American Gangster


Colosseum (4005939687427)
Varčse Sarabande (0030206687422)
Film | Data wydania: 18/02/2008 | Uwolnienie filmu: 2007 | Format: CD, Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor Artysta/Kompozytor Czas
1.The Process2:12
2.Frank Lucas2:40
3.Hundred Percent Pure2:11
4.Fire1:54
5.The Arrival1:03
6.Suspects2:01
7.Caskets2:41
8.Kill No Cop2:20
9.Shakedown1:24
10.Turkeys1:49
11.The Fight3:16
12.Headlights2:19
13.The Raid3:20
14.The Morgue1:30
15.Chinchilla Coat2:42
 
Bonus source tracks
16.Afro Beat1:45
17.Back To Bangkok Blues2:09
18.Hallway1:42
 38:58
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

American Gangster - 07/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
Ridley Scott's zeventiger jaren mafia film American Gangster is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over een rechercheur (Russel Crowe) van de narcotica afdeling van de politie, die drugsbaron Frank Lucas (Denzel Washington) achter de tralies probeert te krijgen. Lucas is opgeklommen vanaf drugschauffeur en grijpt z'n kans als de grote man overlijdt. Lucas perfectioneert de import van heroďne uit Zuid-Oost Azië en doet dat via de doodskisten van omgekomen Amerikanen. Een lucratieve business die Roberts, de rechercheur probeert te stoppen, terwijl hij ook nog vanaf de kant van de politie wordt gemanipuleerd...

Ridley Scott had al ervaring met Marc Streitenfeld, die ook de score voor zijn eerdere film A Good Year gemaakt heeft. Blijkbaar is dat goed bevallen, want Streitenfeld mocht ook de score voor American Gangster maken. En dat doet hij niet onverdienstelijk.
De muziek die Streitenfeld voor deze mafiathriller maakte is duister en spannend. Dat maakt muziek vaak niet gemakkelijk beluisterbaar en dat geldt ook voor American Gangster. De muziek is stevig, maar melodieën zijn nogal afwezig. Dat is een misser, want daarmee ontbreekt ook een herkenbaar thema. Daarnaast is het zo dat door het gebrek aan melodie de score voornamelijk bestaat uit underscore, hoewel de muziek op zich wel een fraai open karakter heeft, wat vooral aan de keuze van de instrumentatie te danken is. Streitenfeld gebruikt vaak de gitaar in een soort staccato vorm en ook de percussie houdt hij open door korte afstanden tussen de slagen. Daardoor hoor je meer achtergrond muziek, zoals een gedempte trompet of triangel in de verte, wat goed uitpakt.
Maar zoals gezegd, bestaat de score vooral uit underscore, wat op zich helemaal niet slecht hoeft te zijn, als er wat meer melodie in had gezeten. Immers de score voor The Dark Knight is ook vrijwel volledig underscore, maar door de melodie is dat een geweldige score geworden. Het gebrek daaraan doet Streitenfeld echter toch wel wat de das om. Maar qua instrumentgebruik en klankkleur is dit toch wel een uitstekende score, met een apart instrumentgebruik en zeker fraaie passages, al blijft een thrillerscore lastig beluisterbaar.
De laatste drie tracks zijn overigens niet van de hand van Streitenfeld, maar Afro Beat en Hallway zijn van de hand van Hank Shocklee, terwijl Back to Bangkok Blues van de hand van Harry Garfield is. Deze drie tracks zijn nogal jazzy en aanzienlijk minder dan de score van Marc Streitenfeld.

Kortom, Marc Streitenfeld levert een knap staaltje met deze score, door duistere en spannende klanken aaneen te rijgen tot prima muziek voor deze thriller. Jammer alleen dat melodieën en vooral een memorabel thema ontbreken. De laatste drie tracks zijn de minste van het album, maar dat is Streitenfeld niet aan te rekenen.
American Gangster - 05/10 - Przegląd wersji Sjoerd , zgłoszone w (Holenderski)
Ridley Scott, bekend van bijvoorbeeld Alien of Gladiator, kwam afgelopen jaar met een nieuw misdaaddrama/thriller American Gangster. De film waarin agent Russell Crowe in het New York van de jaren zeventig tegenover crimineel Denzel Washington komt te staan zou al in 2004 gemaakt worden, onder leiding van Antoine Fugua als regisseur. Echter werd een maand voor de opnames de productie afgeblazen, hoewel Scott geďnteresseerd was in het script. Zo kwam het afgelopen jaar American Gangster met Scott als regisseur en twee jaartjes vertraging toch in de bioscoop, met Denzel Washington en Russel Crowe in de hoofdrol. Voor de muziek werd het nieuwe talent Marc Streitenfeld ingeschakeld, wiens tweede eigen productie dit was. Streitenfeld werkte bij Remote Control voornamelijk als assistent van Hans Zimmer. Hij was Zimmers assistent voor bijna alle scores die de Duitser schreef tussen 1995 en 2003. In 2006 schreef Streitenfeld een aardige score voor 'A Good Year', maar met zo een term is zijn score voor American Gangster niet te beschrijven.

Een aantal gitaren, hier en daar wat strijkers, ietwat koper, een bas op de achtergrond en af een toe wat lichte synthesizereffecten. Alleen de beschrijving van de muziek past al prima bij een detective-achtige film, maar de muziek is allerminst vermakelijk. De muziek wordt nooit groots, is minimaal gelaagd, kent geen mooie thematische opbouw en lijkt af en toe iets te veel op de zelfde soort projecten. De bas en drum van track twee; 'Frank Lucas', zijn bijvoorbeeld haast idem dito met die van Sin City. Echter is die soundtrack van Robert Rodriguez zeer vermakelijk in tegenstelling tot deze.

Ondanks een release van slechts achtendertig minuten (hoe typisch Varčse kan het wezen?), is de soundtrack, mede door de eerder genoemde minpunten, enorm langdradig. De muziek blijft continu op dezelfde lijn en zowel het dramatische aspect van de film als het sensationele wordt niet in muziek vertaald. Het enige pluspunt van de soundtrack is dan de werking in de film. Maar, hoe moeilijk is het de muziek in een film te laten werken als er niet word geëxperimenteerd? De muziek van Streitenfeld is veel te standaard en is niet meer dan detective-achtige underscore.

Conclusie:
Marc Streitenfeld heeft het vak componist, ondanks zijn werkervaring als assistent van Hans Zimmer, nog niet helemaal onder de knie. Dat blijkt uit deze score, die voor een goede film als American Gangster veel te simpele muziek schrijft. Alsof Streitenfeld nu al op de authomatische piloot componeert, alsof dat het enige is wat hij heeft opgestoken in zijn loopbaan bij Hans Zimmer. Marc, dit kan beter! Een erg teleurstellende en jammerlijke score.
American Gangster - 04/10 - Przegląd wersji Maurits Petri, zgłoszone w (Holenderski)
American Gangster is de nieuwste film van de alom geprezen regisseur Ridley Scott, die met zijn aparte manier van film maken menigeen de stuipen op het lijf weet te jagen (Alien, Hannibal, Gladiator etc. etc.).
De keuze om over te stappen naar een minder bekende componist was helaas de verkeerde. Veelal deed Hans Zimmer de muziek voor Scott, wat in 90% van de gevallen resulteerde in sublieme filmmuziek, met een uitzondering daar gelaten. Marc Streitenfeld, wederom een pupil van Zimmer, waagde de gok voor deze nieuwe blockbuster en helaas is het eindproduct ver beneden niveau. Minimalistische en niets zeggende muziek, daarmee is het complete album gevuld. Geen spetterend hoofdthema en geen prachtige arrangementen. 75% van de soundtrack is underscore en luistert niet lekker weg. Het speciaal geschreven nummer van Jay-Z, wat niet is opgenomen op dit album, behaalt meer punten dan het gehele score-album.
Dat je zogenaamd 'bonus-nummers' bij dit album krijgt, is slechts een marketing-truc, zo lijkt het. Want ook de bonus-tracks lijken rechtstreeks uit een B-film te komen.

Marc Streitenfeld zou een prima componist zijn voor BBC-documentaires, maar kan met zijn muziek niet een Hollywood-productie opkalefateren. En dat is jammer, want bij een film van Ridley Scott zijn we al decennia lang MAGNIFIEKE soundtracks gewend. Het niet aanschaffen van deze soundtrack is dan ook een wijs besluit, mocht je voor de keuze komen te staan!
American Gangster - 02/10 - Przegląd wersji Thomas-Jeremy Visser, zgłoszone w (Holenderski)
The Prestige was een zoutloze score. The Illusionist vond ik een zoutloze score. Signs vind ik een erg zoutloze score. Maar dit is de meest trieste core voor een film ooit. Ik kan er geen enkel thema in ontdekken.

Er zijn genoeg mafiafilms met formidabele scores: Eastern Promises, The Godfater (ale drie), Chinatown, maar dit is ronduit belabberd.

Ridley Scott heeft smaengewerkt met Harry Gregson Williams, Hans Zimmer, Vangelis, en kiest een onbekende componist. Nou is daar niets op tegen, maar deze componist verdient een betere kans om door te breken. Scott had iemand moeten kiezen die goed thematisch is aangelegd. Had Jems Horner of Howard Shore gekozen, of desnoods Craig Armstrong, een thema voor Frank Lucas was helemaal niet slecht geweest. Maar dit is waarschij lijkt teveel gevraagd. Jammer dat het rijtje van Scott, met formidabele namen als Harry Gregson Williams, Hans Zimmer, Vangelis, Jerry Goldsmith moet worden doorbroken. Jammer.
World Soundtrack Awards: Best Original Song Written for a Film: "Do You Feel Me" (Nominat)
World Soundtrack Awards: Discovery of the Year (Zwycięzca)

Inne wydania muzyczne American Gangster (2007):

American Gangster (2007)
American Gangster (2007)
American Gangster (2008)
American Gangster (2007)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze