Phoebe in Wonderland


Colosseum (4005939695224)
Varčse Sarabande (003020669522)
Film | Rok: 2009 | Uwolnienie filmu: 2008 | Format: CD
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Main Titles (Phoebe's Theme)2:49
2.To Be, Or Not To Be0:55
3.Auditions2:14
4.Go On, Jump1:23
5.And Alice? Phoebe0:47
6.Down To Dinner1:13
7.How To Put On A Play2:47
8.The Red Queen2:41
9.Looking In0:48
10.Humpty2:12
11.The Catwalk1:17
12.I Feel Ugly1:30
13.Nightmare1:16
14.Hilary Paces0:59
15.Down The Rabbit Hole1:07
16.Fired1:30
17.Don't Stop1:24
18.Who I Am1:07
19.Realligator1:58
20.Phoebe In Wonderland - End Credits2:38
 32:34
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Phoebe in Wonderland - 07/10 - Przegląd wersji Mitchell Tijsen, zgłoszone w (Holenderski)
Phoebe in Wonderland is voor vele mensen een onbekende film. Ook voor Mitchell Tijsen was Phoebe een film waarvan hij nog nooit gehoord had. Ik vond de hoes er leuk uitzien met de zonnebloem en ik kende de componist ook nog eens! Wat een toeval. En toen begon ik met luisteren, hieronder staat mijn mening over de score van Christopher Beck.

De score begint magisch, betoverend en het is niet zoals ik verwacht had. Het is erg mooi, zacht en teder. Sommige nummers zouden in Harry Potter kunnen zo magisch zijn ze, ik vind dat Christopher Beck zich met deze score heeft bewezen.
De Main Titles van de score bevat het hoofdthema van de score en film. Wat me daaraan wel stoort is de viool die er soms doorheen komt. Deze score moet het vooral van de piano hebben die overal magische melodieën doorheen speelt. De piano is erg mooi in deze score, vooral in track 1 begint het al met de piano. Het is alleen zo jammer dat de score zo kort duurt. Het is tegenwoordig wel vaker zo dat de score zo kort duurt. We zagen het bij It’s Complicated en nu zien we hier weer zo’n korte tijdsduur. 30 minuten is echt te kort, ik had wel meer willen horen van deze muziek omdat het zo mooi en betoverend is.
In track 6 horen we leuke bellen die het hoofdthema van de filmspelen. De score is 100 % lief en betoverend, ik ben erg onder de indruk van wat Beck hiervan heeft gemaakt. Ik had een score verwacht met wat bombastische instrumenten, maar het blijft gewoon rustig en kalm. De piano komt wel in elk nummer voor en de violen en bellen zorgen vaak voor de magische touch! In track 8 komt er eindelijk wat meer beweging in de score, weg dat lieve en door naar wat drukkers met strijkers en meer instrumenten. Maar wanneer het leuk begint te worden stopt het weer en krijgen we weer een rustige track 9.

Ik ben dus best positief over deze score van Christopher Beck, ik denk dat hij dankzij deze score de klus heeft gekregen om voor The Lightning Thief te scoren. Dat album was ook magisch, had dezelfde tinten maar het was soms wat eentonig. En dit album is precies zo! Het album heeft leuke elementen, leuke instrumenten maar het lijkt er wel niet uit te komen. Steeds weer die piano en die belletjes, het is allemaal erg mooi. Maar op een gegeven moment wil de luisteraar (ik in dit geval) meer. Maar dat meer krijg ik niet, gelukkig zijn de laatste tracks ook leuk om te horen en vervelen ze zeker niet maar het is weer een beetje van hetzelfde. En dat is iets waar Christopher Beck altijd wel een beetje last van heeft. Hij zou het hoofdthema van Phoebe meer moeten gebruiken in tracks. Hij zou er andere instrumenten mee kunnen gebruiken, want het is vaak het geval dat je Phoebe Theme op de piano hoort. Het had leuk geweest als hij het theme uitgebreid had gecomponeerd op de xylofoon of op wat violen. Vaak krijgen we de piano als ‘grappig’ en ‘betoverend’ te horen, maar in track 17 komt de serieuze kant van Beck naar boven. Een prachtig nummer die emotioneel kan zijn voor sommige. Het is geen kippenvelnummer voor mij maar ik vind het nummer erg mooi. Het doet me denken aan Mr. Magorium's Wonder Emporium van Desplat en Zigman. En dat moet dan wel een compliment zijn voor Beck.

De score eindigt rustig, met leuke End Credits. Het theme van Phoebe hoor je hierin weer terug. Prachtige End Credits die je een magisch gevoel geven. Het theme wordt in deze track wel door verschillende instrumenten gespeeld…erg leuk gedaan. Mooie End Credits maar het is eigenlijk een herhaling van wat we de hele score al door horen. Mijn eindcijfer voor deze score is een 7. Ik zat te twijfelen tussen een 7 en een 8. Ik zou de score het liefste een 7,5 geven maar dat rond ik liever af naar beneden. De score is verassend, leuk en brengt een magische wereld met zich mee. En dat is iets wat niet iedereen lukt, Christopher Beck laat zien dat hij het wel kan maar dankzij de tijdsduur (half uur) geef ik de score een 7. Het is jammer dat Beck niet meer gebruik heeft gemaakt van het zoetsappige hoofdthema. Het is een score die ik iedereen kan aanraden om eens te gaan luisteren. Mocht je van een piano houden en wat magische elementen dan moet je zeker deze score eens gaan beluisteren.


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze