Night at the Museum: Battle of the Smithsonian


Colosseum (4005939696924)
Varčse Sarabande (030206696929)
Film | Data wydania: 19/05/2009 | Uwolnienie filmu: 2009 | Format: CD, Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Night a the Museum: Battle of the Smithsonian2:38
2.Daley Devices0:36
3.This Night is Their Last4:35
4.To Washington0:37
5.Getting Past Security1:49
6.Finding Jed and the Others3:16
7.I Have Come Back to Life1:04
8.The Tablet3:25
9.I Smell Adventure4:31
10.He Doesn't Have All Night1:46
11.The Adventure Continues3:25
12.Octavius Attacks1:22
13.Entering The Air & Space Museum1:32
14.Escape in Wright Flyer3:29
15.Got the Combination2:19
16.Gate to the Underworld1:02
17.I Ride the Squirrel1:25
18.On Your Toes1:54
19.The Battle1:44
20.Divide the House1:28
21.Victory is Ours1:19
22.Goodbye2:43
23.Museum Open Late2:02
 50:01
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Night at the Museum: Battle of the Smithsonian - 07/10 - Przegląd wersji Mitchell Tijsen, zgłoszone w (Holenderski)
Alan Silvestri is een componist waarvan ik de laatste tijd niet zo erg mee onder de indruk ben. Na zijn mooie scores zoals Forrest Gump en de mooie thema’s van The Polar Express wist hij mij niet meer te raken. Erg jammer allemaal natuurlijk…en dan komt er ook nog zo’n vervolg waarvan hij deel 1 had gemaakt. Deel 1 was geweldig, deel 2 hopelijk ook.

Silvestri begint met een leuke suite die je doet denken aan film 1. Night at the Museum, een leuke speelse film met alles erop en eraan. Vooral veel actie en oude historsiche dingen. Nou weten we dat Silvestri wel goed is in het maken van actiemuziek, emotionele muziek en hij liet ons ook zien dat hij ‘de oudheden’ goed kan benadrukken met muziek. Zo doen veel dingen me op deze score denken aan The Mummy. Gelukkig stoort het mij niet tijdens het beluisteren van deze score. Silvestri heeft deze score speels gemaakt, vrolijke deuntjes zijn er vaak te horen met name ook dat leuke hoofdthema dat je in track 1 weer hoort. Verder is er gelukkig ook nog wel ruimte voor rustige tracks, zo vind ik track 22 één van de betere tracks van deze score. Ondanks dat hoor ik toch meer drukke nummers die me niet altijd in de smaak vallen. De mannenstemmen zijn soms ook erg irritant zoals in track 16. Misschien past het goed bij de film, maar om het zo los te luisteren, nee dank je.

De film gaat over een man die een museum moet bewaken maar in de nacht gebeurd er iets vreemds met het museum, echt alles gaat bewegen…het museum komt tot leven. Deze verhaallijn is terug te vinden in deel 1. In deel 2 gaan ze vrolijk verder met nog meer actie, nog meer personages (heel irritant) en ze beschrijven helaas niet elk personage goed. De enige die in de spotlights kan blijven staan is Ben Stiller. En deze bewaker heeft wel een goed ondergrondje nodig van leuke muziek. Die muziek word dan ook wel goed gecomponeerd naar mijn mening. Maar het lijkt wel alsof Silvestri in een dipje zit de laatste tijd. Ik was niet zo weg van zijn Tomb Raider muziek, en nou dit weer. Erg jammer allemaal. Vooral ook omdat de muziek vaak ondersteunend moet zijn! Gelukkig geeft Silvestri toch genoeg ondersteuning bij deze film, de leuke deuntjes die je vaak hoort zijn leuk gecomponeerd. Mijn complimenten dan ook aan de orkestratie. Track 20 is wel een leuke track maar helaas duren ze allemaal zo kort. Silvestri heeft daar niets over te zeggen natuurlijk, want het moet allemaal wel bij de film passen. Maar het lijkt wel alsof alles zo opgepropt is. Je springt van de hak op de tak bij elk nummer. Even een kleine rustpauze en hup verder…of dat de bedoeling is weet ik niet want ik heb helaas de film niet gezien. Track 21 geeft je weer een soort heldengevoel, een prachtig theme met maar een paar nootjes en toch raakt het je. Daarom kan ik ook wel zeggen dat het einde van de score echt geweldig is! De laatste 3 tracks maken dit album gewoon 1 geheel en dat is toch wel een heel goed pluspuntje. Hierin bewijst Silvestri dat hij gewoon beter is in het maken van rustige tracks in plaats van die drukke actie tracks.

Een cijfer geven voor deze score is niet gemakkelijk. Als ik een laag cijfer geef beoordeel ik die mooie nummers ook. Vanwege de 3 laatste nummers gaat mijn cijfer toch een half puntje omhoog en vind ik deze score toch wel een 7,5 waard. Helaas kan ik dat niet geven hier op filmmuziek.be. Dus of ik moet een 7 geven, of ik moet een 8 geven. Ik zit hier in een klein dilemma. Na lang nadenken en de score toch nog een keer beluisterd te hebben ga ik toch maar voor die 7. De nummers zijn wel leuk allemaal maar dit kennen we eigenlijk al. Al deze deuntjes, melodieën etc. hebben wij al volop beluisterd in deel 1. Een 7 lijkt vrij weinig maar is toch nog wel een voldoende…de actietracks zijn wel aardig maar je moet er niet veel van verwachten. Mocht je een echte Silvestri fan zijn dan moet je dit album natuurlijk wel in je verzameling hebben staan. Aangezien ik geen Silvestri fan ben (dat zegt niet dat ik hem niet goed vind) heb ik hem niet in mijn collectie staan. Hij zal er dan ook nooit inkomen…De 50 minuten durende score van Silvestri zag er in 1ste opzicht toch wel beter uit dan na de eerste luisterbeurt. Ik heb nu de score zo’n 3 keer geluisterd want ik vind dat je een score wel door en door moet kennen mocht je een cijfer geven op filmmuziek.be.
Mijn cijfer herhaal ik nogmaals: een 7. Niet omdat ik de score super slecht vind maar gewoon omdat de meeste nummer meer van hetzelfde zijn. De actietracks kunnen mijn niet bekoren, de rustige nummers die vooral aan het einde van Silvestri zijn score te horen zijn kunnen mij wel bekoren maar daar heb je niets aan. Al was de hele cd gevuld met die muziek zou hier een 10 hebben kunnen staan maar dat kan niet vanwege de film.

Pluspunten: Leuk vermaak voor 50 minuten, mooie rustige tracks.
Minpunten: Het is meer van hetzelfde allemaal, het lijkt wel alsof die 50 minuten echt helemaal vol gemaakt moeten worden met actiemuziek, jammer erg jammer.

Hopelijk word Silvestri zijn volgende score wel iets beter dan deze, ik heb er niet zo’n hoge verwachtingen bij, hopelijk zal hij ons dan wel verassen iets wat hij bij mij met deze score dus niet deed.


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze