Buffy the Vampire Slayer
The Album


TVT Records US (0016581830325)
TVT Records UK (5099749663329)
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Buffy the Vampire Slayer (Theme)1:05
2.Teenage FBI3:20
3.Temptation Waits4:39
4.Strong4:31
5.I Quit3:56
6.Over My Head3:05
7.Lucky4:00
8.Keep Myself Awake4:33
9.Virgin State of Mind3:13
10.Already Met You3:36
11.Devil You Know (God Is A Man)3:38
12.Nothing But You3:59
13.It Doesn't Matter3:53
14.Wild Horses4:46
15.Pain (Slayer Mix)3:40
16.Charge3:50
17.Transylvanian Concubine2:48
18.Close Your Eyes (Buffy Angel Love Theme)2:47
 65:19
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Buffy the Vampire Slayer - 07/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
In 1997 kwam de succesvolle tv-serie Buffy the Vampire Slayer uit, die zeven seizoenen lang op tv-verscheen, en goed ontvangen is. Het bovennatuurlijke speelt in de serie een grote rol, waarbij Buffy een sterke jonge vrouw is, die eigenlijk een vampierdoder is, maar het liefst 'gewoon' wil zijn. Zij is net verhuisd naar het dorp Sunnydale, maar de 'watchers' blijven haar volgen, waarbij zij haar steeds van haar opdracht doordringen om het kwaad te bestrijden, dat zich overal om hen heen bevindt. Dan blijkt dat haar nieuwe woonplaats juist heel aantrekkelijk is voor bovennatuurlijke kwade machten...

In de serie, die maar liefst 144 afleveringen beslaat, komt veel muziek voor die door allerlei bandjes gespeeld wordt. In de serie speelt een nachtclub een belangrijke rol en daar wordt veel life muziek gespeeld. Veel van de songs die daar ten gehore gebracht worden zijn op dit soundtrackalbum opgenomen.

Het album opent met de themamuziek van de serie. Dit is weliswaar instrumentale muziek, maar het is geschreven en wordt gespeeld door de punk-band Nerf Herder. De muziek heeft dan ook een nogal ruige stijl, met veel raggende gitaren en stevige percussie. Toch is de track nog redelijk melodieus en ligt deze eigenlijk best goed in het gehoor.
Daarna volgen zestien songs in diverse stijlen. De meeste daarvan liggen in de buurt van het alternative rock genre en die van de indie-pop. Maar ook popballads en elektro-popsongs zijn op het album meegenomen. De melodieën van veel van die songs spreken niet zo aan, wat wellicht ook een beetje aan het alternatieve karakter van een aantal songs ligt.

Een van de fraaiere tracks is de popballad 'Lucky', die prettig melodieus is en vooral een fraai refrein heeft en door de Canadese zangeres Bif Naked wordt gezongen, die eigenlijk meer in de punkwereld zit, maar hier een prettige lovesong brengt. Ook 'Keep Myself Awake' is een erg prettig ingetogen popsong van de alternative rockband Black Lab. Het is hier vooral de zang van Paul Durham die fraai uitpakt.
Andere ballad-achtige tracks zijn ook heel aardig, maar toch overwegend iets saaier, zoals 'Virgin State of Mind', 'It Doesn't Matter' of 'Wild Horses'.

Het album sluit af met een track van de score van componist Christophe Beck, die de meeste scoremuziek voor de serie heeft gecomponeerd. Het is de muziek van het liefdesthema voor de serie, die Beck geënt lijkt te hebben op de filmmuziek van Ruud Bos voor Rooie Sien. Het is een fraaie, ingetogen gespeelde melodie op dwarsfluit, harp en piano, met lichte begeleiding, die naar het eind fraai opwerkt naar een orkestrale climax, om daarna weer uit te doven. Een erg mooie afsluiter, die overigens nauwelijks bij de songs past.

Kortom, dit soundtrackalbum van de tv-serie Buffy the Vampire Slayer bevat een flink aantal songs, die voornamelijk uit het wat alternatieve en indie-pop circuit komen. Het zijn veelal songs die op zich prima beluisterbaar zijn, zonder al te schreeuwerig of hard-rockerig te zijn. Toch vallen juist de melodieën vaak wat tegen. Die zijn overwegend toch wat minder aantrekkelijk, waardoor ook de songs als geheel tegen vallen. Er zijn echter zeker een aantal songs, ook wel in het rock-achtige genre die prima in het gehoor liggen, vooral bij de ballads. Maar de fraaiste track is zonder meer de afsluitende en enige scoretrack van componist Christophe Beck, die met een orkestraal gecomponeerd liefdesthema de show steelt. De waardering voor voor het album als geheel komt op 69 uit 100 punten.


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze