaar onder een steen hebt geleefd. Daarom dat mijn kleine analyse wel klein te noemen was. Waarom heb ik deze soundtrack gekocht? Voor de score van Hans Zimmer natuurlijk. Eindelijk kunnen we de volledige muziek beluisteren, analyseren en genieten van geweldige thema’s.
Want er zijn er heel wat. In We Are All Conected hoor je de twee thema’s die het meest gebruikt worden gedurende de score. De cue begint met het thema van Simba. Strijkers, panfluiten en koor zijn de elementen van dit thema en het thema kan je perfect omschrijven met één woord. PERFECT. Het lyrische thema spreidt zich vrij ver uit. Waar de meeste thema’s van Zimmer kort zijn is dit een langgerekt thema en het is het waard. Het is en blijft één van de mooiste dingen die ooit van de Duitser hebt gehoord. Het vat dan ook perfect het personage Simba samen. Teder, rustig en ook met een intrieste kant aan de zaak wat zijn schuldgevoel naar boven laat komen. Dat hoor je goed in mijn persoonlijke favoriete interpretatie van het thema namelijk het begin van Kings Of The Past. Het is haast een slaaplied, maar hier komt de eenzaamheid van Simba mooi naar boven, samen met de schuld van hetgeen is gebeurd. Prachtige compositie.
Nog een prachtige compositie is het tweede grote thema. Namelijk dat van Mufasa. Als iemand aan uw nederige recensent vraagt welke hij van de twee het mooiste thema vind, ga ik toch meer neigen naar dat van Mufasa. Al zijn de thema’s wel nauw verwant. Het is ook voor het eerst te horen in We Are All Conected. Het eerste wat meteen opvalt is dat het thema al vrij intriest klinkt. Wat natuurlijk te maken heeft met het lot van Mufasa. Als in deze cue het koor erbij komt, dan heb je meteen kippenvel. Waarom uw nederige recensent dit thema iets beter vindt ligt hem in de variatie van het thema. Het thema is in alle mogelijke manieren te horen. De normale manier is in de bovengenoemde cue. Maar je hebt ook een epische versie in I Wast Just Trying To Be Brave. Dat wordt gespeeld als vader en zoon aan het spelen zijn in de grasvlakten. Het begin is delfde versie als in We Are All Conected, maar dan komen er een zwierende strijkers bij en een drums en dan hoor je perfectie. In Mufasa Dies krijg je niet een triestige versie te horen. Je krijgt een tragische versie te horen. Is dit het meest triestige dat Zimmer geschreven heeft? Ja, dat is het. Kippenvelmomenten zijn er genoeg op deze score, maar dit nummer doet meer. Het raakt u tot in de het diepste van uw ziel! Dit nummer laat uw nederige recensent altijd een traantje laten. Is dit belachelijk, misschien. Maar daar is muziek voor!
In Remember Who You Are krijg je de bekende versie te horen die ook op de originele soundtrack stond. Ook dat blijft natuurlijk prachtig. Dat epische komt hier terug mooi naar boven. Dankzij de nodige Synthesizers klinkt het nog zo krachtig.
Een laatste versie is te horen in The Rightful King. En hier is het gewoon omgevormd tot actie. En dat is geweldig. Waarom is het geweldig. Het wordt gespeeld tussen het gevecht van Simba en Scar. Hier geen nieuw actiethema, maar wel het thema van Mufasa. En voor mij doet dat veel. Het is gelijk dat Simba vecht voor zijn vader, voor zijn dood te wreken. Zo goed zit het weefgetouw van deze score in elkaar!

Okidoki, dit waren de twee grote thema’s van de score en iedereen die het doorstaan heeft, proficiat. Maar er zijn nog drie andere thema’s.
Het eerste is dat van Scar en te horen in de tweede track. Het is duister, sinister en is in de stijl van Be Prepared. Niet mijn persoonlijke favoriet, maar wel goed gecomponeerd.
Nog een klein thema is het thema dat ik graag het boetedoeningthema noem. Te horen voor het eerst in I Was Just Trying To Be Brave. Het is een vrij duister thema en komt geregeld in de film naar boven als Simba gestraft wordt, of aan zijn fouten wordt herinnerd.
Busa is het laatste thema. De muziek stelt zijn terugkeer voor naar Pride Rock en is het meest Afrikaanse thema van de score. Hier komt het koor pas echt tot zijn recht! Luister zelf en oordeel zelf.

Wat is er nog te genieten op deze score buiten deze thema’s.
Ten eerste heb je de actiemuziek. Dit hoort zeker bij de beste actiemuziek van Zimmer ooit. Al is er niet veel te vinden, wanneer de actie losbarst is die agressief. Vooral in Stampede waar de Westerse muziek perfect samengaat met de Afrikaanse getinte muziek. Vooral dat koor dat Scar op de rots begeleid is nog steeds even sterk.
The Rightful King is dan weer het huzarenstuk van de actie. Twaalf minuten agressieve, meesterlijk gecomponeerde actiemuziek waar alle thema’s naar boven komen begeleid met hun Afrikaanse instrumentatie op een bedje van een geweldig koor! Zeker het hoogtepunt van deze score.

Een laatste stuk dat ik wil bespreken is de uitgave zelf. De remastering is prachtig. De score voelt bekend aan toch ook nieuw. Zelfs de alom bekende stukken die op de originele uitgave stonden, voelt nieuw aan. Dat kan voor verwarring zorgen de eerste keer dat je deze cd oplegt, maar potjandorie men petje af voor diegene die dit heeft kunnen verwezenlijken. Ook de tweede cd van deze score is de moeite waard. Hier vind je de originele demo’s en het is wel een leuk extraatje maar ik was al blij met de eerste cd in deze uitgave.

Conclusie.
Kopen die handel. Een meesterlijke score van de enige echte King Of Pride Rock!

Inne wydania muzyczne The Lion King (1994):

Lion King, The (1994)
König der Löwen, Der (1994)
Lion King: Sing-Along, The (1994)
Lion King, The (1998)
Lion King, The (2011)
Roi Lion, Le (1994)
Lion King, The (1994)
Lion King, The (2014)
Lion King, The (1994)
Lion King, The (2014)
Lion King, The (2003)
Lion King: Can You Feel the Love Tonight, The (1994)
Lion King: Can You Feel the Love Tonight, The (1995)
Lion King: Can You Feel The Love Tonight, The (1994)
Lion King, The (2019)
Lion King: Special Edition, The (2003)

Ścieżki dźwiękowe z kolekcji: Animation

Prince of Egypt, The (1998)
Tribute to Disney, A (2008)
To Infinity and Beyond! (2000)
Pink Floyd The Wall (2001)
Mobile Suit Gundam I (1981)
Little Mermaid, The (1989)
Be Forever Yamato Part 1 (2012)
Starchaser : The Legend of Orin (2012)
Transformers: The Movie, The (2007)
Nightmare Before Christmas, The (1993)

Ścieżki dźwiękowe z kolekcji: Disney

Pinocchio (1990)
The Lion King (2014)
Emperor's New Groove, The (2000)
Snow White and the Seven Dwarfs (2006)
Piglet's Big Movie (2003)
Big Green, The (1995)
Iron Will (1994)
Nightmare Revisited (2008)
TRON: Legacy (2010)
Screen Magic (2000)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze