Stuart Little 2
Music from and Inspired by...


Sony Classical (0696998671928)
Film | Data wydania: 16/07/2002 | Uwolnienie filmu: 2002 | Format: CD, Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor Artysta/Kompozytor Czas
1.I'm AliveCeline Dion3:30
2.Put A Little Love In Your HeartMary Mary3:09
3.Top Of The WorldMandy Moore3:22
4.Another Small AdventureChantal Kreviazuk2:57
5.OneNathan Lane2:17
6.What I Like About YouThe Romantics2:56
7.Hold On To The Good ThingsShawn Colvin3:32
8.Count On MeBilly Gilman3:40
9.SmileVitamin C3:58
10.Alone Again (Naturally)Gilbert O'Sullivan3:38
11.Born To Be WildSteppenwolf3:31
12.Little Angel Of MineNo Secrets3:47
13.Falcon Finito Alan Silvestri6:51
14.Silver Lining Alan Silvestri4:23
 51:31
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Stuart Little 2 - 07/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
De Amerikaanse animatiefilm Stuart Little 2 is geregisseerd door Rob Minkoff, die twee jaar eerder ook al de eerste film regisseerde. Dit tweede deel combineerde opnieuw live-action met animatie. Evenals die eerste film was ook dit tweede deel een succes, zowel bij de critici als in de bioscopen. Er is nog een derde deel gemaakt, met de subtitel Call of the Wild, maar die is alleen op DVD verschenen.
Het verhaal draait uiteraard opnieuw om de pratende muis Stuart, die geadopteerd is door de mensenfamilie Little. Maar hij merkt steeds meer dat hij niet mee kan komen, zoals hij bij een voetbalwedstrijd met mensenbroer George de bal niet kan verwerken en hij raakt gedeprimeerd, ondanks opbeurende woorden van vader Little. Dan krijgt hij plotseling te maken met een kanarivogel, Margalo, die gedwongen wordt om dure spullen uit mensenhuizen te stelen voor een valk. Maar de kennismaking met Margalo pakt positief uit en Stuart en zij worden vrienden. Dan dwingt de valk haar om toch van de Littles te stelen, anders zal de valk Stuart opeten...

De muziek voor deze film is, evenals voor het eerste deel, van Alan Silvestri. Voor het derde deel is later Atli Örvarsson gevraagd, die wel een paar thema's van Silvestri meenam in zijn score voor dit derde deel.
Ook Silvestri zelf heeft de stijl en diverse thema-ideeën meegenomen uit het eerste deel naar het tweede deel. De film is een lievige familiefilm en de muziek is daar dan ook naar, waardoor ook de muziek mooi harmonisch gehouden is. De thema's uit de film zijn fraai gecombineerd in twee wat langere suites op deze soundtrack, die samen bijna elf minuten duren. Deze suites horen daarmee tot de fraaiste tracks van dit soundtrack-album.

Naast beide score-suites van Alan Silvestri staan op dit album een twaalftal songs, waarvan slechts een deel feitelijk in de film te horen is. De subtitel van het album is immers 'Music from and Inspired by'. De songs die 'Inspired' zijn door de film passen daardoor goed bij de overige songs die wel in de film voorkomen.
Het album opent met 'I'm Alive', een bekende en fraaie song van Celine Dion, in een iets afwijkende mix van de originele hit die ook in onze regionen hoog in de hitparades heeft gestaan.
Ook 'Put a little Love in your Heart' is een bekende song, die hier in een wat meer disco-versie gezongen wordt door Mary Mary. Wel aardig, maar net even te funky.
Dan is 'Top of the World' en duidelijk andere song, die in het popmuziek-genry thuishoort. Het is een vlotte en stevige ballad, die mooi gezongen wordt door Mandy Moore.
'Another Small Adventure' is ook een fraaie en vlotte popsong, waarbij het stevige ritme opvalt. Zangeres Chantal Kreviazuk is mij verder onbekend, maar ze zingt uitstekend.
Een erg gedateerd klinkende song is 'One', die gezongen wordt door Nathan Lane, die in de film de stem levert voor de valse familiekat Snowbell. De song is gecomponeerd in een jazzy vijftiger jaren stijl, compleet met trompetten en zelfs die wat gedempte opnamekleuring.
Een bekende song is 'What I like about You', die op dit soundtrack-album gezongen wordt door de originele artiesten van The Romantics, een song die in de tachtiger jaren bij ons een hit was.
'Hold On to the Good Things' is weer een song uit de film, die gezongen wordt door Shawn Colvin. Ze zingt de song op een aardige manier, wanneer Stuart in de film tegen een depressie aan hangt. Het is een vlotte, lichte, wat eenvoudige popsong.
De jonge Billy Gilman was 13 toen hij de song 'Count on Me' opnam voor deze soundtrack. Het is een vlotte poppy song, die bij de jongeren onder ons allicht in de smaak zal vallen.
Vitamin C is de artiestennaam van zangeres Colleen Fitzpatrick, die 'Smile' brengt als een poppy rap-hip-hop-achtige song, die heel aardig in het gehoor ligt.
Een oudje is Gilbert O'Sullivan's song 'Alone Again (Naturally)' uit 1971. Toen was dat een grote hit in Europa en ook op dit album blijft het een evergreen.
De tegenstelling met 'Born to be Wild' kan bijna niet groter. Deze stevige rocksong uit het eind van zestiger jaren van de vorige eeuw is van de blues-rockband Steppenwolf. De song past niet echt in het geheel van de soundtrack en komt ook niet voor in de film, dus het is mij een raadsel waarom dit oudje op dit album staat.
De laatste song is 'Little Angel of Mine'. De meidengroep No Secrets zingt deze fraaie love-ballad op een aangenaam zoetige manier. De song is speciaal voor deze soundtrack opgenomen, maar komt niet voor in de film.
De beide fraaie suites van de muziek van Alan Silvestri sluiten het album af.

Met een speelduur van ruim vijfig minuten, waarvan een vijfde deel van Silvestri's score is dit toch een heel aardig album, die het beluisteren zeker waard is. Nu ben ik niet zo'n fan van soundtrack-albums met veel liedjes, maar deze valt bij mij toch wel in de smaak. Als waardering geef ik dan ook 73 uit 100 punten, voor een groot deel overigens dankzij de score-muziek van Silvestri.


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze