Over the Top


CBS Records US (0886972427829)
CBS Records NL (5099745048427)
Film | Rok: 1987 | Uwolnienie filmu: 1987 | Format: CD, Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor Artysta/Kompozytor Czas
1.Winner Takes It AllSammy Hagar3:58
2.In This CountryRobin Zander4:22
3.Take It HigherLarry Greene3:53
4.All I Need Is YouBig Trouble3:57
5.Bad NiteFrank Stallone3:05
6.Meet Me Half WayKenny Loggins3:39
7.Gypsy SoulAsia3:30
8.The Fight Giorgio Moroder3:56
9.Mind Over MatterLarry Greene3:11
10.I Will Be StrongEddie Money3:18
 36:49
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Over the Top - 07/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
De Amerikaanse film Over the Top is geregisseerd door de Israëliër Menachem Golan, die in de tachtiger jaren van de vorige eeuw veel succes had met zijn knokfilms uit de Cannon-studio's, waar hij mede-eigenaar van was. Golan was daardoor eveneens producent van de film. Het verhaal is voor een deel van Sylvester Stallone, die ook de hoofdrol voor z'n rekening nam. Er werkten een groot aantal professionele armworstelaars mee aan de film, die door de critici nogal matig ontvangen is en geen succes in de bioscopen was.
Het verhaal draait om vrachtwagenchauffeur Lincoln Hawk (Stallone), die wat geld bijverdiend als armworstelaar. Zijn vrouw (Susan Blakely) en zoon Michael (David Mendenhall) zijn van hem vervreemd geraakt, maar als zij ernstig ziek wordt, vraagt ze Hawk om alsnog een goede band met hun zoon op te bouwen. Michael heeft echter niet veel met hem op, wanneer Hawk hem met z'n truck oppikt. Toch gaat het naderhand steeds beter. Dan blijkt z'n vrouw overleden te zijn, wat de relatie weer verslechtert. Dan besluit Hawk mee te doen aan de wereldkampioenschappen armworstelen in Las Vegas. Voor het inleggeld verkoopt hij z'n truck...

Voor de muziek bij z'n film heeft Golan z'n wensen bij Giorgio Moroder neergelegd, die toen erg populair was en inmiddels vele grote pophits op z'n naam had staan. Moroder stemde toe en kreeg de vrije hand om zelf voor de film de nodige nieuwe songs te schrijven. Hij deed dit samen met tekstschrijver Tom Whitlock, met wie hij vaker samenwerkte. Een van hun grootste gezamenlijke hits was Take My Breath Away voor de film Top Gun.
Van de songs van Moroder is dit soundtrackalbum uitgebracht, vrijwel tegelijk met de film. De songs hebben gemiddeld een nogal poprock-achtige stijl, met op een na uitsluitend mannen die de teksten zingen.

Het album opent met 'Winner Takes it All', die gezongen wordt door rockzanger Sammy Hagar, die een groot aantal jaren de leadzanger van de band Van Halen was. De stevige rocksong is redelijk melodieus en is een overwegend prettige song. Aanvankelijk zou John Wetton deze song uitvoeren, maar men koos voor de rauwere stem van Hagar.
De tweede song is 'In this Country', waarin Robin Zander de zang voor z'n rekening neemt. Dit is meer een rockballad, met een erg fraaie melodie, die bijna een soort van kerstsfeertje heeft. Zander was vooral bekend als leadzanger van de rockband Cheap Trick, maar timmerde ook solo aan de weg.
Larry Greene heeft vaker samengewerkt met Moroder en Whitlock en werkte ook al mee aan Top Gun. Hier zingt hij de rocksong 'Take it Higher', die wat minder melodieus is en wat meer 'rockend'.

De enige vrouw die zingt is Bobbie Eakes, als leadzangeres van de vrouwenband Big Trouble, die met deze popballad 'All I Need is You' de promosingle voor de film en soundtrack maakten. Moroder nam de band vervolgens onder z'n hoede, maar die was geen lang leven beschoren.
Daarna neemt Frank Stallone het stokje over met een veel steviger rocksong, met een wat magere melodie. Frank is een broer van Sylvester. Dit is overigens de enige song die niet van Moroder is, maar door Stallone zelf geschreven is, samen met Peter Schless.
Kenny Loggins zingt vervolgens 'Meet me Halfway', met een erg fraai refrein, maar een wat saaie coupletmelodie. Ook dit is een heel aardige rockballad.
De song 'Gypsy Soul' wordt gebracht door de bekende band Asia, hoewel eigenlijk alleen toenmalig leadzanger John Wetton meewerkte aan deze song. Het is een typische rocksong en is redelijk melodieus, waarbij veel gitaarwerk niet wordt geschuwd.

Met 'The Fight' krijgen we de enige instrumentale track te horen, die daarmee eigenlijk onderdeel is van Moroder's score. De song werkt een beetje als een rocksong zonder zang, want door de vele gitaren, keyboard en drums klinkt de muziek op die manier. Het is overigens best een heel aardige track, maar zeker niet de fraaiste.

Larry Greene komt vervolgens nog een keer terug en brengt opnieuw een wat minder melodieuze echte rock-song.
Het album sluit af met 'I Will be Strong', die gezongen wordt door Eddie Money, die in de zeventiger en tachtiger jaren van de vorige eeuw een aantal solo hits had. Deze rocksong bevat stevig gitaarwerk, waarbij de wat hesige stem van Money voor een apart kleurtje zorgt. Maar de melodie is hooguit aardig.

Kortom, met deze soundtrack van Over the Top heeft Giorgio Moroder, in samenwerking met Tom Whitlock, een aantal heel behoorlijke songs afgeleverd met een duidelijke en vrij stevige poprock-kleuring. De melodieën vallen niet altijd mee, maar zijn overwegend heel aardig, met sommige uitschieters naar erg fraai of juist erg matig. Ook de enige scoretrack is eigenlijk een rocksong, maar dan zonder zang en past daarmee uitstekend in het rijtje van de songs, die door bekende zangers uit die tijd gezongen worden. Slechts een song wordt door een vrouw gezongen. De film speelt zich af in een mannenwereld en dan past een vrouwenstem kennelijk toch wat minder. De waardering voor dit soundtrackalbum komt zo op een toch nog heel redelijke 72 uit 100 punten.

Inne wydania muzyczne Over the Top (1987):

Over the Top (1987)
Over the Top (1987)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze