Leap Year


Colosseum (4005939700225)
Varčse Sarabande (0030206700220)
Film | Rok: 2010 | Uwolnienie filmu: 2010 | Format: CD, Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Anna's Theme 2:53
2.Hymn to a Faery King 1:54
3.The Slea Head Cliffs 4:39
4.Declan's Walk 1:41
5.Ballycarbery Castle 3:33
6.Stirring the Pot 2:41
7.An Early Sunrise 1:43
8.A Leap Year Promise 3:41
9.Stoney Road to Dublin 2:11
10.Racing for the Train 1:18
11.Morning on Boston Common 4:26
12.Bed and Breakfast 1:49
13.A Steep But Beautiful Climb 2:31
14.Dingle's Senior Citizens 2:04
15.Crossroads 2:45
16.Cross Bow 2:26
17.A Texas Oasis 2:03
18.Stormy Seas Meet a Peaceful Shore 3:41
19.Cozy Quartet 1:43
20.Faddle Fiddle 2:05
21.Arrival in the Big Bad City 1:56
22.One Too Many Martinis 2:26
23.Irish Schnitzel 1:05
24.One Long Bluesy Night 2:12
25.A Father's Wish 1:50
26.Home to a Welcome Village 2:46
27.Don't Mind the Black Cat 2:05
28.V.O. Lyle 1:31
29.Love and Warmth O'er Yonder 1:09
30.A Stinging Truth 0:54
31.Right Time… Wrong Guy 0:57
32.Settling the Bill 1:53
33.Offering the Claddagh Ring 2:32
 75:03
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Leap Year - 10/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
De Amerikaanse romcom Leap Year (schrikkeljaar) is geregisseerd door de vrij onbekende Anand Tucker. De film speelt zich hoofdzakelijk af in Ierland.
Het verhaal draait om Anna Brady (Amy Adams), die er van baalt dat haar vriend haar na vier jaar verkering nog steeds niet ten huwelijk heeft gevraagd. Als hij dan voor een conferentie eind februari naar Ierland moet, besluit Anna om ook naar Ierland te reizen, om dan maar zelf haar vriend ten huwelijk te vragen op 29 februari. Er is volgens haar een Ierse traditie dat mannen op die dag het aanzoek niet mogen weigeren. Maar de reis naar Ierland verloopt voor Anna niet zo voorspoedig en ze belandt na veel rampspoed ergens in een Ierse kroeg. Daar vraagt ze de kroegbaas (Matthew Goode) om hulp, waar hij voor wat financiële overtuigingskracht voor bezwijkt. Met grote gevolgen...

De muziek voor de film is van Randy Edelman, die de score een flinke Ierse kleuring meegegeven heeft.
Meestal speelt de synthesizer bij Edelman een grote rol, waarbij hij die kunstmatige klanken omlijst met echte orkestrale instrumentaties. Vaak zijn het dan de melodieën die de score toch erg aantrekkelijk maken, ondanks de wat kunstmatige kleuring van de muziek.
Maar Leap Year is anders, hier geen overheersende kunstmatige klanken, maar spelen juist violen en getokkelde gitaren de hoofdrol, terwijl het hoofdthema op piano (een elektronische, dat dan weer wel) gespeeld wordt. Met fiddles, harmonica en andere Keltische instrumenten krijgt de muziek daarbij regelmatig dat fraaie Ierse tintje, zonder overigens overheersend te zijn.

De film is een romantische komedie en de score die Edelman daarbij gecomponeerd heeft is werkelijk prachtig. Nu ben ik natuurlijk een romanticus en kan zomaar een traan wegpinken als ze aan het eind 'nog lang en gelukkig leven', en ook in de muziek ben ik gek op romantische klanken. Dus bij Randy Edelman ben ik vaak aan het goede adres. Maar met Leap Year heeft hij echt zichzelf overtroffen. Dat begint al gelijk met de openingtrack, waarin het thema voor het hoofdpersonage wordt gebracht. Dit is een erg mooie, wat ingewikkelde melodie, die Edelman zelf op keyboard speelt, onder begeleiding van een tokkelende gitaar. Kippenvelmuziek. Het thema komt verder in de score nog regelmatig terug in tracks met wisselend tempo en steeds weer is dit bijzonder fraai.

De meeste melodieën zijn licht geënt op de themamelodie en de meeste tracks zijn dan ook erg fraai, vooral ook door de heerlijke romantische, soms wat zoetige orkestraties. Veel tracks worden gepresenteerd met fraaie glijdende violen, waar de fiddle dan soms doorheen speelt, of pianoklanken die weer voor kippenvel zorgen. Steeds weer weet Edelman de juiste snaar te raken in de prachtige melodieën en orkestraties, met soms verbluffend eenvoudige en gevarieerde instrumentaties.

Op gezette tijden volgt er een track om de aandacht weer even te verzetten, met de ene keer een wat spannender sfeer, zoals in 'Racing for the Train', een wat vlotter, meer up-tempo arrangement met een soort Ierse Pub-sfeer als 'Cross Bow' of track met een bluesy kleuring, zoals 'One Long Bluesy Night' of wat meer een jazzy tint, zoals 'V.O. Lyle'.
Met ruim 76 minuten in 33 tracks heeft Varčse een prachtig lang album uitgebracht met deze heerlijke en warm getinte score van Randy Edelman. Bij die lengte staan natuurlijk ook tracks op dit album die net niet in de topklasse vallen, maar negatieve uitschieters staan er niet op, want zelfs de bluesy en jazzy tracks zijn heel aangenaam.

Kortom, Leap Year is een prachtige score geworden bij een film die door critici niet overal even goed ontvangen is, hoewel ze allemaal beginnen te kwijlen als de in beeld gebrachte Ierse landschappen voorbij komen. Maar het verhaal is natuurlijk (zoals bij de meeste romcoms) heel erg voorspelbaar. Aan de muziek van Randy Edelman kan het niet gelegen hebben, want romantischer scores zijn bijna niet te vinden. En toch valt het met de zoetigheid wel mee, wat vooral komt door het heerlijke Ierse sfeertje dat Edelman in de muziek verwerkt heeft. Zijn kunst om prachtige melodieën en harmonieën neer te zetten is sowieso al geweldig, maar met deze score is dat werkelijk weergaloos. En het ontbreken van de typische synthesizer-sound die vaak in zijn scores op de voorgrond staat, maakt deze score voor Leap Year tot een juweeltje, met een waardering van 98 uit 100 punten.
Original Motion Picture Soundtrack
Music Composed by Randy Edelman
(27 Dresses, The Last Of The Mohicans, While You Were Sleeping)

Amy Adams and Matthew Goode star in Leap Year, a romantic comedy that follows one woman's determined quest to get married to the perfect guy...despite what fate has in store for her. When their four-year anniversary passes without a marriage proposal, Anna (Amy Adams) decides to take matters into her own hands. Investing in an Irish tradition that allows women to propose to men on February 29th, Anna decides to follow her boyfriend Jeremy (Adam Scott) to Dublin and get down on one knee herself.

But airplanes, weather and fate leave Anna stranded on the other side of Ireland, and she must enlist the help of handsome and surly Declan (Matthew Goode) to get her across the country. As Anna and Declan bicker across the Emerald Isle, they discover that the road to love can take you to very unexpected places.

The tuneful and Celtic-flavored score is by composer Randy Edelman (27 Dresses, The Last Of The Mohicans, While You Were Sleeping).


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze