Spider-Man 2
Music from and Inspired by


Sony Music Soundtrax (0827969262825)
Film | Data wydania: 22/06/2004 | Uwolnienie filmu: 2004 | Format: CD, Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor Artysta/Kompozytor Czas
1.VindicatedDashboard Confessional3:19
2.Ordinary (Rock Version)Train3:33
3.Did YouHoobastank3:18
4.Hold OnJet4:02
5.Gifts And CursesYellowcard5:07
6.WomanMaroon 55:07
7.This Photograph Is Proof (I Know You Know)Taking Back Sunday4:12
8.Give It UpMidtown3:41
9.Lucky YouLostprophets4:24
10.Who I AmSmile Empty Soul3:14
11.The Night That The Lights Went Out In NYCThe Ataris3:34
12.Meant To LiveSwitchfoot3:20
13.We Are (Video Version)Ana Johnsson3:54
14.Someone To Die ForJimmy Gnekko featuring Brian May5:07
15.Spidey Suite Danny Elfman3:59
16.Doc Ock Suite Danny Elfman3:52
 63:43
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Spider-Man 2 - 06/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
De Amerikaanse superheldenfilm Spider-Man 2 is geregisseerd door de oude rot Sam Raimi. De film is gebaseerd op de Marvel superheldenstrip. Dit is de tweede film in de serie, na de succesvolle eerste film uit 2002. Deze opvolger speelt zich ook nog eens twee jaar na de eerste film af. De film is door de pers uitstekend ontvangen en was in de bioscopen een nog groter succes dan de eerste film.
Het verhaal draait om Peter Parker (Tobey Maguire), die eigenlijk z'n Spider-man-pak aan de wilgen wil hangen. Dan is hij bij een test aanwezig van een robotharnas, maar dat gaat vreselijk mis, waarbij Otto Octavius (Alfred Molina) z'n vrouw verliest en waarbij z'n pak in het ziekenhuis chirurgisch verwijderd moet worden. Dan vlucht hij, maar raakt geobsedeerd door het kwaad, waarop Peter geen andere keus heeft dan terug te keren als Spider-man...

De score voor de film is gecomponeerd door Danny Elfman, die er een spannende score voor maakte. Op deze soundtrack staan twee tracks van zijn score.

Behalve een score-album is ook deze soundtrack met vooral songs uitgekomen om de film te promoten. Het album heeft als sub-titel 'Music from and inspired by', wat zoveel betekent als dat een groot deel van de songs helemaal niet in de film voorkomt. Die songs zouden de sfeer van de film moeten vertolken. Of dat zo is laat ik in het midden. Daarover zijn de meningen nogal verdeeld.

De orkestrale score van Danny Elfman is vooral spannend, met voldoende introspective en symfonische momenten. Een flink deel van zijn muziek is tamelijk ruig en grillig, zoals je ook in beide afsluitende tracks van dit album kunt horen. Maar ook zijn er meer lyrische gedeelten te horen in deze beide suites. Vooral de gedeelten met groot koor doen het goed.

De songs passen redelijk goed bij Elfman's score en vallen vrijwel allemaal in het rock-genre. Dat begint al gelijk met de openingstrack 'Vindicated' van Dashboard Confessional, een song die overigens wel in de film te horen is. Dit is een fraaie symfonische rocksong, die melodieus is en prettig in het gehoor ligt.
Dat geldt zeker niet voor alle songs, hoewel de meeste songs redelijk 'normale' stevige rocksongs zijn. De meeste zijn redelijk melodieus en sommige laten zelfs violen en pianoklanken horen. Maar er zitten ook songs tussen met vooral ruig gitaarwerk en heftige drums.
Maroon 5 zingt een nogal van het geheel afwijkende song. 'Woman' is vooral een funky song, met nauwelijks rock-invloeden.
'The Night That The Lights Went Out in NYC' is niet de bekende klassieker, maar een stevige rocksong die op dit album gezongen wordt door The Ataris.
Naast stevige rocksongs staan ook wat hippere rock-achtige songs op dit album, met wat meer Britpop-invloeden, zoals 'Did You', 'This Photograph is Proof' of 'Who I Am'.
De laatste song is een van de fraaiere. Voormalig gitarist van de wereldberoemde rockband Queen Brian May speelt hier samen met Jimmy Gnecco in zijn song die hij voor de film heeft geschreven.

Kortom, met deze soundtrack 'Inspired by' Spider-Man 2 heb je een album in handen met vooral een flink aantal stevige rocksongs. Een aantal songs zijn wat hipper, en een paar songs zijn meer een light-versie. Maar het ruige gitaar-gehalte is behoorlijk hoog. Het album sluit af met twee orkestrale tracks van score-componist Danny Elfman. Maar in die twee tracks zijn zeker niet de mooiste gedeelten van de score terug te horen. Deze beide suites laten vooral nogal grillige en donkere muziek horen. Het geheel van dit album met 13 songs en 2 tracks van de score komt niet hoger dan 61 uit 100 punten.

Inne wydania muzyczne Spider-Man 2 (2004):

Spider-Man 2 (2004)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze