Breach


Colosseum (4005939679521)
Varčse Sarabande (0030206679526)
Film | Data wydania: 27/02/2007 | Uwolnienie filmu: 2007 | Format: CD, Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Dangerous World4:37
2.An Agent Named Robert Hanssen2:03
3.Gun Culture1:25
4.Morning Mass2:10
5.Dear Friends2:16
6.Get On The Boat2:48
7.A Full Day1:59
8.Double Or Nothing2:55
9.The Last Drop6:23
10.I Matter Plenty3:54
11.The Arrest3:16
12.The Why Doesn’t Mean A Thing1:42
 35:28
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Breach - 08/10 - Przegląd wersji Tom H., zgłoszone w (Holenderski)
Soms heeft een film geen nood aan adrenalineverhogende actiescčnes of bloederige gewelddadige achtervolgingen. Bewijs hiervoor is de beklijvende film “Breach” van regisseur Billy Ray. Ryan Philippe speelt een jonge FBI agent die graag carričre wil maken. Zijn inzet werpt al vlug vruchten af wanneer hij wordt ingeschakeld om Robert Hanssen (schitterend gespeeld door Chris Cooper) te schaduwen, die ervan verdacht wordt om staatsgeheimen aan de Russen te hebben verkocht. Langzaam maar zeker probeert de jonge FBI agent het vertrouwen te winnen van Hanssen, ten koste van zijn huwelijk en zijn familie. “Breach” is geen unicum in het thrillergenre. Net als het recentelijk verschenen “The Good Shepherd” teert de film op slimme dialogen en een ingetogen spanning, maar lijdt aan een chronische ophemeling van de Amerikaanse waarden die in het post 9/11 tijdperk wel vaker de kop durven opsteken in Hollywood. Wie echter op zoek is naar een degelijke psychologische thriller, zit echter goed voor twee uur plezier. De muziek werd verzorgd door Mychael Danna. Danna is in alle genres thuis en bewijst dit met verve. Of het nu gaat om historische films, (“Vanity Fair” - “Being Julia”), etnische verhalen (“Water” - de samenwerking met de Indiaanse regisseuse Mira Nair), animatiefilms (“Surf Up”), religieuze parabels (“The Nativity Story”), roadmovies (“Little Miss Sunshine”) of politieke thrillers (“Green Dragon”), de componist lijkt van alle markten thuis. Ook in het thrillergenre bewees de componist meer dan eens dat hij zijn mannetje wel kan staan. Vorig jaar verbaasde hij nog menig filmmuziekliefhebber door de samenwerking met zijn broer Jeff Danna voor “Fracture”, maar ook oudere composities van Danna zoals het broeierigere “Exotica” komen in gedachten. Danna blijkt dus de ideale componist om “Breach” te tackelen.

Samen met zijn vaste arrangeur Nicholas Dodd is het Danna gelukt om opnieuw een degelijk score af te leveren. De componist werkte bij deze soundtrack rond één prominent aanwezig thema die consistent door de hele film wordt gebruikt. Het betreft hier een ingetogen 12-notig thema gespeeld door de piano dat wordt bijgestaan door een hobo en een lichte strijkers. Het thema wordt geďntroduceerd in “An Agent Named Robert Hanssen” en krijgt noemenswaardige reprises in “Morning Mass”, “Get on the Boat” en “The Why Doesn’t Mean a Thing”. Deze cues vormen simpelweg de hoogtepunten van het album. De melodie is sereen en weemoedig, maar wie de compositie nader bekijkt valt vooral de simpliciteit van structuur op, de kinderlijke eenvoud van het motief.

Naast de piano is de harp één van de sleutelfiguren van de arrangementen. “Dangerous World”, “Dear Friends” en “”Gun Culture” zijn mooie voorbeelden van hoe de harp in dialoog treed met het orkest of met enkele solo instrumenten, van hoorn tot piano. De lichte toetsten voor xylofoon en synthesizer geven de muziek een ongemakkelijke dreiging mee. Ze vormen de belangrijkste onderdelen van het tweede thema dat Danna uitdacht voor “Breach”. In haar kern is dit thema veel donkerder en dreigender, vol zware uithalen voor de lage strijkers en koper. Tracks als “A Full Day” en “Double or Nothing” vormen alledaagse underscore met een intrigerende dreiging die bij iedere noot haast tastbaar is. Een zelfde sfeer is tevens terug te vinden bij de soundtrack van “Michael Clayton”, maar anders dan Howard, houdt Danna het vooral symfonisch en laat hij vooral de piano een belangrijke rol vervullen doorheen de score. Het zes minuten durende “The Last Drop” is een mooie en uiterst knappe compositie die naast het hoofdthema als absoluut hoogtepunt kan worden beschouwd. Eén ding is zeker, het is adequate thrillermuziek met de juiste benadrukking van electronics en drumloops enerzijds en de spelers van het Hollywood Studio Symphony anderzijds. “The Arrest” vormt een knappe resumé van de ideeën en melodieën die Danna voor “Breach” componeerde en zou niet misstaan op een compilatie album. Met “The Why Doesn’t Mean a Thing” sluit het album in alle rust en sereniteit af. De piano en de violen eindigen weemoedig en triest. Misschien niet de ideale afsluiter, maar uiterst aangenaam.

Breach” is een knappe soundtrack. Coherentie en sereniteit zijn kernbegrippen wanneer je naar de score luistert. Het album klokt af rond de 40 minuten en heeft daardoor een ideale lengte. Alle grote muziekstukken zijn er en het geheel is representatief voor de muziek die je in de film kon horen. De score gaat wonderwel samen met de film, maar ook op album vormt ze een aangenaam stuk muziek om naar te luisteren. Verwacht geen grote uitbarstingen of beklijvende actiemuziek. Net als de filmbeelden is de score misschien wat kleurloos en grijs. Ideaal voer dus om te beluisteren op regenachtige dagen. Danna biedt een mooie mix tussen ingehouden spanning en dramatiek. Misschien niet helemaal op het niveau van “Fracture” maar zeker de moeite waard.
Breach - 08/10 - Przegląd wersji Maurits Petri, zgłoszone w (Holenderski)
Mychael Danna wist ons dit jaar al aangenaam te verrassen met o.a. de score van Fracture, die hij samen met bloedverwant Jeff deed. Ook met Breach laat Danna zien dat hij zich kan meten met de grotere componisten die Hollywood rijk is.
Breach is een super spannende FBI film over een corrupte agent die geheime informatie zou doorverkopen aan Rusland. Onder leiding van acteur Chris Cooper maakt de film onverwachte plotwendingen die geen mens voor mogelijk kan houden.

De muziek is vergelijkbaar met het net al even genoemde Fracture. De tracks zijn rustig, bevatten opbouwende spanning en zijn vooral piano aangedreven. Het rustige pianothema, waarmee zowel track 1 als track 2 begint luistert bijzonder aangenaam weg. In combinatie met de strijkers en een harp doen deze nummers nogal James Newton Howard-achtig aan. Schitterende filmmuziek die los haast beter te beluisteren is dan tijdens de film. 'An Agent Named Robert Hanssen' eindigt fenomenaal met als extra toevoeging een xylofoon. In 'Gun Culture' is de eerste spanning aanwezig, dit korte langzaam opbouwende nummer laat al merken dat er wat komen gaat. Echter, 'Morning Mass' begint wederom met een hoofdthema van Breach.
In 'Dear Friends', wat deels underscore is maakt Danna gebruik van wat elektonische instrumenten, die zeker een goede toevoeging zijn en het geheel ietswat beklemmend maakt. 'Get On The Boat' is niet bijzonder te noemen en is slechts zachte underscore. In 'A Full Day', wat mij betreft de beste track van het album, begint het allemaal wat onrustig te worden. De piano speelt als een dolle en in combinatie met de onrustige xylofoon grijpt dit nummer je bij de keel. Deze formule loopt door in 'Double Or Nothing', maar met een extra dosis spanning.
Toch blijft de muziek kalm en rustig en komt nooit tot een extreme climax, waardoor andere soundtracks vaak minder aantrekkelijk worden. Mychael Danna behoudt de waardigheid van de film en zal gedurende de 35 minuten dat het album duurt nooit met kabaal of 'herrie' aan komen zetten. Hierdoor beluister je iedere track en is doorspoelen niet nodig.
De laatste track van het album 'The Why Doesn't Mean A Thing' is een waardige en wederom rustige afsluiter. Voor mensen die gek zijn op de rustige scores van James Newton Howard en Thomas Newman is deze soundtrack een aanrader. De schitterende piano-solo's in combinatie met de strijkers doen dan ook vaak denken aan de twee componisten. Mychael Danna weet met zijn dromerige filmmuziek een ieder te verrukken. Klein minpuntje is dat veel tracks op elkaar lijken, maar over het algemeen stoort dat geen moment. Voor de filmliefhebber: ga ook de film 'Breach' zien in de bioscoop of op DVD!
Breach - 08/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
Mychael Danna blijkt steeds meer een van mijn favoriete componisten te worden. De score voor de film Breach bewijst dat maar weer.
Thrillermuziek is niet het genre waar ik warm voor loop, zoals uit andere recensies al is gebleken. Dat het ook anders kan bewijst Mychael Danna hier. Voor Breach maakte Danna een mooi, eenvoudig thema, dat regelmatig terugkeert en vooral door eenvoudige pianoklanken gespeeld wordt.
De toonzetting van de score is uiteraard niet vrolijk of romantisch; het blijft toch een thriller die wat donker van toon is. Redelijk veel lichte en mooie underscore met vaak een klankkleur die er dramatiek, spanning of een soort unheimisch gevoel aan geeft.
De hele score is rustig, bijna gedragen, door de piano en strijkers, soms met harp als toegevoegd instrument.
Enig minpunt is de wat minimalistische instrumentatie, wat het naast de dramatische, unheimische klankkleur, een wat sober geheel maakt. Maar wel een fraai sober geheel. En dan te bedenken dat dit een thrillerscore is! Klasse.
Original Motion Picture Soundtrack
Music Composed by Mychael Danna
(Little Miss Sunshine, Capote, Being Julia)

Inspired by true events, Breach is a dramatic thriller set inside the halls of the FBI the gatekeeper of the nation's most sensitive and potentially volatile secrets.

When young Eric O'Neill (Phillippe) is promoted out of his low-level surveillance job and into the headquarters of the Federal Bureau of Investigation, his dream of becoming a full-fledged agent is on the verge of becoming reality. Even more impressive, O'Neill is hand picked to work for renowned operative Robert Hanssen (Cooper) within information assurance, a new division created to protect all classified FBI Intelligence. But O'Neill is quickly confronted with the true reason behind his hire: Hanssen is the sole subject of a long-term, top-secret investigation, a suspected mole made all the more dangerous by the sheer global import of the information he is charged with protecting. The Bureau asks O'Neill to use Hanssen's growing trust and slowly draw the traitor out of deep cover. Engaged in a lethal game of spy-versus-spy without the benefit of a cover story or backup, O'Neill finds himself fighting to bring down Hanssen before the treacherous double-agent can destroy O'Neill, his family and the nation they are both sworn to serve.

Following his success with the electrifying and acclaimed Shattered Glass, writer/director Billy Ray explores more deeply the disillusionment and questionable moral mentorship of a young idealist in Breach.
World Soundtrack Awards: Soundtrack Composer of the Year (Nominat)

Inne wydania muzyczne Breach (2007):

Breach (2008)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze