Attention Bandits!
Bande Originale du Film


Play Time 05/01/2009 Pobieranie (3700403501247)
Mantra Records 1986 CD (3369043200554)
Film Uwolnienie filmu: 1986
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Attention Bandits6:02
2.Marie Sophie et Mozart3:15
3.Maintenant je Sais3:19
4.City Rock4:31
5.Pčlerinage1:23
6.La Séparation2:51
7.But Now I Know3:15
 24:36
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Attention Bandits! - 06/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
Dit is de 19e recensie uit de Francis Lai serie.

Vorige: 13 Jours en France
Volgende: Dark Eyes

De Franse film Attention Bandits! is een thriller, die geregisseerd is door Claude Lelouch, die ook het scenario schreef, samen met scenarist Pierre Uytterhoeven, met wie hij al veel vaker samenwerkte. Ondanks de grote namen, ook van de acteurs, is de film echter toch een beetje in de vergetelheid geraakt.
Het verhaal draait om Simon Verini (Jean Yanne), die bij een roof bij juwelier Cartiers probeert te voorkomen dat de juwelen gestolen worden, maar dat moet bekopen met de moord op z'n vrouw. Voor die moord blijkt hij dan zelf op te moeten draaien en hij zit tien jaar in de gevangenis, waarbij z'n dan elfjarige dochter Marie-Sophie naar een school in Zwitserland gaat. Als hij na die tien jaar vrij komt, probeert hij de relatie met zijn dochter (Marie-Sophie L.) nieuw leven in te blazen, maar tegelijkertijd de moordenaars van z'n vrouw te vinden...

De muziek bij deze thriller is van Francis Lai, zoals altijd wanneer de regisseur Claude Lelouch heet.
Van die muziek is een relatief kort score album uitgebracht, van nog geen 25 minuten. Op dat album staan twee 'songs' en vijf instrumentale tracks.

Het album opent met de lange en tamelijk jazzy titeltrack, waarin een jazzcombo een op zich heel aardige melodie speelt, die vooral met heldere, zelfs wat scherpe pianonklanken wordt gebracht. Ook een menselijke fluitklank speelt in een deel van de track met die piano mee. Ook horen we nog twee keer een gedempte trompet voorbij komen, maar verder blijft het bij een tamelijk beperkte instrumentatie, met een synthesizer op de achtergrond die vioolachtige klanken produceert.
De tweede track begint met de lage klanken van een saxofoon, op een ondergrond van synthesizerklanken en een keyboard, die later de melodie overnemen en een op zich erg prettige melodie brengen, als een soort 'love theme'. De warme en volle klank van deze elektronische muziek maakt dit tot een erg fraaie track.

De track 'City Rock' daarentegen is veel meer een up-tempo instrumentale popsong en is op zich best een fraaie track, met zeker een heel aardige melodie. Vooral de drumpercussie zorgt daarbij voor de popmuziek-kleuring. De begeleidende muziek komt vooral uit de synthesizer en keyboard, maar ook elektrische gitaren spelen een rol in deze prettige track.
'Pélerinage' of wel Pelgrimsreis, is een track met een wat meer dreigende toonsetting. De nogal unheimische underscore wordt versterkt door regelmatige lage solo pianotonen, terwijl ook een dreigende melodie op de synthesizer gespeeld wordt. Dat laatste geldt ook voor 'La Séparation', waarin de voorgaande track bijna naadloos overloopt, met dezelfde elektronische underscoreklanken en dezelfde dreigende kleuring, die meer naar het einde zelfs nog iets spannender wordt. Maar bij Lai blijft het steeds behoorlijk aan de melodieuze kant, dus de muziek is dan nog steeds goed beluisterbaar.

De songs op het album zijn feitelijk dezelfde songs, alleen is 'Maintenant Je Sais' met een Franse tekst en heeft 'But Now I Know' de originele Engelse tekst. De song heeft een lichte jazzy kleuring en is geschreven door Harry Philip Green. De song wordt in zowel de Franstalige als in de Engelstalige versie gebracht door de acteur Jean Gabin, die er in 1974 zowaar in Frankrijk nog een behoorlijke grote hit aan overhield. Overigens spreekt Gabin meer z'n tekst dan dat hij zingt, een beetje zoals Paolo Conte dat in zijn in onze contreien veel bekendere Italiaanse songs deed. Beide versies van deze song zijn eigenlijk best heel aardig en beluisterenswaardig en gaan over het ouder worden.
Dat er twee songs van Gabin in de film en op dit album zijn meegenomen komt omdat het verhaal van de film begint op de dag dat Gabin overleed in 1976.

Kortom, dit album met muziek van de film Attention Bandits! is met krap 25 minuten nogal aan de korte kant. Daarnaast staan er op het album twee dezelfde songs, waarin door acteur Jean Gabin wordt gesproken en gezongen. Daarmee blijven er slechts vijf tracks over van score componist Francis Lai, die samen rond de 18 minuten duren. Een derde daarvan wordt gebruikt voor de wat jazzy openings-titeltrack. Een paar tracks van Lai zijn daarnaast best fraai en melodieus, maar twee andere tracks zijn nogal dreigend gekleurd en daarmee wat minder aansprekend. De film is een thriller, dus die wat meer spannende muziek is wel logisch. De waardering voor dit korte album komt daarmee niet hoger dan 62 uit 100 punten.

Inne wydania muzyczne Attention bandits! (1986):

Attention bandits! (1985)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze