Saving Sarah Cain


Film | Data wydania: 15/01/2008 | Uwolnienie filmu: 2007 | Format: CD, Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor Artysta/Kompozytor Czas
1.How You Live (Turn Up the Music)Point of Grace4:27
2.Saving Sarah Cain (Main Titles)1:55
3.Sea Shells2:30
4.Farewell3:57
5.Dishes Are Never a Chore2:55
6.Sarah's Story2:16
7.Love Letter2:20
8.Nay! (Josiah's Tree Climb)1:01
9.Those Were Our Tears!7:13
10.Here's My Life (Radio Edit)Barlowgirl4:13
11.You're OK In Every Way4:54
12.Five Amish Orphans1:34
13.She Prayed for You Every Day1:47
14.Don't Leave Us3:35
15.Prayer Changes Everything5:47
16.You Carried Me (Lite Mix Edit)Building 4294:00
 54:24
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Saving Sarah Cain - 08/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
De Amerikaanse film Saving Sarah Cain is geregisseerd door Michael Landon Jr, die al menige film met een christelijke inslag op z'n naam heeft staan. Ook deze film gaat over de waarden en normen die gerelateerd zijn aan het christelijke geloof, hoewel dit vaak ook algemeen menselijke waarden en normen zijn. Naast diverse onbekende acteurs en actrices staat ook de naam van de bekende acteur Elliot Gould, die in de film de baas van de lokale krant speelt.
Het verhaal draait om Sarah Cain, die columns schrijft voor de krant, maar daar steeds minder succesvol in is. Haar baas wil haar daarom overplaatsen, maar geeft haar nog een kans. Dan krijgt ze te horen dat haar zuster Ivy is overleden, die in de Amish-gemeenschap getrouwd is, wat een flinke verwijdering tussen Sarah en Ivy heeft gegeven. Haar man was kortgeleden ook al overleden en nu zijn haar vijf jonge kinderen plotseling wees geworden. De rechter besluit vervolgens dat Sarah de officiële voogd is en als ze dat afwijst, dat de kinderen dan in de staatsopvang terecht komen. Als Sarah dan in de Amish gemeenschap is voor de begrafenis, staat ze voor een zwaar dilemma, die ze verwoordt in een column voor de krant...

De score voor de film is van Mark McKenzie, die hiermee voor het eerst met regisseur Landon Jr. heeft samengewerkt. Kennelijk is dat goed bevallen, want McKenzie schreef vervolgens ook de scores voor The Last Sin Eater, Jamaa en The Ultimate Life. Al die films gaan over hoe mensen emotioneel omgaan met de dramatische gebeurtenissen om hen heen. Dit is een type filmverhaal waarbij McKenzie heeft bewezen een begenadigd componist te zijn. Hij weet niet alleen gewoon een goede score voor een film te componeren, maar om met zijn score een film een extra laag te geven, waardoor de emotionele impact veel groter wordt en het verhaal daardoor veel pakkender wordt. En dat is ook bij deze score het geval.

McKenzie's score begint bij de tweede track met de 'Main Titles', die opent met een heel aardige fluitmelodie op beperkte underscore. Maar dat duurt niet lang of de strijkers komen erbij en vormen de melodie om tot een echt prachtige symfonie. Die melodie is dan gelijk het hoofdthema van de film en komt nog vaker terug.
In 'Sea Shells' hoor je een wat dromerig arrangement die wat saai is, maar die in de laatste halve minuut via de piano toch mooi overloopt in de volgende track 'Farewell'. Deze track is aanvankelijk ook vrij minimaal en nogal saai. Na ruim een minuut komen de strijkers erbij, maar pas halverwege de track spreekt de muziek weer aan en komt het toch nog goed.

De constructie van een pianomelodie, die vervolgens door strijkers naar een hoger plan wordt getild kom je in meer tracks op deze score tegen. Wanneer een piano vanuit een solo langzaam wordt aangevuld met violen en cello's klinkt dat meestal erg mooi. Toch heeft McKenzie de instrumentatie soms wat aan de magere kant gehouden en in het wat trage tempo komt dat dan al snel wat saai over. Vooral tracks als 'Dishes are never a Chore' of 'Sarah's Story' hebben daar, mede door hun mineure setting, last van en lijken sterk op muziek zoals ook Thomas Newman dat maakt. McKenzie weet dit ook positiever te verklanken, vooral in de fraaie tracks 'Love Letter' of de vlotte track 'Nay! (Josiah's Tree Climb)'.
Met 'Those Were Our Tears!' weet McKenzie de dramatiek tot grote hoogte op te voeren in een emotioneel geladen track, die in het midden- en slotgedeelte gegarandeerd kippenvel oplevert. McKenzie is een meester in het componeren van bijzonder mooie melodieën en met deze track combineert hij dat opnieuw met prachtig glijdende orkestrale klanken. Ook in de laatste scoretrack 'Prayer Changes Everything' weet hij de gevoelige snaar te raken met een rustig begin met het hoofdthema, waarna het orkest steeds meer opbouwt tot een schitterende climax, om daarna rustig uit te waaieren op de fraaie klanken van een fluit.

Die prachtige emotionele en tegelijk orkestrale stijl komen in een flink aantal tracks voorbij. Maar het album bevat niet alleen McKenzie's score, er staan ook een paar songs op. Het album opent zelfs met een song en ook de afsluitende track is een song. En dan is er nog de song 'Here's My Life' als de tiende track. Het zijn allemaal gospelgeďnspireerde rockballads die goed bij de score passen en gezongen worden door gospelartiesten. Point of Grace is een band bestaande uit drie vrouwen, die in een moderne popballadstijl zingen. Barlowgirl is een rockband die hier een pakkende en stevige song neerzet met een erg mooie melodie. Building 429 is eveneens een Amerikaanse gospelrockband die het album met hun stevige song bijzonder fraai afsluit.

Kortom, met zijn score voor Saving Sarah Cain heeft Mark McKenzie een fraaie symfonische score afgeleverd. Veel muziek is gevoelig, warm en opbeurend, met bijzonder mooie melodieën en arrangementen. Die muziek zorgt regelmatig voor kippenvel en geeft je een prettig opgewekt gevoel en de wens dat de muziek nooit zal stoppen. Dat zijn momenten dat de score doet denken aan de beste momenten uit de scores van John Barry. Toch bevat de score zeker ook een aantal tracks die duidelijk minder aanspreken. De drie songs passen goed bij de score en het zijn stuk voor stuk sterke en pakkende songs. Daarmee krijgt dit album een verdiende waardering van 81 uit 100 punten.


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze