In My Dreams


Seriale telewizyjne / film telewizyjny | Data wydania: 20/04/2014 | Format: Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.In My Dreams Theme3:17
2.First Dream2:49
3.A Mother to Remember0:38
4.Second Dream4:08
5.Third Dream5:14
6.Dreaming Alone2:30
7.Broccolis0:47
8.The Legend2:50
9.From the Heart0:44
10.Sleepless Nights1:25
11.This Is Real5:55
 30:16
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

In My Dreams - 07/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
De Amerikaanse film In My Dreams is een tv-film uit de Hallmark Hall of Fame serie. De film is geregisseerd door Kenny Leon, die vooral theatershows regisseert, maar ook als acteur en later als regisseur van vooral tv-films werkt. Dit is de laatste film uit de serie die nog op een reguliere tv-zender is vertoond. Sindsdien zijn de producties naar het eigen Hallmark Channel gegaan. De film is redelijk goed ontvangen door de critici van de tv-pers.
Het verhaal draait om de architect Nick Smith (Mike Vogel), die graag met een collega voor zichzelf wil beginnen. Hij is single en z'n moeder doet steeds verwoede pogingen om hem te koppelen, maar dat is nog niet gelukt. Op een dag gooit hij een muntje in de zogenaamde liefdesfontein. Op hetzelfde moment doet Natalie Russo (Katharine McPhee) dat ook en de legende vertelt dat wanneer dat gelijktijdig gebeurt, dat ze dan van elkaar zullen dromen en een week de tijd hebben om elkaar te ontmoeten en de band van liefde wordt werkelijkheid. Maar Natalie werkt in het restaurant van haar moeder, waar de kok een oogje op haar heeft. Als ze na zes dagen van elkaar gedroomd te hebben elkaar lijken te gaan vinden, komt er echter steeds iets tussendoor...

De muziek bij deze film is William Ross, die vaker werkt als hoog aangeschreven arrangeur voor andere componisten dan dat hij zelf scores componeert. Maar toch componeert hij geregeld eigen scores en ook voor deze tv-film is hij gevraagd om een passende score. En dat lijkt goed gelukt.
De film gaat over dromen die twee mensen van elkaar hebben en de muziek van Ross sluit hier perfect op aan. De muziek is zonder meer dromerig gecomponeerd. De Spaanse gitaar speelt daarbij een hoofdrol, want veel muziek wordt getokkeld op die gitaar. Vaak staan daarbij strijkers in de underscore, maar ook de piano wordt volop ingezet. Die piano heeft dan overigens vaak een wat waterige klank, wat de muziek extra dromerig maakt.
De ingetogen, dromerige sfeer in de muziek geeft daaraan een erg romantische kleuring, vooral ook omdat de melodieën en daarbij behorende harmonieën vaak erg fraai zijn. Af en toe is de muziek zelfs bijna zoetig, maar dat is eigenlijk nergens overheersend. Daarbij wordt die wat zoetige kleuring van sommige tracks voldoende gecompenseerd door duidelijk minder romantisch gekleurde tracks of gedeelten daarvan.

Die minder romantische tracks hebben wel die ingetogen sfeer, maar de melodie is dan duidelijk een stuk minder aantrekkelijk en soms is die muziek zelfs gewoon saai. Het kabbelt dan vooral een beetje doelloos voort, met hooguit wat melodieuze motieven, maar zonder enige ontwikkeling. Met name 'First Dream' en 'Dreaming Alone' hebben daar last van. Maar het komt ook in een paar andere tracks voor. Weer andere tracks zitten er een beetje tussenin.
De afsluitende track 'This is Real' bestaat daarbij uit twee gedeelten. Het eerste deel is aan de wat saaie kant en dat is met zo'n vier minuten het langste gedeelte van de track. Maar de laatste pakweg twee minuten maken dat nog weer een klein beetje goed, waarmee het album toch nog op een fraaie manier afsluit, zij het met een hindernis.

Kortom, met zijn muziek voor de tv-film In My Dreams heeft William Ross een heel aardige score gecomponeerd voor deze film over dromen. De muziek is dan ook volop dromerig en ligt gemakkelijk in het gehoor. De ingetogen muziek is in een aantal tracks erg fraai en romantisch, waarbij voor de aangename melodieën en harmonieën een grote rol spelen. De Spaanse gitaar tokkelt daarbij lekker weg op een bed van strijkers en piano. Toch zijn niet alle tracks even fraai, want in een aantal tracks of gedeelten daarvan laten de melodieën het een beetje afweten, waardoor de muziek dan wat saai wordt en een wat doelloos voortkabbelt, en dat is toch ongeveer de helft van de speelduur. De waardering komt daarom niet hoger dan een nog heel redelijke 73 uit 100 punten.


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze