Stuart Little
Music from and Inspired by the Motion Picture


Motown Records US (0731454208321)
Film | Rok: 1999 | Uwolnienie filmu: 1999 | Format: CD, Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor Artysta/Kompozytor Czas
1.I Need To KnowR Angels3:54
2.The Two Of UsS Club 73:35
3.You're Where I BelongTrisha Yearwood4:17
4.You Can't Rock MeBrian Setzer2:40
5.1 + 1 = 2Lou Bega4:04
6.He Rules7023:04
7.HomeBrian McKnight4:22
8.Walking TallLyle Lovett3:16
9.Lucky DayMatt Goss4:03
10.Mouse In The HouseColby O'Donis4:35
11.As Long As I Can DreamDebelah Morgan4:29
12.The Boat Race Alan Silvestri5:12
13.I'm Gonna Miss You Alan Silvestri4:44
14.You're Where I BelongTrisha Yearwood4:04
 56:19
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Stuart Little - 07/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
De Amerikaanse film Stuart Little is een combi van de life action van een normale film, met daarin de animatie van de menselijke muis Stuart. De film is geregisseerd door Rob Minkoff, die daarmee zijn eerste live-action film maakte. Daarvoor had hij uitsluitend animatiefilms geregisseerd, waaronder over Roger Rabitt en The Lion King. De productiekosten liepen op tot boven de honderd miljoen dollar, maar de film bracht drie keer zoveel op.
Het verhaal draait om de familie Little, moeder (Geena Davis), vader (Hugh Laurie) en zoon Geoff (Jonathan Lipnicki). Pa en ma Little willen nog graag een kindje adopteren en treffen in het weeshuis de pratende muis Stuart (stem Michael J. Fox) aan, waar ze helemaal verliefd op worden. Ze besluiten de muis te adopteren als hun nieuwe zoontje. Maar broer George is niet zo blij met z'n nieuwe broer en huiskat Snowbelle (stem Nathan Lane) al helemaal niet. Maar wanneer Stuart een keer in de hobbykamer van George belandt, leren ze elkaar beter kennen en besluiten samen om de afstandbestuurde raceboot van George af te bouwen. Dan kan George meedoen aan de aanstaande botenrace op het water in Central Park. Maar als de racedag aanbreekt gaat de afstandsbediening kapot en moet Stuart zelf de boot besturen... Intussen zoekt de kat contact met wat valse soortgenoten om Stuart het huis uit te krijgen...

Van de film Stuart Little is een soundtrack uitgekomen met de subtitel 'Music from and inspired by the Motion Picture'. Die subtitel geeft al aan dat niet alle tracks uit de film komen. Het album bevat 12 songs en 2 tracks van de score van Alan Silvestri.

De openingssong is van de meidengroep R Angels, wat een soort Spice Girls rip-off is. De song is best wel aardig en redelijk up-tempo, met een behoorlijk disco gehalte. Dat geldt ook voor de song 'The Two of Us', die vrijwel in dezelfde lijn ligt.
De derde song 'You're Where I Belong' is een fraaie ballad, gezongen door Trisha Yearwood. Met een mooie melodie en begeleiding zingt Yearwood dit met haar fraaie, heldere stem.
Brian Setzer schreef de vierde track van het album en voerde het ook uit met z'n eigen orkest. Dit is een song met een hoog rockabilly gehalte uit de zestiger jaren van de vorige eeuw.
'1+1=2' is een song van Lou Bega, in zijn typerende stijl van een soort latin-hip-hop-pop met lichte rock & roll invloeden uit de vorige eeuw.
De damesgroep 702 is een succesvolle groep, die de song 'He Rules' zingt, met een tekst over Stuart Little. Het is een up-tempo song met een hoog disco-gehalte.
Daarna zingt Brian McKnight de soulvolle song 'Home'. Zijn stijl lijkt wel wat op de bij ons bekendere R. Kelly. 'Home' is een ballad, waarin het keyboard een nogal elektronisch klank heeft, waarmee de song toch wat gedateerd is. Een heel aardige song.
Lyle Lovett zingt vervolgens een song van Burt Bacharach, op een wat jazzy begeleiding. De melodie is niet echt aansprekend, wat mede komt door die jazzy inslag van de song.
'Lucky Day' is een fraaie song van Matt Goss, in een boyband-achtige stijl, zoals Westlife. Met een mooi close harmony refrein en wat hoge stem van de zanger is dit een melodieuze en fraaie song. 'Mouse in the House' is, evenals 'He Rules' een song met een tekst die over Stuart Little gaat. De song heeft een hoog disco-gehalte met stevige funky invloeden.
Daarna zingt Debelah Morgan op een erg fraaie manier de song 'As Long as I Can Dream' van Diane Warren, die ook al de componiste is van 'You're Where I Belong', eerder op het album. Ook dit is een bijzonder fraaie song, die aansprekend en invoelend wordt gezongen.

Na deze 11 songs volgen twee tracks van de prachtige score van Alan Silvestri. Beide tracks geven een goed beeld van de score die Silvestri voor de film heeft gecomponeerd. Vooral in de tweede track 'I'm gonna miss You' komt het heerlijke thema goed voor het voetlicht. De score voor de film is natuurlijk geschreven voor een komedie, wat je op het promo-album of original score album goed kunt horen. Maar in deze beide tracks merk je daar nauwelijks iets van. Beide tracks horen dan ook bij de fraaiste van de score, hoewel op beide score-albums veel meer van deze prachtige muziek staat.

Dit soundtrack album sluit af met een reprise van de filmsong 'You're Where I Belong', maar nu in een veel steviger remix-jasje. De elektronische klanken en percussie maken er een dance-achtige track van. De ballad heeft in ieder geval veruit mijn voorkeur.

Kortom, met dit soundtrack album van Stuart Little heb je een verzameling songs die nogal uiteen lopen, maar waarvan de grote lijn wat meer aan de disco-kant ligt. En dat wijkt dan toch wel flink af van de stijl van de score muziek van Alan Silvestri. Een handvol songs zijn best wel aardig en er staan een paar prachtige ballads op, maar ook een aantal songs zitten te ver in die disco-hoek. Daarnaast zijn er nog wat meer gedateerde stijlen aanwezig. De scoremuziek van Silvestri is daarentegen bijzonder fraai en vooral het thema is niet meer uit je hoofd te krijgen als je het een keer gehoord hebt. De waardering voor dit album blijft dan ook wat lastig. De score tracks krijgen 90 punten, de drie ballads van Yearwood, Goss en Morgan 80 punten en de overige tracks gemiddeld 60 punten. Dat levert dan een album waardering op van 71 uit 100 punten.

Inne wydania muzyczne Stuart Little (1999):

Stuart Little (2006)
Stuart Little (2000)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze