TMNT


Film | Rok: 2007 | Uwolnienie filmu: 2007 | Format: CD
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Love Being a Turtle3:22
2.Story of TMNT6:59
3.Winter's End1:44
4.I-Beam Fight3:40
5.Stars Align6:24
6.Nightwatcher8:18
7.Leo Returns6:29
8.Final Monster3:58
9.Stone Generals7:36
10.Raph Quits3:04
11.Fighting the Stones6:10
 57:43
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

TMNT - 08/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
De Ninja Turtles heb ik nooit op tv gezien, en ook de film is er niet eentje die ik snel zal gaan kijken. Zodra verklede schildpadden mijn helden moeten zijn, dan haak ik af.
En de geanimeerde ninja turtles zijn blijkbaar van die helden, die met macht en fysiek geweld hun tegenstanders de nodige oplawaaien verkopen, en blijkens het verhaal (voor zover je van een verhaal kunt spreken) doen ze dat met verve. Aan het begin van de film zijn het nog bezadigde turtles met hun dagelijkse beslommeringen, maar als ze een keer een team zijn gaan vormen, dan kunnen hun vijanden zich maar beter bergen. En gedurende de film worden er dan ook heel wat vijanden over de digitale kling gejaagd...

Voor deze film hebben de producenten Klaus Badelt gevraagd om de score te componeren. In eerste instantie zou Marco Beltrami de muziek verzorgen, maar zijn score werd afgekeurd als te onheilspellend. Badelt heeft wel wat elementen van Beltrami overgenomen, zo lijkt het, maar heeft een overwegend wat luchtiger score voor de film gemaakt. De muziek is sterk orkestraal, waarbij William Ross het stokje in de hand had. Toch ontbreekt ook de synthesizer niet helemaal.

De score is eigenlijk een beetje zoals Badelt ze vanouds maakte. Een flink orkest en stevige orkestraties zorgen voor een fraai klinkende score, die je niet zou verwachten bij een film die over gemuteerde schildpadden gaat, maar eerder bij een spannende Disney vertelling.
De muziek is prima beluisterbaar en ook de wat meer dreigende tracks zijn dat. Die dreigende muziek komt relatief beperkt voor op deze score, actiemuziek destemeer. Die actiemuziek geeft aan de score z'n stevige inhoud met volle orkestrale klanken en soms heftige percussie.
Omdat een deel van het verhaal zich in exotisch gebied afspeelt, zijn een aantal tracks voorzien van een wat oosters klinkende sound. Sommige van die (gedeelten van) tracks klinken daardoor wel prettig, maar lijken de weg in het geheel een beetje kwijt, alsof ze niet in deze score thuishoren.
Ook rustige, wat melancholieke muziek ontbreekt niet. Deze gedeelten van de score geven toch iets van een rustpunt in de verder stevig klinkende muziek.
Dat de score vrijwel volledig orkestraal is, is zeer zeker een pluspunt, want het maakt de muziek prettig beluisterbaar. Vooral de snelle violen in de diverse actietracks doen het goed. Maar ook de percussie speelt hierbij een grote rol, evenals de koperblazers. Eigenlijk wordt het hele orkest goed ingezet.
Soms komt Badelt op de proppen met een stevige elektrische gitaar, maar ook de panfluit komt voorbij, of een rustig tokkelende gitaar. Verder zijn de sfeerklanken, die nogal eens exotisch aandoen door hun instrumentatie, fraai verwerkt in veel scoretracks.

De score heeft slechts een minpunt en dat is toch wel een belangrijke. Het ontbreekt de score aan een memorabel thema. De muziek klinkt teveel gewoon als muziek, in plaats van een verhaal te verklanken. De muziek heeft zeker wel een fraaie klankkleur en klink nogal eens episch en heroďsch, maar het 'pakt' eigenlijk niet echt. Een mooi centraal thema en eventuele subthema's komen onvoldoende naar voren en zijn eigenlijk maar beperkt aanwezig en dat is toch wel erg jammer, omdat alle andere ingrediënten volop aanwezig zijn om van TMNT een geweldige score te maken. Maar dat is helaas onvoldoende gelukt.
De waardering komt toch nog op een heel behoorlijke 78 uit 100, maar had gemakkelijk meer dan 10 punten hoger kunnen zijn als er een mooi thema was geweest.

Inne wydania muzyczne TMNT (2007):

TMNT: Teenage Mutant Ninja Turtles (2007)
TMNT (2007)

Ścieżki dźwiękowe z kolekcji: Animation

Be Forever Yamato Part 2 (1980)
Hey There, it's Yogi Bear (1964)
Dr. Seuss' The Lorax (2012)
Songs from The Tigger Movie & The Many Adventures of Winnie the Pooh (2000)
Greatest Miracle, The (2011)
Three Little Pigs (1967)
Snowman, The (1996)
Ulysse 31 (2002)
Giro Giro Tondo (2010)
Snow Queen, The (1959)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze