37°2 Le Matin


Virgin Records America (0077778605423)
Virgin Records UK (0077778605423)
Virgin Records NL (5012981239626)
Film | Rok: 1986 | Format: CD
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Betty Et Zorg2:30
2.Des Orages Pour La Nuit3:17
3.Cargo Voyage1:35
4.La Poubelle Cuisine1:49
5.Humecter La Monture1:50
6.Le Petit Nicholas4:00
7.Gyneco Zerbe1:46
8.Comme Les Deux Doights De La Main1:11
9.Zorg Et Betty2:20
10.Chile Con Carne3:15
11.C'Est Le Vent, Betty4:16
12.Un Coucher De Soleil Accroche Dans Les Arbres1:09
13.Lisa Rock1:21
14.Le Coeur En Skai Mauve1:20
15.Bungalow Zen1:34
16.37°2 Le Matin3:00
17.Maudits Maneges2:25
 38:37
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

37°2 Le Matin - 08/10 - Przegląd wersji Arvid Fossen, zgłoszone w (Holenderski)
Gabriel Yared verwierf zijn internationale bekendheid met zijn score The English Patient, maar voorheen had hij al voor vele films muziek gecomponeerd, waarvan de bekendste Betty Blue is. Betty Blue is "a tale of love and destruction" waar Betty Blue de wereld waarin we leven niet kan accepteren, waar liefde alleen het gewone en de middelmatigheid van het dagelijkse leven voor haar niet kan overstijgen. De film beschrijft haar geleidelijke desillusioneren, haar poging om te onsnappen in krankzinnigheid, tot de dood toe. De vraag is of Zorg, de man die haar liefheeft, haar er terug bovenop kan helpen ...
Het hoofdthema voor 'Betty and Zorg', gespeeld met synthesizers of met saxofoon, komt meermaals terug door de score heen. Het is een zachte, romantische, ietwat droevige melodie. Heel knap ook is het pianothema op de soundtrack, dat in de film door Zorg en Betty gespeeld wordt. Hier is wat ze elk spelen niet veel bijzonders, maar juist de combinatie maakt het, net zoals deze twee als individu in de maatschappij twee niet bijzondere personen zijn, maar waar juist als ze samen zijn, ze een geweldig koppel vormen. Tenslotte valt ook op dat Gabriel Yared een thema gespeeld door een draaiorgel gebruikt, dat het verhaal een dimensie wil gevel als ware het een modern sprookje dat verteld wordt, net zoals de vertellers op straat in de 19de en begin van de 20ste eeuw hun verhalen met een draaiorgel vertelden. Dit effect van "modern tale" windt je ook terug in het recente succes Le Fabuleux Destin d'Amelie Poulin van Yann Tiersen. De score is samengevat een eigenzinnige combinatie van romantiek, drama en fantasie.
37°2 Le Matin - 08/10 - Przegląd wersji Joris Kessels, zgłoszone w (Holenderski)
Verwacht met deze Betty Blue geen Gabriel Yared zoals we ‘m tegenwoordig kennen. Dus geen groot orkest met vele warme strijkers, maar een synthetische Yared. Dit doet echter niets af aan de luisterbaarheid van deze score, het blijft een aangename luisterervaring.

Sommige mensen zullen de overdreven makkelijke melodieën met zijn te synthetische sound als goedkoop bestempelen, maar ik kan het juist wel waarderen. Het is echter niet alleen synthesizer die op deze soundtrack te horen is. De soundtrack opent bijvoorbeeld met een prachtige combinatie van saxofoon, mondharmonica en gitaar welke enorm sfeervol en rustgevend is. De saxofoon en mondharmonica komen doorheen de score vaker terug. Verder is het stuk voor piano in de zesde track die zo onderdeel zou kunnen zijn van de preludes van Chopin een meesterwerk apart. Jammer is dan het nummer wat er op volgt, het Afrikaans getinte ‘gyneco zebre’ welke door zijn vervelende harde klanken het nagenieten onmogelijk maakt.

Deze aparte soundtrack is de aankoop zeker waard.
37°2 Le Matin - 10/10 - Przegląd wersji Michel Gregoire, zgłoszone w (Francuski)
Le film est magique, et il le doit en partie a sa BO composée par Gabriel Yared, un de nos grands compositeurs de musique de film. Doté d'un grand sens de l'orchestration et de la mélodie, il a su créer une BO qui transcendent les émotions puissantes de ce film qui alterne entre moments de grande joie et scčnes trčs dramatiques.


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze